2018-10 Nieuwsbrief

Beste WFTC-ers

De lange hete zomer heeft menig kilometer fietsplezier opgeleverd. Maar nu begint de temperatuur echt serieus te dalen, zijn de dagen wel erg veel korter door de wintertijd (gaat die nu wel of niet verdwijnen?) en krijgt menig fiets weer een beetje rust. Of tijd voor onderhoud, lekker knutselen om het ros weer op en top te hebben in het voorjaar. Of gaat de mountainbike het weer te verduren krijgen. Zand, modder en regen kom je op menig MTB tochtje tegen. Iets voor jou? Zo ja, in de MTB 2.0 WhatsApp wordt weer menig ritje besproken? sluit jij ook aan?

 

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

  • Deze periode hebben we een 3 nieuwe leden in onze vereniging: Michael Rippens, Cees van den Berg en Robert Karel, welkom! De WFTC telt nu 93 leden.
    • Uiteraard hebben we ruimte voor meer leden, misschien een goede aanleiding om eens bij uw fietsvrienden te informeren of zij het leuke vinden om in clubverband mee te fietsen.

WFTC ritten:

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
23 september Dijk en Duinenroute (70/100 km) Toerrit  
07 oktober Herfsttocht (65/90 km) Toerrit  
21 oktober Sluitingstocht (~40-60 km) Clubrit *, € voor lunch

 

Foto’s van de herfsttocht:

 

Foto’s van de sluitingsrit:

 

 

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Programma:

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
10 november Opening Westfrisia weg met tijdrit Speciale rit €**
16 november Jaarafsluiting & uitreiking kilometer prijzen Feestavond €**

WFTC is met 3 teams present bij de opening van de Westfrisia weg. Dit wordt gevierd met een tijdrit van 15 kilometer over hagelnieuw asfalt. Kom je onze teams aanmoedigen? Meerinfo overdeze ploegentijdrit: Ploegentijdrit Westfrisiaweg

 

WFTC programma voor 2019

De toercommissie en meerdaagse initiatiefnemers zijn inmiddels druk in de weer om een mooie kalender te maken voor 2019. Zo zullen er een aantal ritten gaan veranderen (ik verklap nog niet teveel, verrassing) en wordt er druk nagedacht over een tweetal weekendjes en wat langere buitenlandse ritten.

Zodra het programma gereed is vind je het hier: WFTC agenda 2019

Zo zijn er ideeën voor een weekend in Nederland en een weekend in België.

Na de successen van afgelopen jaar op Mallorca zijn een aantal leden ookal weer plannen aan het maken om in het voorseizoen naar dit prachtige fietseiland af te reizen. Kijk voor meer informatie eens op: Fietsen op Mallorca

En ook lijkt de echte fietsuitdaging langzaam vorm te krijgen. Een aantal leden hebben zich inmiddels opgegeven voor Le Petit Tour de FranceEen 6 daags wielersportevenement van 26 mei t/m 1 juni 2019, van Valkenburg naar de wintersportplaats Morzine in de Franse Alpen. De tocht wordt gefietst in 6 dagen van gemiddeld 150 km en 2.500 hoogtemeters per dag

Wil je meer weten , vraag dan Jan Hoiting/Rim Sluijs (meerdaagse weekenden), Mickael Kohler (Mallorca) of Timo Straat (Le petit Tour de France) je meer vertellen.

 

WFTC jaarafsluiting op vrijdag 16 november

We gaan bij de schaatsbaan van Hoorn dit seizoen afsluiten met een leuke activiteit, huldiging van diverse kampioenen en natuurlijk daarna gezellig borrelen. Geef je voor 12 november op via: WFTC jaarafsluiting 2018

 

WFTC naar de Bikemotion 1-3 maart 2019

Ook volgend fietsseizoen begint met de Bikemotion. Alle nieuwtjes en weetjes op fietsgebied bij elkaar. De WFTC maakt het extra aantrekkelijk om deze beurs te bezoeken. Lees er alles over: WFTC naar de Bikemotion

 

