2018-08/09 Nieuwsbrief

Beste WFTC-ers

De lange hete zomer heeft menig kilometer fietsplezier opgeleverd. Op social media zagen we verschillende foto’s van tochten van onze leden, het WFTC oranje duikt overal op. Zelfs in een wedstrijdje in Medemblik – gefeliciteerd met je tweede plek Niels Appelman.

 

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

 • Deze periode hebben we een 3 nieuwe leden in onze vereniging: Jos de Lange, Chris Coers en Erik Droog, welkom! De WFTC telt nu 90 leden.
  • Uiteraard hebben we ruimte voor meer leden, misschien een goede aanleiding om eens bij uw fietsvrienden te informeren of zij het leuke vinden om in clubverband mee te fietsen.
 • Tochten in binnen- en buitenland stonden de afgelopen maanden op het programma en uiteraard de BBQ. Onderstaand een sfeerimpressie in beeld.
  Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
  16-23 juni Tour des Alps Meerdaagse 16 deelnemers
  24 juni Zeeweringstocht (70/110 km) Toerrit  29 leden, 10 niet-leden
  8 juli Rondje Alkmaardermeer (70/105 km) Toerrit  38 leden, 12 niet-leden
  15 juli Route van de WestFriese Omringdijk
  (LeChampion-Inschrijven)
  Waar rijdt WFTC nog meer?
  29 juli Waterlandtocht (65/100 km) Toerrit 37 leden, 10 niet-leden 
  12 augustus Rondje Middenmeer (65/95 km) Toerrit 31 leden, 12 niet-leden
  26 augustus Kopje van Bloemendaal (70/130 km) Toerrit  33 leden, 9 niet-leden
  1 september  WFTC leden BBQ ZomerBBQ 41 leden

 

Tour des Alps (10 cols in 7 dagen)

Op vrijdag 15 juni was het een feit: de WFTC trip naar de Franse Alpen. Met een groep van 16 zeer afgetrainde berggeiten werden de bergen met klinkende namen als Alpe d’Huez, Col du Lautauret en Col du Galibier bedwongen. Mede door de super verzorging door Tour de Vacances (heel erg bedankt Robert en Esther en natuurlijk de catering door Patty en Serge) . was dit echt een topweek! Hoewel er voor en tijdens de grote trip wel wat onzekerheden waren door ongelukken met onze rijwielen was uiteindelijk iedereen die van plan was mee te gaan ook aanwezig. Op een daalongeluk van Andre na, was er dan ook niets aan te merken op deze week. Mooie uitzichten, uitdagende klimmetjes, veel gezelligheid en een heerlijke massage. Alles wat je als fietser wenst was aanwezig. Het is dan ook zeker de moeite waard om een reis als deze eens (of meerdere natuurlijk meerdere keren) te maken of zelf te organiseren, enthousiaste deelnemers alom binnen onze mooie club.
Een activiteit als deze komt natuurlijk niet zomaar tot stand: mijn speciale dank gaat  dan ook uit naar Joost voor de organisatie en Timo voor het regelen van de reis en het mooie tenue. Dank gaat ook uit naar de WFTC die heeft bijgedragen aan een mooie en originele herinnering aan deze bijzondere fietsweek. Geheel in Franse stijl: kilometerpaaltje, maar dan uniek voor dit event.

 

Westfriese Omringdijk:

Waterlandtocht:

Kopje Bloemendaal:

WFTC barbecue:

 

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Programma:

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
23 september Dijk en Duinenroute (70/100 km) Toerrit  
07 oktober Herfsttocht (65/90 km) Toerrit  
21 oktober Sluitingstocht (~40-60 km) Clubrit *, € voor lunch
17 november Jaarafsluiting & uitreiking kilometer prijzen Feestavond €**

Het gehele WFTC programma staat op de website: 2018 WFTC programma, Facebook en STRAVA. Zet ze alvast in je agenda!

 

WFTC sluitingstocht op 21 oktober

Op 21 oktober rijden we onze laatste tocht van het jaar en sluiten af met de traditionele lunch. Eet je gezellig mee? Geef je vast op via:

Opgave WFTC sluitingstocht – 21-10-2018

 

Nieuwe look van onze startlocatie: De Handbal en Wielerkantine!

De handbalkantine wordt een klein beetje omgetoverd tot wielerkantine. Een permanent bord aan de voorgevel en een spandoek om de startlocatie aan te kondigen maken de WFTC meer zichtbaar.

 

GPS bestanden van WFTC toertochten:

Jullie zijn gewend om een aantal dagen voor de toertocht een mail van Johan Nagelhout te krijgen met de GPS routes. Dit blijft ook zo. Maar we zetten de GPS bestanden nu ook op de website. Zo kunnen externe deelnemers aan onze toertochten ook gebruik maken van GPS routes. Hiervoor zullen ze wel een wachtwoord moeten opvragen om de GPS bestanden te kunnen downloaden.

Voor WFTC leden is er een GPS archief aangelegd, dan kun je de routes nog eens rijden.

Je vindt de GPS bestanden van 2018 hier: GPS archief WFTC. Ook voor deze site heb je een wachtwoord nodig: *********

 

In de winter doorfietsen? (binnen)

Speciaal voor de leden van de Westfriese Toerclub heeft Sportcentrum Vredehof (Vredehofstraat 5; 1624 XG Hoorn) nu een speciaal abonnement, Het WFTC Stages Indoor Cycling abonnement!

