wftc logo

De zomer is geweest. Het mooie weer lijkt voorlopig weer voorbij maar dat let ons niet om eens een rondje te fietsen en nog eens na te praten over de mooie dagen die geweest zijn. Er zijn een aantal mooie ritten gemaakt. Ik zal hier kort over uitweiden. Maar schroom vooral niet om er zelf eens over na te praten tijden de BBQ op de 31e.  Vergeet je vooral niet in te schrijven op http://wftc.eu/wftc-leden-bbq/

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

  • We hebben de westfriese omringdijk gereden
  • Konijn is bij Campagnolo geweest.

De Westfriese omringdijk:

Zondag 14 juli was het weer tijd voor het jaarlijkse rondje Westfriese Omringdijk, georganiseerd door Le Champion. Als lokale vereniging van de WFTC uiteraard ook goed vertegenwoordigd, de route gaat immers dwars door ons mooie West Friesland. In alle vroegte stond er 18 man gereed om 8.30 uur bij Schouwburg het Park om er een mooie rit van te maken. Maar liefst 135 kilometer stond er op het programma. De weersvooruitzichten waren positief dus met frisse moed ging het eerste deel met een flink tempo richting Enkhuizen. Onderweg werden helaas ook de eerste spetters regen gevangen, het maken van een tussenstop is dus maar achterwege gelaten om niet te veel af te koelen. Gegroepeerd werd het volgende deel van de route richting Medemblik ook afgewerkt. Onderweg hebben we nog meer van onze herkenbare oranje tenues gespot, en niet alleen door ons. We zijn een opvallende verschijning in de buurt dat blijkt maar weer. Helaas was er wel een afvaller als gevolg van een gescheurde buitenband. Wielrennen blijft toch een mechanische sport, waardoor je niet alles onder controle hebt. Gelukkig is Christiaan ook veilig thuis gekomen.
Na Medemblik werd de weg voortgezet naar Alkmaar over de Omringdijk, maar uiteraard niet zonder een bakkie met appeltaart te doen in Kolhorn, al die calorietjes moeten natuurlijk wel bijgevuld worden. Op de Omringdijk rijden betekent wind, waaiers, nogmaals wat regen en een hele hoge hartslag. De groep is daar dan ook gesplitst in verschillende snelheden. Bovendien is de dijk ook niet heel breed dus voor de veiligheid was het ook goed om niet met teveel mensen in een groep te rijden. In Alkmaar is iedereen weer aangesloten bij de groep om het laatste deel af te werken. De wind stond gunstig en de vaart bleef er lekker in zitten. Rond 1 uur waren we weer bij het startpunt. Moe maar voldaan, met een medaille en met alle mooie uitzichten van het Westfriese land op het netvlies, kan er de rest van de zondag van de Tour de France worden genoten. Wist je dat de WFTC een appgroep heeft waarbij je je kunt aansluiten om met ons mee te rijden? Kijk op onze website www.wftc.eu en meld je aan!

Rondje Alkmaardermeer:

Vanochtend vertrokken een kleine 50 fietsers voor twee prachtige routes rond (105km) en naar (70km) het Alkmaardermeer. Daar de temperatuur een beetje lager was als de afgelopen weken, maakte dat tot perfecte fietsomstandigheden. Bij ‘t Hoorntje in Akersloot pauzeren we voor koffie en heerlijke appeltaart, want kan een ochtendje fietsen toch een feestje zijn.

Rondje Medemblik:

Na regen komt zonneschijn. Na een regenachtig zaterdag lagen de wegen van de neus van Noord-Holland er fantastisch bij. Niet te warm en toch lekker zonnig. Ideaal fietsweer. Er had zich dan ook een mooie groep liefhebbers verzameld bij de start in Oosterblokker.

Met een groepje meer dan normaal zijn we vanmorgen vertrokken van Hoorn via Enkhuizen naar Medemblik. Tussen de allersnelste en de gemiddelde groep had zich nog een tussen groep gevormd. Na een koffiestop bij Medemblik hebben we de wegen rond Medemblik verkend  en zijn we via een mooie omweg weer op plaats van bestemming gekomen.

Rondje Middenmeer:

Vandaag hebben wij ons rondje Middenmeer verreden. Met een select gezelschap zijn we vandaag van start gegaan. Met veel mensen van buiten de club dat wel. Gezellig dat iedereen erbij was. Het weer was iets minder dan voorspeld maar wel fantastisch fietsweer. Windje stil en een aangename temperatuur. Via een klein omweg zijn wij aangeland op het vliegveld Middenmeer waar de koffie en appelgebak reeds voor ons klaar stond. Na deze heerlijke versnapering zijn we met gezwinde spoed huiswaarts gekeerd via Medemblik en Andijk.

Over twee weken hebben wij weer een rit. De Dijk en Duinen route. Tot dan.

Konijn is bij Campagnolo geweest:

Zoals jullie misschien wel weten is Konijn Cycling Center een officieel Campagnolo service center. Dat heeft leuke voordelen, zoals het kunnen afleggen van een bezoek aan de fabriek.

Eerst een stukje geschiedenis.
Campagnolo is in 1933 opgericht door Tullio Campagnolo. Voor die tijd verkocht hij tools voor het sleutelen aan fietsen. Deze bracht hij met bakfiets aan de man.
Waarvan een foto, deze bakfiets was van hem.

