2019-06 nieuwsbrief

Beste WFTC-ers

Het is weer zover. Tijd voor een nieuwe update over het reilen en zeilen van onze club. Er is immers weer genoeg gefietst en genoeg gedaan. De zomer komt er weer aan. Tijd voor lange avonden en dito ritten.  Dat kan hier in Nederland of op het vakantie adres mocht de directie daarmee instemmen.  Hier komen dan weer de mooie verhalen en foto’s van. Voer voor de nieuwsbrief.

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

  • De Rabobank clubkas campagne is geweest
  • We hebben een aantal mooi enkel en meerdaagse tochten gereden.

De Rabobank clubkas finale:

Na een stemperiode van ongeveer 2 maanden, waarin jullie allemaal een stem hebben kunnen uitbrengen op onze vereniging was het 20 juni dan zover: de finale met de uitreiking van de cheque. Namens de vereniging waren Ruud en Michael aanwezig om de cheque van de Rabobank in ontvangst te nemen. Spanning alom! Voor het bekend worden van het sponsorbedrag werden wij nog verwend met een optreden van dansvereniging Double V uit Hoorn, zijn enkele verenigingen in het zonnetje gezet en kwam een mindillusionist een act opvoeren. De Rabobank heeft er dan ook echt een mooi avondprogramma van weten te maken. Toen was het uiteindelijk zover: alle verenigingen mochten tegelijkertijd de cheques openmaken. De WFTC heeft met 34 stemmen een mooie opbrengst van €185,98 weten te behalen. Na een fotosessie was er nog een borrel om de opbrengst te vieren samen met andere verenigingen uit de omgeving. Met een voldaan gevoel gingen ondergetekenden weer huiswaarts. Alle leden en bekenden: bedankt voor jullie stem, we hopen volgend jaar weer op jullie te kunnen rekenen.

De tochten:

Voor diegene die het op de website gemist hebben. De driedaagse van de Ardennen is  verreden. 16 mannen hadden zich ingeschreven voor de Alternatieve tocht en 16 mannen zijn op vrijdagmorgen in alle vroegte vertrokken richting Richelle, België om zich op te maken voor de deze tocht door de provincies Limburg (B) en Luik.

Oorspronkelijke was deze tocht bedacht als Alternatief voor de Amstel Gold race gereden op dezelfde dag. Echter dit jaar niet maar dat mocht de pret niet drukken.

Dag 1:

In alle vroegte verzamelde zich een groot gedeelte van de groep zich bij de McDonald’s in Hoorn voor de reis naar België.  Na een tussenstop in Nederweert om de rest op te pikken en kop koffie met gebak. Zijn wij verder gereisd richting Richelle. Na aankomst snel de fietsen en spullen uitgeladen en ons geïnstalleerd in de kamers. Jan boog zich over het avondmaal en de rest maakte zich op voor een eerste tochtje om de benen te testen en het materieel de puntjes op de 1 te zetten.

 

Dit bleek ook nodig. Bij onze eerste tocht uitgezet door ritmeester Rim bleek er kapotte schoen te zijn en een vastgeslagen ketting. In allerijl zijn er toen nieuwe schoenen gekocht en is het euvel hersteld.  Verder bleken de benen en het materiaal in orde. Na de rit huiswaarts bleek onze meesterkok Jan een voortreffelijke maaltijd neer te hebben gezet van kippensoep en pasta. Moe maar voldaan is de groep vroeg afgetaaid naar bed want de volgende dag zou de barre tocht beginnen:

Dag 2:

In aller vroegte verzamelde de groep zich voor het ontbijt en om zich klaar te maken voor de tocht. Het was koud maar het zou droog blijven.  Na een goed ontbijt en de nodige bepakking is de groep vertrokken naar de start plaats op een korte 6 km van waar wij sliepen. Na het inschrijven en het opspelden van de nummer en de groepsfoto was het tijd om te vertrekken. De eerste beklimming werd samen gedaan en daarna heeft de groep zich al snel afgesplitst in groepjes naar niveau en afstand.

Het eerste gedeelte van het parcours was er een waterig zonnetje maar leek de temperatuur zich opwaarts te bewegen. Echter in het laatste gedeelte sloeg het noodlot toe. Het werd grijzer en kouder. Het begon zelfs te sneeuwen.

Ondanks dat hebben de meeste mannen de tocht toch volbracht en werd er van een welverdiend biertje genoten. Na de tocht is er snel opgewarmd en gedoucht. Na wat sterke verhalen en de nodige versnaperingen zijn wij afgereisd naar een naburig Italiaans restaurant waar genoten is van pizza/pasta en muzikale begeleiding. Na deze weldaad zijn wij snel hostelwaarts gekeerd en was het vrij snel rustig.

Dag 3:

Na genomen rust was het tijd om ons klaar te maken om huiswaarts te keren. Maar niet voor wij hebben mogen smullen in het eieren van Jan en als toetje nog een klein rondje om het af te leren/de benen los te rijden. Enkelen hebben de kuiten nog even op spanning gezet met wat gemiste klimmetjes. Anderen hebben het iets rustiger aan gedaan met wat kilometers op het vlakke. De Belgische wegen hebben zich wel weer laten kennen en ook hier waren de nodige lekke banden. Na een kort rondje was het tijd om in te ruimen/op te ruimen en te vertrekken.

Thuis aangekomen is het tijd om te soppen en het nodige onderhoud te plegen voor de volgende rit.

Rijdt u de volgende keer ook weer mee?

Dank aan Rim Sluijs en Jan Hoiting voor het organiseren.  Dank in het bijzonder aan Jan Hoiting voor de voortreffelijke maaltijden en verzorging.

 

De Voorjaartocht:

De weersvoorspellingen waren niet bijzonder gunstig maar we zijn toch met een paar mooie groepen op pad geweest. De dag begon droog en met een beetje wind. Maar dat werd al snel slechter.  Vlak voor de koffie een fikse regenbui op de kop gekregen maar dat mocht de pret niet drukken. We lieten ons de koffie goed smaken bij de Hofjes. Na de koffie met gezwinde spoed huiswaarts gekeerd met hier en daar een bui. Al met al toch een geslaagde tocht. Tot de volgende tocht!

 

De fortenroute:

Een nagelnieuwe route langs oude verdedigingswerken in en rond de Beemster. 53 enthousiaste fietsers verdeelde zich rond 0900 over 3 afstanden/groepjes. 34 kozen voor de 130km en 19 voor de 75/65km. Terwijl het zonnetje moeite doet om langzaam door te breken rijden de groepen via Avenhorn, Alkmaar, Uitgeest naar Assendelft. Het eerste deel kenmerkt zich door de vele molens, maar nabij de N8 komen de eerste forten in zicht. De koffie met appeltaart laten we bij Grand café De Delft goed smaken voor we aan deel 2 beginnen. Fort Marken-binnen, Spijkerboor en Beemster passeren we alvorens via Purmerend de dijk richting Hoorn te nemen.

complimenten aan de toercommissie voor het uitzetten van deze mooie tocht.

Le petit tour de France een verslag door Michael

Le Petit Tour de France 2019

‘En route’ Voor de afwisseling was het eind mei weer tijd voor een uitje buiten de vertrouwde Westfriese wegen. Met een afvaardiging van zes leden (Timo, Rik, Sjors, Jos, Joost en Michael) en nog 13 anderen werd er gestart in Valkenburg om de monstertocht naar Morzine, in de Franse Alpen, te voltooien. Maar liefst 950 kilometer moest er in 6 dagen worden afgelegd waarbij er ook nog eens 15.000 hoogtemeters onder wielen door zouden vliegen. Afzien gegarandeerd dus!

  

 

Naast bovengenoemde leden waren er ook een aantal bekenden van de vereniging aanwezig (Ferry ‘tête de la course’ Pranger en Dave, wie kent ze nog uit de Alpen?) hadden zich ook aangesloten. Zo zie je maar dat de activiteiten van onze vereniging ook buiten het ledenbestand animo hebben. Timo, echt super dat je dit allemaal hebt willen regelen, bedankt daarvoor!

