2018-12 nieuwsbrief

Beste WFTC-ers

In deze donkere dagen maken we allemaal wat minder kilometers. Maar de MTB, Zwift, Stages bij Vredehof en een verdwaalde fietser in Thailand zorgen toch voor de nodige WFTC kilometer. Terwijl we onder de kerstboom met familie genieten van een paar vrije dagen blikken we terug op onze 2018 fietsprestaties en dromen alvast van de vernieuwde WFTC toerkalender – mooie dingen voor 2019.

 

In memoriam:  Cees Sijm (82 jaar)

Cees is ruim 8 jaar voorzitter geweest van de WFTC. Hij was erg sportief en de initiatiefnemer voor de WFTC clubkleding.

 

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

  • Per eind dit fietsjaar hebben Hans Koot, Jan Eijdenberg, Els de Vries en Frits de Jong hun lidmaatschap opgezegd. De WFTC telt nu 89 leden.

WFTC ritten:

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
10 november Opening Westfrisia weg met tijdrit Speciale rit €**
16 november Jaarafsluiting & uitreiking kilometer prijzen Feestavond €**

WFTC is met 3 teams present bij de opening van de Westfrisia weg. Dit wordt gevierd met een tijdrit van 15 kilometer over hagelnieuw asfalt. Kom je onze teams aanmoedigen? Meer info overdeze ploegentijdrit: Ploegentijdrit Westfrisiaweg

Foto’s tijdrit (10 november 2018)

 

Foto’s Jaarfeest (16 november 2018):

 

Foto’s MTB Vooroevertocht (16 december 2018):

 

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Programma:

WFTC programma voor 2019

De WFTC begint 2019 met een nieuwjaarsborrel. Vanaf 16:30 zijn alle leden van de WFTC welkom in De Zwarte Olifant aan de Nieuwe Noord 10 te Hoorn.

Nieuwjaarsborrel 5 januari 2019

 

De toercommissie en meerdaagse initiatiefnemers hebben inmiddels een mooie kalender gemaakt voor 2019. Hieronder de activiteiten voor de eerste maanden:

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
5 januari Nieuwjaarsborrel WFTC, De Zwarte Olifant, Nieuwe Noord 10, Hoorn (16:30 – 18:30)  Winter *
1 maart Algemene ledenvergadering WFTC   *
1-3 maart Bike Motion in Utrecht Winter €** + introducees
tbc maart Start2Bike Start2Bike
17 maart Openingstocht (~40-60km) Clubrit *, € voor lunch
7 april Beemster op z’n mooist (65/90 km) Toerrit
13 april Ronde van Noord-Holland (LeChampion-Inschrijven) Waar rijdt WFTC nog meer?
12-14 april

Meerdaagse Belgie – De Alternatieve.

(details volgen via Rim Sluijs)

Toerrit  €** + introducees
28 april Voorjaarstocht (65/90 km) Toerrit  

De volledige WFTC toeragenda vind je het hier: WFTC agenda 2019.

Wegkapitein:

Het bestuur heeft inmiddels een aantal leden benaderd om deel te nemen aan de cursus tot wegkapitein. We proberen deze te plannen op 30 maart of 6 april.

 

Gespot!

Wist u dat de WFTC kleuren inmiddels ook in Thailand gesignaleerd zijn?

  • Heb je ook een leuk fietsverhaal of leuke fietsfoto, stuur ze naar webmaster@wftc.eu, dan staat die misschien de volgende keer op deze plek? Alvast bedankt.

Fietsreis Thailand en Laos

21 NOV 2018 – 14 JAN 2019

Zoals elke winter ga ik weer fietsen in Thailand, Laos en omstreken. Anja gaat deze keer niet mee, gewoon omdat ze er een keer geen zin in heeft. Ik wil echter niet de hele winter in ons koude kikkerlandje zitten. Dus in oktober j.l. een vliegticket gekocht bij Qatar Airways naar Bangkok. Een fijne luchtvaartmaatschappij om mee te vliegen. Eerst 6 uur naar Doha, vervolgens 2 uurtjes overstap en dan nog 6 uur naar Bangkok.Mijn bedoeling is om vanuit Bangkok naar Loei te fietsen en daar de grens over te steken naar Kenethao in Laos. Vandaar langs de Mekong omhoog via Sayabouri naar Luang Prabang en dan weer terug naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Daar steek ik de grens naar Thailand over bij Nong Khai om vervolgens langs de Thaise kant van de Mekong af te zakken naar de noordgrens van Cambodja met Thailand. Daar kijk ik nog wel of ik een stuk door Cambodja neem terug naar Bangkok of dat ik in Thailand een route blijf volgen om terug te keren naar Bangkok.