WFTC contributie voor 2019 & 2020

De contributie voor2019 stijgt als gevolg van indexatie met de consumentenprijsindex met €1 voor alle ledengroepen. Dit is in overeenstemming met de reguliere berekeningsmethode, zoals deze ook staat toegelicht op de factuur die over 2018 is verstuurd. De afgelopen jaren hebben we als vereniging een stijging van de contributie nog weten te voorkomen. Door de groei van de economie is de consumentenprijsindex echter over 2018 dusdanig gestegen dat we als vereniging een verhoging niet hebben weten te voorkomen.
Hoewel het nog ver weg is, weten we ook al dat de NTFU een nieuw verzekeringscontract heeft uitonderhandeld, waarbij de jaarlijkse premie met ingang van 2020 met €2 per lid zal stijgen.Wij zijn als vereniging genoodzaakt om deze premie direct door te berekenen aan de leden. Tevens willen op onze aanstaande jaarvergadering tevens een voorstel doen om de contributie voor 2020 te verhogen tot €65. In afwachting van de stemming zullen wij deze verhoging uiteraard nog niet doorvoeren.

 

GPS bestanden van WFTC toertochten:

Jullie zijn gewend om een aantal dagen voor de toertocht een mail van Johan Nagelhout te krijgen met de GPS routes. Dit blijft ook zo. Maar we zetten de GPS bestanden nu ook op de website. Zo kunnen externe deelnemers aan onze toertochten ook gebruik maken van GPS routes. Hiervoor zullen ze wel een wachtwoord moeten opvragen om de GPS bestanden te kunnen downloaden.

Voor WFTC leden is er een GPS archief aangelegd, dan kun je de routes nog eens rijden.

Je vindt de GPS bestanden van 2018 hier: GPS archief WFTC. Ook voor deze site heb je een wachtwoord nodig: *********

 

In de winter doorfietsen? (binnen)

Speciaal voor de leden van de Westfriese Toerclub heeft Sportcentrum Vredehof (Vredehofstraat 5; 1624 XG Hoorn) nu een speciaal abonnement, Het WFTC Stages Indoor Cycling abonnement!

We hebben een 1 x per week abonnement voor: 5 maanden kosten €175,-. Wil je 2 x per week voor 5 maanden dan zijn de kosten €250,-. Het abonnement duurt 5 maanden en gaat in vanaf de eerste dag dat je begint.

Geef je op via Vredehof (Een mail met opgaaf WFTC 5 maanden wattbiken a 175,- euro volstaat).

Voor vragen kun je terecht bij Niels Appelman, WFTC lid en sportinstructeur bij Vredehof.

 

Hulp gezocht?

In de wintermaanden zijn er de afgelopen jaren ook een aantal activiteiten geweest. Een leuke afwisseling van het fietsen in de zomermaanden. Dit maakt ons ook een club die sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Wie kan er in de wintermaanden een leuke activiteit organiseren? Veel tijd hoeft dat uiteraard niet te kosten. Geef je reactie naar onze secretaris, Pieter Bruin.  secetraris@wftc.eu

 

Gespot!

Wist u dat de WFTC kleuren inmiddels ook in de TransAlp gesignaleerd zijn?

  • Heb je ook een leuk fietsverhaal of leuke fietsfoto, stuur ze naar webmaster@wftc.eu, dan staat die misschien de volgende keer op deze plek? Alvast bedankt.

 

Ingestuurd wielerverhaal:

Trans Alp 6 prachtige fiets etappes van de Chiemsee naar Gardameer.

Zaterdag 22-09-2018: De TransAlp van Chiemsee naar Gardameer.

Opstappen in Dalfsen of Nunspeet.

