2019-04 nieuwsbrief

Beste WFTC-ers

Het is alweer een tijd geleden dat wij een nieuwsbrief hebben kunnen uitsturen. Door algeheel tijdsgebrek is het er een tijd niet van gekomen maar er is nu een nieuwe vrijwilliger aangesteld om de website te updaten en een nieuwsbrief op te stellen.  In de barre wintermaanden is er toch tijd voor rust en het opbouwen van een gezonde voorraad energie.

 

Echter de dagen worden langer en de klok gaat weer een uurtje vooruit en dan gaan de kuiten bij menigeen weer kriebelen. Dan wordt het stalen (tegenwoordig veelal aluminium of carbon) ros weer uit het vet gehaald en opgepoetst voor de mooie en minder mooie (het blijft Nederland) dagen die komen gaan.

Ik zal mij allereerst eens voorstellen. Ik ben Christian Goedhart. Ik ben nu iets langer als een jaartje lid van de club en fiets met veel plezier mee.  In eerste instantie om wat fitter te worden, ten tweede om een “paar” kilootjes af te vallen. Het eerste lukt wel aardig, het tweede niet heel erg.

 

Rabobank Clubkas Campagne

WFTC doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Hiermee kunnen wij geld verzamelen voor de clubkas om leuke dingen mee te doen voor de club en haar leden. De stemperiode loopt van 23 april t/m 14 mei 2019. Tijdens deze periode kunnen de leden van Rabobank West-Friesland hun stem uitbrengen op hun favoriete sportclub.  Probeer uw vrienden en familie over te halen om te stemmen op ons. De Rabobank heeft dit jaar €350.000 te verdelen. Afgelopen jaar hebben ongeveer 10.000 leden van de bank gestemd. Uw stem is dan €35 euro waard. Dus iedere stem telt.

Lid worden van uw bank kan via deze link https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/ (vereiste is wel een rekening te hebben bij de Rabobank)

Als lid krijgt u de mogelijkheid om een stem uit te brengen via https://www.clubkascampagne.nl/

 

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

De nieuwe sponsoren:

Bouwcenter RAB, Fysio Hoorn, Sportcentrum Vredehof en Schouten Techniek sponsoren de WFTC dit wielerseizoen en zullen samen met de huidige WFTC sponsoren prijken op de nieuwe WFTC sponsorbanner die bij onze startlocatie aan de Noorderdracht 42a te Blokker te bewonderen is en op de WFTC website. Wij zijn hier als vereniging bijzonder blij mee. Wij bedanken de sponsor commissie (Time Straat, Ton Stavenuiter, Jeroen van de Veer en Michael Kohler) voor hun inzet en de nieuwe sponsoren voor hun bijdrage aan de club.

De nieuwjaarsborrel:

Dit jaar is er op initiatief van Rim Sluijs en Michael Kohler een nieuwjaarsborrel gehouden.  Een gezellig samenzijn wat zeker voor herhaling vatbaar is.

De jaarvergadering:

De highlights van de vergadering van dit jaar waren:

 • Ton Beerepoot, Michael Kohler en Ruud Maas zijn herkozen voor een
  nieuwe termijn in het bestuur
 • Jan Hoiting heeft een inspirerend verhaal verteld over zijn 4 weken
  fietsreis door Thailand en Laos
 • Contributie verhoging in 2020 naar 65,- is aangenomen
 • WFTV heeft AVG audit gehouden – dit zal leiden tot aanpassing van
  het beleid.
 • Leden worden gevraagd zitting te nemen in commissie. Er zijn een aantal vacatures beschikbaar.

De openingstocht is reeds geweest. De omstandigheden waren niet heel aangenaam deze rit maar toch heeft een aantal mensen zich toch in het zadel gehesen en heeft een mooi rondje gefietst. Waarbij enkele stops zijn gemaakt bij projecten van sponsoren. Daarna is genoten van een voortreffelijk lunch bij de kantine van Koedooder. Getuige de foto’s hieronder.

 

 

 

 

Ook hebben wij weer de Beemster op zijn mooist gereden. Deze rit was bijzonder goed bezocht. Met een 70 tal mensen hebben wij in schitterend weer weer twee afstanden gereden. De 65 en 90. Voor de foto’s en een kort verslag kunt u kijken op http://wftc.eu/nieuws/de-beemster-op-zijn-mooist/

 

Verder is zondag 31 maart door een tweetal groepen een tweetal mooie tochten gemaakt. Klik op de link voor het nieuwsbericht.

De eerste officieuze tochten zijn een feit.

Mocht je zelf ook geïnteresseerd in deelname in deze officieuze tochten of bezoeken aan tochten van andere clubs. Veel van deze tochten worden gepland via de verschillende whatsapp groepen. Inschrijven voor deze groepen kan via http://wftc.eu/samen-trainen-op-de-fiets/

Of schiet even iemand aan tijdens een rit en dan kunnen we dat ook in orde maken.

25 jarig jubileum.

Uitreiking 25-jarig jubileum speldjes aan Rene Feller en Gree Bos-Varga.

 

Hans Koot heeft na lange tijd besloten onze club te verlaten.  Ruud Maas heeft hem 6 april bezocht met een flesje wijn en een bedankt voor de goede zorgen.  Hans heeft zich jaren ingezet voor de club en dan vooral op culinair gebied met de voorbereidingen voor de BBQ en de soep tijdens de openings en sluitingsritten. Hans gaat zich volledig inzetten in het begeleidingen en transporten van passagiers van de witte vloot in Hoorn.

9 nieuwe wegkapiteins:

Omdat wij als club de verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben staan hebben wij een aantal leden afgevaardigd om de cursus wegkapitein te volgen. Om club wordt steeds groter en ons ritten steeds drukker bezocht. Daarom leek het ons verstandig om naast gezond verstand ook een stukje kennis op te doen in het sturen van een peloton en het zo min mogelijk tot last te zijn van de andere weggebruikers. We moeten immers de weg delen.

Ik stel aan u voor:

Richard Mes
Frank Hoogland
Ton Beerepoot
Larry Schouten
Jan Hoiting
Michael Kohler
Rik Bakker
Erik Droog

 

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
13 april Ronde van Noord-Holland (LeChampion-Inschrijven) Waar rijdt WFTC nog meer?
12-14 april

Meerdaagse Belgie – De Alternatieve.

(details volgen via Rim Sluijs)

Toerrit  €** + introducees
28 april Voorjaarstocht (65/90 km) Toerrit
19 mei Fortenroute (65/75/130 km) Toerrit
26 mei – 2 juni

Meerdaagse: Le Petit Tour de France

Details: Le Petit Tour de France

Meerdaagse €** + introducees
2 juni Hel van de Wieringermeer (65/90 km) Toerrit
23 juni Zeeweringstocht (70/110 km) Toerrit

De volledige WFTC toeragenda vind je het hier: WFTC agenda 2019.

(Sterke) Verhalen.

Heb jij een fiets weetje of een mooie fiets tocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan op naar webmaster@wftc.eu en wie weet kunnen wij deze in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

 

Sponsor nieuws

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC! U kunt ook eenvoudig de sponsorkliks bereiken via de website op de link linksboven te klikken.

Overige wetenswaardigheden?