10 juni 2018: WFTC toertocht, tussen Amstel- en IJsselmeer (65/120 km)

WFTC toertocht: tussen Amstel- en IJsselmeer

Op zondag 10 juni bereikt het Criterium du Dauphiné 2018 het laatste en misschien beslissende punt van deze 8-daagse etappekoers. De slotetappe finisht in Saint –Gervais Mont Blanc. Wat wil je nog meer als klimmer?

De Westfriese Toerclub organiseert geen klimrit op zondag 10 juni, maar neemt u graag mee naar het noordelijkste punt van het vasteland van Noord-Holland, om daar een rit te rijden die globaal is gelegen tussen het Amstelmeer en het IJsselmeer. Duidelijke verschillen zijn er wel. Het hoogste punt op Wieringen is nauwelijks 14 meter. Het Criterium eindigt tegen de Mont Blanc op 1400 meter.

Deze noordelijke rit van WFTC kan over twee afstanden worden gereden: 120 km en 65 km. Helaas wordt het Amstelmeer alleen bereikt met de langste afstand. De start van de ritten is om 09.00 uur bij de Handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker.

Alle ritten zijn zgn. vrije toertochten. U kunt ze rijden in eigen tempo, of aansluiting zoeken bij een groepje. WFTC maakt daar werk van. Voor de start wordt duidelijk aangegeven wat de snelheid van een groepje zal zijn. Dus geen verrassingen onderweg. Altijd is gekozen voor de meest veilige wegen, met het meeste natuurschoon. Doe een helm op en laat de telefoon in de achterzak. Is nog veiliger!

De langste rit gaat ondermeer via: Wervershoof, Medemblik, Den Oever, Hippo en Ewijcksluis naar de koffiestop bij Hoenderdaell. Terug via: Oudesluis, Schagerbrug, Dirkshorn, Waarland en Bobeldijk naar de finish. De rit van 65 km. neemt de route via: Westwoud en Abbekerk naar de stop in Kolhorn en draait terug langs Winkel, Spanbroek en Bobeldijk.

Graag zien wij u op zondag 10 juni deelnemen aan deze mooie rit.

Lukt dat niet, probeer dan eens de rit van zondag 24 juni: “De Zeeweringtocht”. Ons programma vindt u op www.wftc.eu.

 

Wilt u het GPS bestand van de route ontvangen?

Dat kan! Vul het onderstaand formulier in om toegang te krijgen tot de download locatie (en wachtwoord). Je kunt dan zelf de GPS bestanden vanaf ongeveer 4 dagen voor de tocht downloaden van de WFTC site.

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw woonplaats *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden