2017-10 WFTC Nieuwsbrief

Beste WFTC’ers,

Het fietsseizoen is nu wel (bijna) over voor de meesten. Maar we hebben de sluitingsrit in ons nieuwe tenue nog tegoed. De rest van de winter kunnen opladen voor volgend seizoen of lekker doorfietsen, op race of MTB.

 

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

 • Deze periode hebben we 1 nieuw lid in onze vereniging: Chiel de Vries, welkom! Uiteraard hebben we ruimte voor meer leden, misschien een goede aanleiding om eens bij uw fietsvrienden te informeren of zij het leuke vinden om in clubverband mee te fietsen. En vergeet dan niet te noemen dat elk (nieuw) lid een shirt broek en sokken kan aanschaffen voor maar 37,- Euro (dan heb je gelijk je eerste jaar contributie alweer verdiend ;-)!).
 • Het eerste fiets-evenement van 2018 is gepland. De Tour des Alps 2018, een meerdaagse klim uitdaging in de Alpen is een exclusieve tocht. Hiervoor waren op korte termijn 12 deelnemers nodig om de tocht door te laten gaan en dat is gelukt! De reis gaat definitief door. En ja, er kunnen nog veel meer mensen mee. Er is plaats voor ongeveer 35 fietsers en opgeven kan nog totdat alle bedjes op zijn (er zijn er nog genoeg). Dit is een volledig verzorgde reis door Tour de Vacance, je hoeft alleen maar te fietsen. Wil je ook mee, leuk! Geeft je op via: Tour des Alps 2018.

 • Verreden toer- & clubritten:
  24 september Dijk en Duinenroute (70/100 km) Toerrit  47 deelnemers
  8 oktober Verrassingstocht (65/95 km) Toerrit  30 deelnemers

 

Clubkleding:

 • De nieuwe clubkleding kan opgehaald worden. Van dinsdag 17 t/m zaterdag 28 oktober 2017  is deze af te halen bij Konijn Bike & Fashion. Ga naar de winkel met het mailtje van de penningmeester (betalingsbevestiging) en daarmee krijg je de kleding mee naar huis.
 • Onze kledingleverancier en Konijn hebben een speciale aanbieding voor bij de nieuwe kleding, Sixs onderkleding: lees meer op : Speciale aanbieding WTFC leden.
 • Ben je wat vergeten bij je bestelling, je kunt vanaf nu ook nabestellen via het formulier op de website

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

 • De sluitingsrit is verschoven naar 29 oktober, vanaf 09:30 verzamelen! Zo kunnen we allemaal in onze nieuwe clubkleding als 1 groep een ‘trots’ rondje langs onze sponsoren maken.
  • Let op: we starten bij Konijn Bike & Fashion om 10:00. Vanaf 09:30 zijn we welkom bij Konijn voor een bakkie. Rond een uur of 10:00 op de foto bij Konijn waarna we richting Nationaal Bespaar Bureau rijden. Aan het eind van de rit rijden we via Koedooder en STABO naar de Handbal kantine voor de nazit met broodjes en soep.
 • Komt allen in uw nieuwe WFTC club kleding, want we gaan foto’s maken bij onze sponsoren. Maar schrijf je wel even in via deze link, zodat de catering weet hoeveel brood en soep er nodig is voor de nazit.

 

 • Kilometer-registratie: Direct na de sluitingstocht worden de kilometers weer opgenomen voor het jaarklassement door Johan Nagelhout en Frank Hoogland. Je kunt je kilometers ook doorgeven via de website kilometerregistratie, voeg wel foto’s toe als bewijs ;-).
  • Tip: Gebruik je kilometer registratie van STRAVA – WFTC club, makkelijker kan niet. STRAVA rekent echter van 1 jan tot 1 jan, dus mis je misschien een paar kilometer ;-(

 

 • Feestavond: Op 17 november staat de feestavond op het programma. Cees en Pieter hebben weer een leuk programma in elkaar gedraaid rond een lekker potje bowlen. Voor meer informatie en opgaaf:  WFTC Feestavond 17 november 2017
  29 oktober

  Sluitingstocht (~50 km)

  Let op: start bij Konijn Bike & Fashion!

  Clubrit

  *, € 5,-

  voor lunch

  17 november Jaarafsluiting & uitreiking kilometer prijzen Feestavond €12,50
  eind november Clinic fietsonderhoud bij Konijn Bike & Fashion details volgen NIEUW
  eind december Lichtjestocht (1 of meer tochten) start: Konijn Bike & Fashion details volgen NIEUW
  3 maart 2018 Bezoek Bike Motion in Utrecht Overige activiteiten

  NIEUW

  €**

 • Zondag 22 oktober aanstaande is er gelegenheid om te crossen op de MTB in Hoorn. De jaarlijkse Juliana cross wordt dan weer verreden. Het parcours ligt er prachtig bij (het rondje is 3,5 km).

Programma Julianacross:

– In de ochtend jeugdwedstrijden en om 11:30 de wedstrijd voor de Elite renners. Leuk om te komen kijken!

-Vanaf 13:00 start de fun/recreantenklasse en hieraan kan iedereen meedoen, jij dus ook! Inschrijven doe je op de dag zelf. Je rijdt 45 min en 1 ronde. Een leuk recreatief wedstrijdje op de MTB en zo dicht bij huis, in het Julianapark in Hoorn.

-Wil je meer weten, kijk op Julianacross

 • Het MTB seizoen is ook weer begonnen. Een aantal WFTC leden pakt graag de mountainbike en kunnen hun off-road hart weer ophalen nu de nieuwe MTB veldtoertochten kalender van MTB Noord-Holland beschikbaar is. Lees hier meer. Op de STRAVA club van de WFTC kun je kijken wie er welke tocht rijdt.

Sponsor nieuws

 • Sponsorkliks heeft reeds 86,63 euro (75% hiervan gaat naar de WFTC) opgebracht, da’s al best een mooi bedrag. 

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC.

Je steunt de WFTC en je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!

Oproep?

 • Heb je een leuk fietsverhaal (zoals we afgelopen maanden mochten genieten van Meerdaagse Ardennen & WFTC in de Tour de Pyrenees foto’s van een WFTC of andere toertocht, stuur ze naar webmaster@wftc.eu, dan plaatsen we het op facebook, WFTC website en vermelden we het in de nieuwsbrief. Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Overige wetenswaardigheden?

 • Nog geen volger van WFTC op Facebook? WFTC op Facebook. Deel Facebook berichten, daarmee groeit de bekendheid van WFTC, helpt u mee?
  • Het afgelopen jaar is onze Facebook site gegroeid van 70 naar 100 likes!
 • WFTC op STRAVA. De WFTC club is een openbare club waar iedere enthousiaste fietsers lid van kan worden. Lid worden van de STRAVA club kan via deze link WFTC STRAVA club.
  • Het afgelopen jaar is onze WFTC STRAVA club gegroeid van 12 naar 55 leden!

Het bestuur van de WFTC

WFTC, fiets sportief met ons mee!

De WFTC streeft ernaar om elke 2 maanden een nieuwsbrief uit te brengen. Je vindt de nieuwsbrief WFTC op onze website: Nieuwsbrief 2017 – 10