Ik moet vandaag om 06:45 u In Nunspeet bij het Transferium zijn. Hier is de MMTravel bus al en de fietsen van de overige deelnemers aan de reis zijn al ingeladen. Mijn fiets gaat de MMTravel bus in en bagage in het bagageruim. Inmiddels begroet ik alle bekenden en maak kennis met een paar nieuwelingen zoals Clemens, Floris en Arjen. Rond 06:00 u vertrekken we en Linda (chauffeuse) heet ons welkom en stelt de nieuwe chauffeur (is Jaap) voor. De vaste chauffeur Cor is ook in de bus,, zwaar geblesseerd na een ernstig ongeluk met zijn auto. Stukje binnendoor naar Duitsland en over de autowegen verder. Er zijn pauze/stops voor toilet bezoek en benen strekken en een langere om wat te eten. Na een lange rit komen we langs de Chiemseeen komen we even voor 18:00 u aan in Siegsdorf bij hotel Alte Post waar we de 1enacht slapen. De routemakers Ina en Johan staan hier met Gerrit de chauffeur van de volgbus op ons te wachten. De fietsen blijven vannacht in de MMTravel bus, alleen je bagage meenemen. De kamer indeling is gemaakt ik heb de hele week Frits Koolhof (bekende van mij) als kamergenoot. Om 19:00 u dineren en aan  het eind van het diner vertelt Johan wat er morgen op het programma staat. Ontbijten na 08:30 u, koffers in de MMTravel bus, fiets er uit en klaar maken voor de 1eetappe. Rond 10:00 u starten met de 1eetappe.

Johan geeft elke avond na het diner de informatie, voor volgende dag, wat we fietsen en hoe laat.

1e etappe zondag 23 september.

Om 07:30 u de wekker, opstaan; naar buiten kijken, het regent. Ik zie wel wat het wordt. Aankleden, naar de eetzaal, broodjes met kaas en ei, yoghurt, glas jus d’orange en kop koffie. Nu de fiets uit de bus halen, fiets nakijken,camera monteren en de Garmin instellen met 1e etappe. Hierna naar de bar waar we een kopje koffie, door Cor aangeboden, krijgen. We gaan, omdat het regent, later van start en om 10:30 fietsen we met lichte regen fietsen in 2 groepen van 10 personen. De eerste kilometers gaan over een fietspad. De weg gaat langzaam omhoog met een fikse klim na ca. 20 km en hoogste punt 780 m. Het gaat voor mij niet zo lekker, mijn hartslag loopt tot boven de 140 slagen en ik kan niet in mijn klimritme komen. Ik doe het rustiger aan en laat de groep gaan. In de afdaling wordt mijn hartslag normaal en ik sluit aan bij de groep. Over glooiende wegen is na ca 60 km de verzorging. De MMTravel bus staat strategisch aan een mooi meer. Iedereen kan weer lekker eten en drinken. Als bonus is hier de zon en blijft die dag schijnen.  De komende kilometers zijn met stevige tegenwind over glooiend terrein naar hoogste punt 970 m na ca 80 km. Het is prachtig om hier te fietsen. Rond 15:00 u zijn we in Maishofenbij hotelUnterwirth. De fietsen in een eetzaal. De koffer en rugzak uit de MMTravel bus. Naar de kamer, mijn fietskleding ligt klaar voor morgen; lekker douchen. Het diner is om 19:00 u. De weersverwachting voor morgen ziet er somber uit, tot onder het  vriespunt met kans op sneeuw.

Vandaag 100 km, 961 hm, temperatuur 13ºtot 24º C,topsnelheid is 63 km/u

2e etappe maandag 24 september.

