2018-04 Nieuwsbrief

Beste WFTC-ers

De dagen worden weer langzaam langer, de zomertijd zorgt voor ’s avonds langer licht, de temperatuur schiet omhoog (kunnen de beenstukken al bijna de kast in 😉 en Nikki Terpstra rijdt in het voorseizoen iedereen aan flarden. Wat een top seizoen gaat dit worden. Met de openingstocht en eerste vrije toertocht al achter de rug, gaan we weer vele mooie kilometers maken.

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

 • Deze periode hebben we een paar nieuwe leden in onze vereniging: Cor Pauw, Joes Joesef, Marten Douma, Bart Stavenuiter, Ettore Fabbian, Christian Goedhart, Stef Weijers en Martha Straat, welkom allemaal! De WFTC telt nu 86 leden.
  • Uiteraard hebben we ruimte voor meer leden, misschien een goede aanleiding om eens bij uw fietsvrienden te informeren of zij het leuke vinden om in clubverband mee te fietsen.

 • Algemene ledenvergadering werd gehouden op 23 februari waar naast de standaard verslaglegging en verantwoording van 2017, de nieuwe privacywetgeving en de meerdaagse tochten werden gepresenteerd. Over de vervolgstappen van de AVG zijn de leden separaat afgelopen week (13 april) geïnformeerd via mail. Via deze weg willen we de leden eraan herinneren deze mail te beantwoorden. Hartelijk dank.
 • Ivm de verandering in de privacy wetgeving is het huishoudelijk reglement van de WFTC aangepast: Huishoudelijk reglement WFTC – april 2018
 • Geniet nog ff mee van alle leuke momenten in onderstaande fotocollage.

 • Niels Appelman heeft een waanzinnige Stage Cycling clinic verzorgd bij Sportcentrum Vredehof – 19 leden trapte zich in het zweet om maar een zo hoog mogelijk FTP te halen – watt’s trappen dat is weer helemaal iets van nu.
 • De BikeMotion werd dit jaar door een handje vol WFTC-ers bezorgd. Op ontdekkingstocht naar nieuwe snufjes, een mogelijk volgende racefiets of inspiratie opdoen voor de fietsreis van 2019 – Italia, omgeving Bormio met de Stelvio, Gavia en Mortirolo om de hoek zag er wel aantrekkelijk uit.
 • Piet Has heeft ook dit jaar weer het initiatief genomen voor  een groep Start2Bike, helaas waren er dit jaar onvoldoende liefhebbers om in 4 sessies de essentiële racefietsvaardigheden om vaardig en veilig op de racefiets te kunnen fietsen. Volgend jaar ?
 • De openingstocht hebben we een weekje uitgesteld, de felle oostenwind zorgde voor gevoelstemperaturen  van -10 graden. Op 25 maart was het aangenamer. Ton trapte het fietsseizoen af met een kort praatje en het voorstellen van onze nieuwe leden waarna er in 2 groepen, de 60 en 40 kilometer gereden werd. Met zo’n 40 leden reden we de 40 en 60 km in een lange (bijna) oranje lint door West-Friesland. De meeste schoven daarna aan aan de traditionele lunch, soepjes en broodjes, heerlijk verzorgd. Het fietsseizoen kan beginnen, de WFTC is er klaar voor.

 • De eerste toertochten in het land worden ook alweer gereden door onze leden. Vooral Veenendaal – Veenendaal was erg populair. Meer dan 10 leden vertrokken op zaterdag 7 april in alle vroegte om 135km en 1250hm te bedwingen (het lijkt wel of er getraind moet worden voor de diverse fietsreizen (Mallorca en Alpen). Maar er werd ook geklommen in België, 4 leden trotseerden meer dan 2500hm over 160 km. Pittige klimmetje en ‘Belgisch‘ asfalt.

 • De eerste vrije WFTC toertocht reden we op 8 april, zo’n 40 fietsers verzamelde zich voor 65 en 90 kilometer tussen Hoorn en Medemblik. En wat was het prachtig weer, met rode koontjes, sommige zelfs met blote armen en benen (voor anderen was dat nog te vroeg),  maar warm was het wel. Met heerlijke temperatuur en zon voltooide we deze tocht.

 

Clubkleding:

 • De volgende bestelronde komt eraan. Nog iets nodig? Bestel voor 18 april, dan gaat je bestelling mee met de volgende ronde. Bestellen via: formulier op de website

 

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Programma:

21 april Ronde van Noord-Holland (LeChampion-Inschrijven) Waar rijdt WFTC nog meer?
6 mei Beemster op z’n mooist (65/90 km) Toerrit
18-21 mei Meerdaagse tocht Veluwe (Putten) Meerdaagse €** + introducees
27 mei Voorjaarstocht (65/90 km) Toerrit
10 juni Tussen Amstel en IJsselmeer (65/120 km) Toerrit  
16-23 juni Tour des Alps (meerdaagse) Meerdaagse €** + introducees
24 juni Zeeweringstocht (70/110 km) Toerrit

Het gehele WFTC programma staat op de website: 2018 WFTC programma, Facebook en STRAVA. Zet ze alvast in je agenda!

 

Meerdaagse fietstochten:

 • Drie meerdaagse tochten staan er dit jaar op het programma.

Voor al deze meerdaagse fietstochten geldt, dat iedereen mee kan. Je hoeft geen WFTC lid te zijn. Gezellig, neem je fietsmaatje eens mee!

 

Sponsor nieuws

 • Wist u dat WFTC leden exclusieve korting krijgen bij Konijn Bike & Fashion? Op ‘bijna’ elke aankoop krijg je 7% WFTC korting. Dit bedrag wordt geregistreerd in het kassasysteem van Konijn. Met meerdere aankopen over een bepaalde periode kan dit kortingsbedrag mooi oplopen. Dit kortingsbedrag wordt na een bepaalde periode uitgekeerd in de vorm van een waardebon, te besteden bij Konijn Bike & Fashion.
  • Geef bij elke aankoop aan dat je WFTC lid bent en je WFTC korting wilt laten registreren!
  • Hiermee helpen we elkaar herinneren en lopen we geen exclusieve WFTC korting mis. 
 • Sponsorkliks heeft reeds 201,23 euro (75% hiervan gaat naar de WFTC) opgebracht, da’s al best een mooi bedrag.

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!

Oproep?

 • Heb je een leuk fietsverhaal, stuur ze naar webmaster@wftc.eu, dan plaatsen we het op facebook, WFTC website en vermelden we het in de nieuwsbrief. Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Overige wetenswaardigheden?

WFTC, fiets sportief met ons mee!

De WFTC streeft ernaar om elke 2 maanden een nieuwsbrief uit te brengen. Je vindt de nieuwsbrief WFTC op onze website: Nieuwsbrief 2018 – 04