2017-02 Nieuwsbrief

Beste WFTC’ers,

Het jaar is nog geen twee maanden oud en het begint langzamerhand weer te prikkelen om naar buiten te gaan op de fiets. Dat geldt niet voor iedereen, want er wordt ook gedurende de wintermaanden aardig doorgefietst.

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

 • We hebben in de eerste twee maanden van 2017 al een aantal nieuwe leden mogen inschrijven. Jan Hoiting, Maikel Zonneveld, Timo Straat, Richard Mes, Ingeborg Loo en Gerwin de Vries welkom bij de WFTC!
 • De eerste WFTC activiteit van 2017 was al op 15 januari. Ted van der Bruggen heeft Watt biken georganiseerd bij het Sportcentrum Hoorn. Wat een opkomst, de hele zaal vol (35 man/vrouw) met WFTC-ers en introducees. TOP! Bedankt Sportcentrum Hoorn en Ted! Je kunt nog genieten van de foto’s via deze link: Watt Biken WFTC 15 januari 2017
 • Enkele leden hebben eind Januari de vrieskou getrotseerd tijdens de Voorovertocht in Wervershoof. Deze MTB tocht ging door het prachtig bevroren landschap rondom Wervershoof en het Egboetswater. Je kunt nog genieten van de foto’s via deze link: MTB Voorovertocht 22 januari 2017

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

 • Het eerste evenement in maart is de wijnproeverij, op 3 maart kunnen leden en hun introducees, 6 overheerlijke wijnen proeven. Voor inschrijven, tot 24 februari, en meer informatie vindt je WFTC wijnproeverij
 • Ook de rijvaardigheid krijgt in het nieuwe seizoen weer de nodige aandacht. Piet Has verzorgt wederom de Start2Bike cursus van de NTFU. De eerste bijeenkomst is op 5 maart aan de Lageweg te Hoorn. Meer informatie en inschrijven kan via: Start2Bike
 • De algemene ledenvergadering is een dag verschoven, Vrijdag 10 maart, in de kantine van de Handbalvereniging aan de Noorderdracht. De kantine gaat open om 19:45 en de vergadering start om 20:00. Tijdens deze vergadering brengen we je onder andere op de hoogte van leden tevredenheidsonderzoek, sponsoring, clubkleding en het vervolg daarop. Verzoek je aan te melden voor de jaarvergadering via deze link:Aanmelden voor WFTC-ALV 10 maart 2017.
 • In maart en april staan de eerste WFTC toertochten weer op het programma, zie hieronder. De volledige WFTC kalender vindt u hier: Kalender WFTC 2017
  19 maart  Openingstocht (~60 km) Clubrit
  2 april Erno Rijnders Rit (65/90 km) Toerrit
  23 april Beemster op z’n mooist (65/90 km) Toerrit
 • Naast de WFTC toertochten wordt er ook op de zondagochtend, woensdagavond en donderdagochtend (dames) gefietst. De woensdagavond trainingen starten meestal rond de overgang naar de zomertijd. Meldt je aan voor de Whats-app groepjes (Frank Hoogland of Niels Appelman) en je weet zeker dat je niet alleen rijdt!
 • Ook staat op 22 april, de Ronde van Noord-Holland weer op het programma, traditioneel een druk bezochte tocht van onze leden. Heb je je nog niet ingeschreven, dat kan hier: Ronde van Noord-Holland. Of misschien is een van de andere interessante tochten in Nederland iets voor je. Bekijk er een aantal waar wel een paar WFTC-ers aan mee doen hier: Waar rijdt WFTC nog meer?
  wftc-vignet

Oproep?

 • Heb je een leuk fietsverhaal, foto’s van een WFTC of andere toertocht, stuur ze naar webmaster@wftc.eu, dan plaatsen we het op facebook, WFTC website en vermelden we het in de nieuwsbrief. Alvast bedankt voor je bijdrage.

Overige wetenswaardigheden?

 • Een aantal leden is druk bezig met het organiseren van twee meerdaagse tochten. In het voorjaar in Drenthe (initiatief van Frans Knook en Piet Has) en in het najaar de Ardennen (31 augustus – 3 september), een initiatief van Rim Sluys. Informatie en bijzonderheden over dit evenement worden via de Website – meerdaagse ritten bekendgemaakt.
 • De NTFU verzendt met ingang van 2017 geen nieuwe ledenpassen meer. De pas die je vorig jaar heeft ontvangen blijft geldig. Je kunt sinds kort via www.Fietssport.nl je ledenpas ook digitaal vinden. Maak hiervoor een basic account aan op www.Fietssport.nl en voer op de pagina ‘mijn gegevens’ je NTFU-lidnummer in. De barcode is je ledenpas.
 • Weten wie wat doet binnen de WFTC? De WFTC commissies hebben nog een aantal vacatures. Heb je interesse in een van de functies? Meldt je voor de Algemene Ledenvergadering aan bij het bestuur. Hier vindt je het overzicht van WFTC commissies. 
 • Nog geen volger van WFTC op Facebook? Hier vindt je WFTC op Facebook.
 • WFTC is ook actief op STRAVA. Lid worden van de WFTC STRAVA club.?

Sponsorkliks

Iedereen koopt wel eens iets on-line via een webshop, zoals Coolblue, BOL.com, Cameranu.nl, Booking.com, HEMA.nl, Wehkamp.nl, Thuisbezorgd.nl, Zalando, Dinnersite.nl, Expedia.nl, etc… Je kunt deze aankoop ook doen via de site van Sponsorkliks.nl. Door je bestelling via deze site te doen steun je de WFTC, zonder dat het je iets extra’s kost. De prijzen zijn gelijk!

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks WFTC wordt gedaan. 75% van deze commissie stort Sponsorkliks op de bankrekening van onze vereniging. Of je nu rechtstreeks naar Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks WFTC naar de site van Bol.com, je betaalt geen cent extra! Alleen via Sponsorkliks keert Bol.com een commissie uit en profiteert WFTC hier direct van! Duizenden verenigingen hebben zich reeds aan dit initiatief verbonden. Je kunt naar Sponsorkliks via deze link: Sponsorkliks WFTC!

Meer informatie vindt je op de WFTC website en Sponsorkliks WFTC.

Denk je tijdens uw volgende aankoop ook aan de WFTC? Bestel dan online via Sponsorkliks WFTC!

 

Het bestuur van de WFTC

 

De WFTC nieuwsbrief verschijnt ongeveer elke 2 maanden. Je vindt de nieuwsbrief WFTC ook op onze website: Nieuwsbrief 2017 – Februari