De wekker gaat om 07:30 u, naar buiten kijken en dat ziet er niet goed uit koud (6º C),zwaar bewolkt, harde wind van 5 Bf en regen.. Optimistisch blijven. Ontbijten om 08:00 u met 3 broodjes kaas en ei, kopje koffie en glas jus d’orange, een kom yoghurt. Bij het ontbijt horen we dat we om 10:00 u starten. We gaan naar de Gross Glockneren daar zien we of we wel of niet naar boven mogen fietsen. Een ¾ fietsbroek, verwarmende olie op benen, zweetshirt+windbreker, armstukken, 2 fietsshirts en winterjack. Ook dikke winterhandschoenen. Nu koffer naar MMTravel bus, mijn helm op, fietsschoenen en overschoenen aan. Fiets met camera’s + Garmin ingesteld en olie op de ketting. We wachten, met veel speculaties over het weer en de klim, tot 10:00 u. en ik zie het wel aan de voet van de Gross Glockner.Weer in 2 groepen en ik sluit aan in groep 1. Gelukkig is de harde wind mee en daardoor rijden we sneller dan gewoon. We fietsen door Zell am Seenaar de voet van de Gross Glockner. We draaien de toegangsweg op en zien een lichtbord, dat de Gross Glocknervoor bikers geslotenis. Misschien mogen wij wel en we fietsen door. Wat verder zien we de MMTravel bus staan en daar stoppen we. Gerrit is al naar het tolhuis gereden en informeert of we de pas mogen fietsen. Hij komt terug en het is NEE,er mag niet gefietst worden. Nu komt het alternatief van Cor, Linda, Johan en Ina; op de fiets terug naar Zell am Seeen verder over de N108 naar het begin van de Felbertauerntunnel waar we in de MMTravel bus gaan. Bij het 1edorp gaat Jan door het dorp en we moeten de weg weer opzoeken. Ook in het 2edorp gebeurt dit weer en we zeggen tegen Jan om op de N108 te blijven fietsen en niet naar de weg zoeken. Na dik 47 km zien we de bus staan op de Felbertauernstrasse en wordt alles ingeladen en met de MMTravel bus door de tunnel. De tunnel is ca 6 km lang. Na de Felbertauerntunnel stopt  de MMTravel bus bij de 1ezijweg. Uitstappen en we  gaan fietsen, vrijwel alles is dalend, naar Lienz. De laatste kilometers gaan over een fietspad en Jan, op kop, heeft het laat gezien, maar hij kan er nog op. Wij missen dat fietspad maar wat verder kunnen we er ook op en fietsen ook op het fietspad tot we in Lienzbij een tankstation komen. Daar links en de weg oversteken en dan krijgen we een erg steile weg, dik boven de 14%. Deze onverwachte steile en smalle weg gaat maar net. Als ik bijna boven ben komt er een bestelbus naar beneden en rijdt vlak langs me. Ik houd even in, sta bijna stil en daarna slipt mijn achterwiel door en sta ik echt stil. Beide voeten nog vast en ik probeer me aan de rotsen vast te  houden, ik zak wel langzaam onderuit. Ik ben onderuit gegleden, maak mijn voeten los en ga staan. Het is zo steil dat ik amper kan lopen. Gerrit helpt me hierbij. Mijn fiets heeft niets net als ik. We logeren in hotel-gasthof Gribelehof, Schlossberg10, 9900 Lienz.Op de kamer uitrusten en douchen. Het diner begint om 19:00 u. Bijtijds naar bed, morgen vroeg op.

De Gross Glockner(2512 m) de langste klim van deze fietsvakantie is vervallen.

Vandaag 80 km, 1130 hm, 9º Cbij begin en 19º C tijdens de rit. Topsnelheid is 87 km/u.

3e etappe dinsdag 25 september.

Wekker 06:45 u, e-mail voor jarige kleindochter Sabine versturen en fietskleding aan; om 07:15 u de bagage naar de bus, ontbijten en uiterlijk 08:30 u fietsen. Om 08:15 u fiets ik achter Ina, Tim en Cora. Ik ben te laat, ze zijn al vertrokken. Het begint met de steile afdaling en beneden linksaf het fietspad op en blijven volgen tot einde. Na ca 5 km heb ik ze ingehaald en sluit aan. Aan het eind van het fietspad linksaf en de klim van deStaller Sattel (2040 m) begint daar. De snelste mannen willen de langste afstand rijden en maken haast met deze klim. Ik klim in mijn tempo en omdat het meteen steil is schakel ik