In de begintijd maakte Campagnolo vooral wielen. Zelf was Tulio ook wielrenner en in bergetappes moest je toentertijd nog je wiel omdraaien voor een lichter verzet. Dit duurde lang en je verloor er tijd mee. Tullio verzon een oplossing: de snelspanner, je ziet deze ook terug in het logo. In de jaren 50 bedacht Tullio de achterderailleur en werd fietsen in de bergen een stuk makkelijker. Een aantal van jullie, zullen hem hier waarschijnlijk enorm dankbaar voor zijn

Ons bezoek vond plaats in  Vicenza waar de fabriek sinds 1983 staat. Dit is ook het jaar dat Tulio overleed. Ze waren toen net verhuisd met de fabriek. Aan het roer staat tegenwoordig Tulio zijn zoon Valentino, waar we mee gesproken hebben in een karakteristieke vergaderruimte aan een grote gelakte notenhouten tafel.
De zoon van Valentino, Davide, heeft momenteel de leiding over de Fulcrum wielen.

Campagnolo produceert alles in Europa en ze hebben recentelijk een fabriek in Roemenië geopend, hierdoor kunnen ze de kosten omlaag brengen en logistiek kan er efficiënter gewerkt worden.

In de fabriek hebben we gezien hoe slijtage delen worden gemaakt en hoe de cassettes worden uitgefreesd. Dat is best een heel proces. Ze gaan ook langer mee dan Shimano.  Alles is heel modern en diverse robots staan de hele dag delen van de cassettes in freesmachines te plaatsen. Verder hebben wij gezien hoe de kettingen worden gemaakt. Een joekel van een apparaat staat de hele dag  kettingschalmpjes te stansen uit stalen platen. Elders worden ze dan in elkaar gezet en op maat gemaakt. Alles gaat hier machinaal, maar er is veel kwaliteitscontrole.

De carbon afdeling hebben we ook gezien. Hier snijden ze grote matten en de mallen waarmee de velgen en de andere carbon delen worden gemaakt. De fabriek was heel open naar ons al is er altijd een del waar we niet mochten komen in verband met hun specifieke procedé en nieuwe ontwikkelingen. Campagnolo wil natuurlijk niet dat Shimano of SRAM de nieuwste ideeën zomaar overneemt. Zo zijn ze  bijvoorbeeld ook al druk bezig met draadloos schakelen.

De dag werd afgesloten met een training. De nieuwe 12 speed groepen zijn sinds een jaar uit. De EPS versie werd ons uitgelegd en de wijze waarop deze gemonteerd dient te worden. Een echte ouderwetse bedrijfskantine is er ook en daar hebben we echt krachvoer kunnen eten

De dag was erg aangenaam en Campagnolo is een prachtig merk wat zeker niet verloren mag gaan. Ze weten alles van kwaliteit en sponsoren veel teams waardoor ook de wedstrijd rijders positief kunnen vertellen over de onderdelen waarmee ze rijden.
Helaas is Campagnolo te weinig te vinden op complete fietsen maar daar zijn ze druk mee bezig dit te veranderen.

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
18 augustus Dijk en Duinenroute (70/100 km) Toerrit  
31 august

 WFTC leden BBQ

WFTC leden (en partners) BBQ 31 augustus 2019

ZomerBBQ €**
1 september Markermeer Toerrit  
15 september  Waterlandtocht (65/100 km) Toerrit  
6 oktober Herfsttocht (65/90 km)    
20 oktober Sluitingstocht (~40-60 km) Clubrit *, € voor lunch
15 november Jaarafsluiting & uitreiking kilometer prijzen Feestavond €**

De jaarlijkse BBQ

Op zaterdag 31 augustus organiseren we onze jaarlijkse WFTC barbecue. Maar wel ietsje anders dan anders, maar niet teveel. Een gezellig samenzijn in een andere setting dan in het zadel. Met lekker eten en drinken wordt het gegarandeerd een mooie avond. Kunnen we alvast beginnen met het opbouwen van de winterisolatie en onze avonturen van de afgelopen zomer nog eens navertellen.

De handbal kantine is uiteraard de locatie waar van 1700 – 2200 een gezellig en heerlijk samenzijn gevierd wordt. Zoals elk jaar zijn de partners van WFTC leden ook van harte welkom op de barbecue. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Voor dit jaar hebben we de Happy Cooker kunnen strikken on de barbecue voor ons te verzorgen. Het team van Eelco Sondorp verzorgt het vlees, stokboord en salades. We hoeven alleen de tent maar op te zetten, te eten en te drinken en de boel weer af te breken.

Hou 31 augustus vrij in je agenda en komt allen. De eigen bijdrage is dit jaar 12,50 pp.

Aanmelden voor de barbecue kan vanaf vandaag via: WFTC leden (en partners) BBQ – 31 augustus 2019

(Sterke) Verhalen.

Heb jij een fiets weetje of een mooie fiets tocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan op naar webmaster@wftc.eu en wie weet kunnen wij deze in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

Sponsor nieuws

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC! U kunt ook eenvoudig de sponsorkliks bereiken via de website op de link linksboven te klikken.