De ritten waren erg mooi en de hotels ook erg fijn. In zes dagen door de Ardennen, de Elzas, de Vogezen, de Jura en afsluiten in de Alpen. Met al die mooie uitzichten vergeet je haast dat je elke dag toch al snel 150 kilometer onderweg bent. Zes dagen fietsen als een prof met bevoorrading onderweg en geen zorgen over het transport van je bagage, goede diners en elke dag de mogelijkheid om je te laten masseren. Echt een aanrader!

Naast al de afstanden en de mooie uitzichten was het bovenal erg gezellig met de groep op stap te zijn. Je doet wat je het leukste vindt met gelijkgestemden. Dat helpt zeker om elkaar de rit te laten voltooien, want je doet het natuurlijk niet zomaar even. Uiteindelijk is iedereen dan ook veilig (en fietsend) in Morzine aangekomen, waar we van ons welverdiende overwinningsbiertje mochten gaan genieten.

De terugreis was goed geregeld met een ruime touringcar, waarbij de fietsen netjes  zijn afgeleverd bij de startplaats in Valkenburg. De deelnemers zijn een mooie ervaring rijker. En dat het smaakt naar meer was wel duidelijk. De eerste ideeën om volgend jaar een vergelijkbare tocht te gaan doen, zijn op de terugreis alweer besproken. Worden het Dolomieten of toch Mallorca? Heb je zelf leuke ideeën om een mooie activiteit te organiseren? Laat het ons vooral weten waar je behoefte aan hebt en wat je hiervoor zou willen doen.

Michael

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
2 juni Hel van de Wieringermeer (65/90 km) Toerrit
23 juni Zeeweringstocht (70/110 km) Toerrit  
7 juli Rondje Alkmaardermeer (70/105 km) Toerrit  
14 juli Route van de WestFriese Omringdijk
(LeChampion-Inschrijven)
Waar rijdt WFTC nog meer?
21 juli Tussen Hoorn en Medemblik (65/90 km) Toerrit  
4 augustus Rondje Middenmeer (65/95 km) Toerrit  
18 augustus Dijk en Duinenroute (70/100 km) Toerrit  
31 august

 WFTC leden BBQ

WFTC leden (en partners) BBQ 31 augustus 2019

ZomerBBQ €**
1 september Markermeer Toerrit  

De volledige WFTC toeragenda vind je het hier: WFTC agenda 2019.

De jaarlijkse BBQ

Op zaterdag 31 augustus organiseren we onze jaarlijkse WFTC barbecue. Maar wel ietsje anders dan anders, maar niet teveel. Een gezellig samenzijn in een andere setting dan in het zadel. Met lekker eten en drinken wordt het gegarandeerd een mooie avond. Kunnen we alvast beginnen met het opbouwen van de winterisolatie en onze avonturen van de afgelopen zomer nog eens navertellen.

De handbal kantine is uiteraard de locatie waar van 1700 – 2200 een gezellig en heerlijk samenzijn gevierd wordt. Zoals elk jaar zijn de partners van WFTC leden ook van harte welkom op de barbecue. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Voor dit jaar hebben we de Happy Cooker kunnen strikken on de barbecue voor ons te verzorgen. Het team van Eelco Sondorp verzorgt het vlees, stokboord en salades. We hoeven alleen de tent maar op te zetten, te eten en te drinken en de boel weer af te breken.

Hou 31 augustus vrij in je agenda en komt allen. De eigen bijdrage is dit jaar 12,50 pp.

https://www.dehappycooker.nl

Aanmelden voor de barbecue kan vanaf vandaag via: WFTC leden (en partners) BBQ – 31 augustus 2019

 

(Sterke) Verhalen.

Heb jij een fiets weetje of een mooie fiets tocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan op naar webmaster@wftc.eu en wie weet kunnen wij deze in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

 

Sponsor nieuws

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC! U kunt ook eenvoudig de sponsorkliks bereiken via de website op de link linksboven te klikken.

Overige wetenswaardigheden?