naar de 34 x 32. Het gaat lekker en zo lang ik in de zon fiets gaat het goed. In een stuk met veel schaduw, is het gras wit van de rijp en mijn Garmin geeft -3º C. Winterhandschoenen aan en windbreker. Door de kou ga ik hier “harken” en ben blij wanneer ik weer in de zon rijd en opwarm. De benen “draaien” lekker tot op de top van de Staller Sattel, die ik in 3:15 u bereik. De helft van de groep staat hier te wachten op groen licht, om aan de afdaling te beginnen. Het is bijna 12:00 u en Gerrit gaat bij de stoplijn van de afdaling staan en laat ons voor hem afdalen. Het licht op groen en de afdaling over een smalle kronkelige weg met redelijk goed asfalt. Halverwege de afdaling komen er toch groepjes wielrenners naar boven gefietst, wat een eikels. Je verwacht geen klimmers. In de afdaling blijf ik achter Ina; Tim en Cora dalen iets langzamer en ik ga langs ze. Na de smalle afdaling komt een brede weg en laat ik de fiets lekker gaan. Nu de MMTravel bus die bij een prachtig park midden in een stadje, Olang Valdaora, geparkeerd is. Een lekkere lunchstop met beker soep, 3 broodjes kaas/tomaat en yoghurt toe. Na de stop begint de klim van de passo Furcia(1750 m). In de klim wordt het warmer tot 25º C. Na de klim van passo Furciakomt een mooie afdaling en gaan we via Badia Abteinaar Corvaraen bij de splitsing van de korte (137 km) en lange (159 km) route staat de MMTravel bus. Ik drink daar, eet een banaan en meld dat ik weer op weg ga om aan de klim van de passo di Campolongo(1875m) te beginnen. Na een kilometer is de weg een puinhoop, asfalt is gefreesd en fiets ik kilometers over een stoffig soort wasbord naar de voet van de klim van de passo di Campolongo. Aan begin is de klim het steilst. Na een paar kilometer vlakt het af en gaat het makkelijker . Ik ben boven voor ik het door heb. De groep heeft me in de klim ingehaald en staat op de top op mij te wachten om samen de afdaling te maken. Over een mooie weg afdalen en bijna beneden, in Arabba,staat ons hotel Olympia, Via Colesel 57, Arabba.Er is een pasta maaltijd als welkom. Terug op de kamer, lekker op bed liggen. Om 20:00 u is het diner. Om 22:00 u naar bed en slapen.

Vandaag 137 km,  2734 hm, temperatuur 0º tot 24º C en topsnelheid is 73 km.

Keuze 1:Via de Passo di Campolongo(1875m) naar de finish = 137 km.

Keuze 2:Via de Passo Valparola(2187m), afdalen via Passo di Falzaregonaar Arabba = 159 km.

4eetappe woensdag 26 september.

Om 07:00 u op en 07:30 u naar het ontbijt. Lekker gegeten en om 08:30 u koffer naar de bus gebracht. Mijn fiets in orde maken, camera’s, Garmin programmeren en om 09:00 u beginnen we met de afdaling naar Arabba, in het dal begint vandaag de 1eklim, passo Pordoi ( 2231 m). Het is koud met 3º C en ik begin rustig aan de klim en de anderen zijn snel uit mijn gezichtsveld weg. Ik laat me niet van mijn stuk brengen en blijf lekker doorfietsen en geniet van het prachtige uitzicht. In de klim schijnt de zon op me en dat warmt me lekker op. Ik ben boven op een koude top met gure wind en ik blijf daar kort. Een paar foto’s en begin de afdaling naar Canazei.Beneden bij de splitsing Canazeien passo Sellastop ik om naar de Fausto Coppiplaquette te kijken. Door naar Canazeimet de koffiestop. Ik blijf niet lang zitten en begin aan de klim van de passo Fedaia(2057 m). De passo Fedaiagaat voor mij naar wens en ik kom probleemloos op de top. Nu afdalen over mooie, lange en brede wegen, gevolgd door de welkome lunchstop in Caprile. Voor ieder van onsheeft Cor pannenkoeken en dat smaakt prima na 2 passen. Na de lunchstop en een lange afdaling begint de 3eklim de Forcella Aurine(1299 m). In deze klim rijdt Johan een aantal kilometers met me mee, daarna gaat hij op de pedalen en rijdt bij me weg. Jammer, wat aanspraak in een klim is gezellig. Het blijft lekker gaan en ik kom op de top. De afdaling in, stukje vlak en nu komt een korte en steile klim van ˃ 15%; dat vlakt af naar normale klim percentages voor de passo Cereda (1361 m). Je bent op de top voor je het door hebt. Weer een mooie afdaling naar hotel Conca Verde, Via delle Fonti 4, 38054 Fiera di Primiero. dat goed te vinden is. Weer een goed gevoel over de rit van vandaag. We zijn rond 16:00 u klaar met de etappe en de fiets in een opslagruimte. Fietskleding klaar leggen en om 19:30 u is het diner. Ik ga om 22:00 u naar bed.