In Bangkok heb ik zowel bij aankomst als bij vertrek 2 dagen geboekt in het Ratchadamnoen Residence. Een hotel vlakbij Khaosanroad ( de backpackers area), waar we vorig jaar ook hebben verbleven. Een fijn hotel met een lekker ontbijt, aardige eigenaren en personeel.

Mijn fiets neem ik mee in een fietsdoos die ik hier in Hoorn bij een plaatselijke fietsenmaker (Konijn) heb opgehaald. Voor het gemak heb ik er thuis 2 wieltjes van een bureaustoel onder gemonteerd. Zo kan ik de doos zo achter mij aan rijden. Ik hoop dat ze er tijdens de vliegreis bij het in- en uitladen aan blijven zitten. In Bangkok kan ik normaal gesproken de doos achter laten in mijn hotel.

Sponsor nieuws

  • Konijn Cycle center heeft alle WFTC leden die aankopen hebben gedaan afgelopen week een brief gestuurd met een waardebon met de opgebouwde WFTC korting. Lekker zo’n ‘cadeautje’ voor de kerst.
  • Ook het komende seizoen kunnen WFTC leden exclusieve korting krijgen bij Konijn Bike & Fashion? Op ‘bijna’ elke aankoop krijg je ongeveer 7% WFTC korting.
    • Geef bij elke aankoop aan dat je WFTC lid bent en je WFTC korting wilt laten registreren!
    • Hiermee helpen we elkaar herinneren en lopen we geen exclusieve WFTC korting mis. 
  • Sponsorkliks heeft reeds 265,66 euro (75% hiervan gaat naar de WFTC) opgebracht, da’s al best een mooi bedrag.

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!

 

WFTC naar de Bikemotion 1-3 maart 2019

Ook volgend fietsseizoen begint met de Bikemotion. Alle nieuwtjes en weetjes op fietsgebied bij elkaar. De WFTC maakt het extra aantrekkelijk om deze beurs te bezoeken. Lees er alles over: WFTC naar de Bikemotion

 

WFTC contributie voor 2019 & 2020

De contributie voor2019 stijgt als gevolg van indexatie met de consumentenprijsindex met €1 voor alle ledengroepen. Dit is in overeenstemming met de reguliere berekeningsmethode, zoals deze ook staat toegelicht op de factuur die over 2018 is verstuurd. De afgelopen jaren hebben we als vereniging een stijging van de contributie nog weten te voorkomen. Door de groei van de economie is de consumentenprijsindex echter over 2018 dusdanig gestegen dat we als vereniging een verhoging niet hebben weten te voorkomen.
Hoewel het nog ver weg is, weten we ook al dat de NTFU een nieuw verzekeringscontract heeft uitonderhandeld, waarbij de jaarlijkse premie met ingang van 2020 met €2 per lid zal stijgen.Wij zijn als vereniging genoodzaakt om deze premie direct door te berekenen aan de leden. Tevens willen op onze aanstaande jaarvergadering tevens een voorstel doen om de contributie voor 2020 te verhogen tot €65. In afwachting van de stemming zullen wij deze verhoging uiteraard nog niet doorvoeren.

 

Overige wetenswaardigheden?

 

Hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig, gezond en fietsrijk 2019!

Het bestuur van de WFTC

WFTC, fiets sportief met ons mee!

 

De WFTC streeft ernaar om elke 2 maanden een nieuwsbrief uit te brengen. Je vindt de nieuwsbrief WFTC op onze website: Nieuwsbrief 2018 – 12