We hebben een 1 x per week abonnement voor: 5 maanden kosten €175,-. Wil je 2 x per week voor 5 maanden dan zijn de kosten €250,-. Het abonnement duurt 5 maanden en gaat in vanaf de eerste dag dat je begint.

Geef je op via Vredehof (Een mail met opgaaf WFTC 5 maanden wattbiken a 175,- euro volstaat).

Voor vragen kun je terecht bij Niels Appelman, WFTC lid en sportinstructeur bij Vredehof.

 

 

Hulp gezocht?

In de wintermaanden zijn er de afgelopen jaren ook een aantal activiteiten geweest. Een leuke afwisseling van het fietsen in de zomermaanden. Dit maakt ons ook een club die sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Wie kan er in de wintermaanden een leuke activiteit organiseren? Veel tijd hoeft dat uiteraard niet te kosten. Geef je reactie naar onze secretaris, Pieter Bruin.  secetraris@wftc.eu

 

Via onze website kregen we van Janny Meijer het verzoek of er mensen binnen de WFTC voorrijder willen zijn voor haar.  Janny is een slechtziende vrouw en in het bezit van een tandem (multicicle met 15 versnellingen). Omdat haar man wegens ziekte niet meer als voorrijder kan fietsen zou ze heel graag fietstochtjes willen maken. De afstand die ze fiets is is tussen de 20 en 30 kilometer met een gangetje van zo’n 20-22 kam per uur.  Het dagdeel wat Janny als voorkeur heeft is de middag.

Wie zou graag als voorrijder willen meefietsen? Geef je reactie naar onze secretaris, Pieter Bruin.  secetraris@wftc.eu

 

Gespot!

Wist u dat de WFTC kleuren inmiddels ook in Oostenrijk en op Texel gesignaleerd zijn?

Jullie staan er mooi op Fabian Ettore en Stef Weijers.

 • Heb je ook een leuk fietsverhaal of leuke fietsfoto, stuur ze naar webmaster@wftc.eu, dan staat die misschien de volgende keer op deze plek? Alvast bedankt.

Ingestuurd wielerverhaal: Rondje IJsselmeer!

Al lang werd er over de uitdaging gesproken, ge-appd. Wel of niet, toch maar een rondje bovenlangs of onderlangs, ja maar de Markerwaarddijk is dicht. Enfin … veel gepraat leidde uiteindelijk tocht tot een mannetje of tien die op 05:00 wilden vertrekken voor een rondje van zo’n 300 kilometer. Naar Medemblik en dan water rechts en dan lukt het wel. Een prachtige zonsopkomst tegemoet op de afsluitdijk vrachtons met een rap tempo in Friesland. Wat is het mooi fietsen daar – toch weer zo heel anders dan in Westfriesland. Ronduit genieten. Net na negenen stoven we Lemmer binnen en gelukkig was er al een vroege vogel open die maar al te graag appeltaart, koffie en een praatje voor ons regelde. Volgende horde de Noord-Osstpolder welke met een lekke band van Michael net iets langer duurde dan we gedacht hadden, maar het lichte briesje in de rug bracht ons mooi op schema bij onze volgende stop in Lelystad. Caren Bakker had de auto vol versnaperingen geladen en was de dijk overgereden om de revaillering te verzorgen – heerlijk zo zijn die kilometers goed te doen. Zo was ook het volgende stukje naar Durgerdam met een gemiddelde van net boven de 30 redelijk snel onder de wielen verdwenen. En daar wachten Martha Straat met ook een auto vol lekkernij – afvallen van deze monstertocht ging echt niet gebeuren. Martha en Caren, super bedankt deze verzorging onderweg, maakt het fietsen zoveel leuker 😉

Op het laatste stukje ruiken we Hoorn en de welverdiende pint, rond half 5 strijken we neer op het terras met pijn in billen en benen. Maar dat mag – deze vinken we af. Bedankt voor de supermooie fiestdag mannen (en Caren en Martha)

 

Sponsor nieuws

 • Wist u dat WFTC leden exclusieve korting krijgen bij Konijn Bike & Fashion? Op ‘bijna’ elke aankoop krijg je 7% WFTC korting. Dit bedrag wordt geregistreerd in het kassasysteem van Konijn. Met meerdere aankopen over een bepaalde periode kan dit kortingsbedrag mooi oplopen. Dit kortingsbedrag wordt na een bepaalde periode uitgekeerd in de vorm van een waardebon, te besteden bij Konijn Bike & Fashion.
  • Geef bij elke aankoop aan dat je WFTC lid bent en je WFTC korting wilt laten registreren!
  • Hiermee helpen we elkaar herinneren en lopen we geen exclusieve WFTC korting mis. 
 • Sponsorkliks heeft reeds 234,66 euro (75% hiervan gaat naar de WFTC) opgebracht, da’s al best een mooi bedrag.

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!

Overige wetenswaardigheden?

WFTC, fiets sportief met ons mee!

De WFTC streeft ernaar om elke 2 maanden een nieuwsbrief uit te brengen. Je vindt de nieuwsbrief WFTC op onze website: Nieuwsbrief 2018 – 08/09