Vandaag zit Jan, hij is snip verkouden, in de MMTravel bus, Ook Frits heeft vandaag in de MMTravel bus gezeten met te hoge hartslag. Ina heeft probleem met haar hydraulische achterrem, de remdruk is weg en er is nergens lekkage.

Vandaag 103 km, 2356 hm, temp. 3º C tot 19º C en topsnelheid is 73 km/u.

We zijn midden in de Dolomieten en er zijn vandaag 4 cols op het programma.

5e etappe donderdag 27 september.

Om 07:00 u op en om 07:30 u naar het ontbijt. 08:15 u de koffer naar de bus. Mijn fiets in orde maken, camera’s, Garmin programmeren en rond 08:30 u melden dat Frits en ik vertrekken. Frits wil vandaag voorzichtig zijn na hoge hartslag van gisteren. Frits en ik rijden daarom samen. Hij gaat meteen tempo rijden  met mooi beentempo. Frits moet nu op zijn hartslag letten, zijn tempo rijden en zich niet haasten door met de anderen mee te gaan. We beginnen aan de klim van passo Rolle (1984 m) en Frits rijdt langzaam bij me weg. Goed teken. Halverwege de klim komen de snelle mannen me voorbij. Jan vlak achter die 2 en iets later de Heerde trein (ChrisJaap, Kees, Hans en Arjen) voorbij. Frits voelt zich goed, hartslag normaal bij inspanning. Bij de MMTravel bus de koffiepauze en die is zoals steeds gezellig en ontspannen. Na de pauze gaat een groep afdalen, ik zie een geel windjack en denk dat Frits daar bij zit. Ik probeer ze in te halen, maar ze gaan voor mij te snel door de bochten en verdwijnen uit zicht. Ik daal verder in mijn tempo. Na de afdaling op het “vlakke” deel wordt ik door 4 Heerde mannen ChrisJaap, Kees, Hans en Clemens ingehaald. Ik sluit aan en na een lange rechte weg komen we op een mooi fietspad met nieuw asfalt dat langs de bosrand kronkelt. We fietsen door een paar dorpjes, geplaveid met klassieke kinderkopjes. De MMTravel  bus staat 1 km in de klim van de passo Manghen(2042 m) en weer een lekkere lunchpauze. Ik ga door met de klim en het loopt lekker. Het is een verraderlijke klim met stijgingspercentages tot dik 14%en het minste is 9%! Op Johan en Ina (defecte achterrem) na ben ik de laatste die van de top van de passo Manghenafdaalt. Ik nergens risico door op tijd te remmen en rustig de bochten nemen. Op sommige stukken “berekoud” in de schaduw. Afdalen tot ik bij een kruising kom waar oa Age, Heine, Lucas, Jelmer, Tim en Cora staan te wachten. Ik sluit bij hen aan en als Ina en Johan ook gearriveerd zijn gaan we als groep verder. Veelal dalend en daarom gaat het vrij hard. Nog 2 kuitenbijters die heel geniepig de laatste restjes energie opvreten. Ondanks dit zorgt Johan er voor dat we bij elkaar blijven. In de laatste kilometer naar ons hotel zien we het meer schitteren. Nog even en we zijn bij ons hotel Florida,Via Segantini 20,38056, Levico Terme aan het meer. Fiets in de stalling. Om 19:00 u het diner. Ik lig rond 22:00 u in bed.

Dag met veel zon.

Vandaag 117 km, 2735 hm, temperatuur van 9º tot 27º en topsnelheid is  67km/u. 

6e etappe vrijdag 28 september.

Om 07:30 u opgestaan, na 08:00 u ontbeten; daarna de fietskleding aan, koffer naar de MMTravel bus. Alles instellen voor de dagrit en om 09:30 u gaan we in 2 groepen op weg. De klim van passo del Sommo begint na 2 km; dan 8 km klimmen tussen 5% en 14 / 15%; gem. rond de 10%. Het gaat lekker en ik klim sneller dan gisteren en vlot op de 1etop aan. Op de 1e top verzamelen en als groep naar de echte top. Een afdaling over mooie en slingerende wegen brengt ons naar de koffiestop. De MMTravel bus staat weer op een mooie plaats. Na de koffie fietsen we als een groep verder en na 50 km is de lunchstop. Iets naast de route op een rustige weg en eerst nog wat puzzelen voor de juiste route door Rovereto. We fietsen door de oude kern met smalle tot erg smalle straatjes en pleintjes met een mooie markt. Onze gids Jelmer rijdt rechtstreeks naar de MMTravel bus, met de lunch. Na die lunch gaat Jelmer op de koppositie rijden. We gaan door een fietstunneltje en meteen rechts een haakse bocht met steile klim. Aan het einde van het fietspad heeft Jan nog een verrassing, Hier is de top van de passo San Govanni (272 m). Het niet ver meer en voor we het zien staan we boven Riva del Gardanaar hetlago di Gardate kijken. Een foto moment, foto’s maken klaar en we gaan de afdaling in naar Riva del Gardaen lago di Garda. Ook bij het meer worden de foto’s genomen. Hierna over een fietspad rijden en een kilometer verder staan Linda, Cor en Daan ons op te wachten. We naderen hen en als we passeren krijgen we van dat drietal een champagne douche. Nat van champagne is niet zo erg allemaal een beker champagne en we proosten op de mooie Alpen fietsreis met behouden aankomst. Iedereen feliciteert elkaar. De groepsfoto aan de finish maken op een pier van het Gardameer en de bergen als achtergrond uitgekozen. Allemaal op de rand van de pier zitten en lachen. Nu naar hotel Astoria, Viale Trento 9, 38066 Riva del Garda. Een park hotel, spa en resort, waar we de laatste nacht zullen verblijven. Inchecken, naar de kamer, een douche nemen en alle fietskleding in de koffer. Om 19:00 u naar het diner. Tijdens het diner hoor ik van Gerrit dat hij morgen alleen in de volgbus naar huis gaat. Mijn auto staat bij hem voor de deur en daarom vraag ik hem of hij het prettig vindt als ik hem gezelschap houd en ook een stukje stuur onderweg. Hij vindt het fijn, maar alleen als ik geen spijt heb dat ik niet met de MMTravel bus en fietsmaten mee ga. Uiteraard is dat jammer, maar ik vind met hem meerijden net zo gezellig. Dus afgesproken. Mijn fiets in de volgbus, koffer erin en ik. Ik lig om 22:00 u in bed voor de laatste nacht na een prachtige fietsreis.

Vandaag 74 km, 1566 hm, temperatuur 9º C tot 36º C en topsnelheid is 65 km/u.

Riva del Garda is het eindpunt na 680 km en bijna 16.000 hoogte meters.

Zaterdag 29 september.

Vandaag terugreis naar huis: Riva del Garda via  de Brennerpas naar  Nunspeet en Dalfsen.

Om 06:30 u op, 07:00 u ontbijten, klaar naar de bus, instappen en we vertrekken naar huis. Lange reis naar huis. Tegen 24:00 u zijn we bij het Transferium in Nunspeet.

 

Sponsor nieuws

  • Wist u dat WFTC leden exclusieve korting krijgen bij Konijn Bike & Fashion? Op ‘bijna’ elke aankoop krijg je 7% WFTC korting. Dit bedrag wordt geregistreerd in het kassasysteem van Konijn. Met meerdere aankopen over een bepaalde periode kan dit kortingsbedrag mooi oplopen. Dit kortingsbedrag wordt na een bepaalde periode uitgekeerd in de vorm van een waardebon, te besteden bij Konijn Bike & Fashion.
    • Geef bij elke aankoop aan dat je WFTC lid bent en je WFTC korting wilt laten registreren!
    • Hiermee helpen we elkaar herinneren en lopen we geen exclusieve WFTC korting mis. 
  • Sponsorkliks heeft reeds 237,86 euro (75% hiervan gaat naar de WFTC) opgebracht, da’s al best een mooi bedrag.

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!

Overige wetenswaardigheden?

WFTC, fiets sportief met ons mee!

De WFTC streeft ernaar om elke 2 maanden een nieuwsbrief uit te brengen. Je vindt de nieuwsbrief WFTC op onze website: Nieuwsbrief 2018 – 10