12 augustus 2018: WFTC toertocht, Rondje Middenmeer (65/95 km)

Maandag 13 augustus start de BinckBank Tour in Heerenveen om op zondag 19 augustus te finishen op de Muur van Geraardsbergen. Om even warm te draaien voor deze tour organiseert de Westfriese Toerclub uit Blokker op zondag 12 augustus het Rondje Middenmeer. Al jaren viel deze rit, onder de naam Rondje Medemblik, samen met de laatste rit van de Ronde van Frankrijk. Sinds vorig jaar zijn de data enigszins verschoven. Daarbij komt dat de te organiseren rit nu een andere pauzeplek heeft gevonden die maar gelijk de naamgever van de rit wordt: het vliegveld(je) bij Middenmeer in de Wieringermeerpolder. Als de A7 in noordelijke richting wordt gereden dan valt bij Middenmeer op dat daar een aantal kleine vliegtuigen geparkeerd staan.

Vanaf de Handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker vertrekken twee ritten: 95 en 65 km. Vertrektijd van de ritten is van 09.00 tot 09.30 uur. Deze verschuivende vertrektijden hebben tot doel om de aandacht te vestigen op de snelheid die elk groepje verwacht te rijden. Let bij de start even goed op om uw groepje met de passende snelheid te kiezen.

WFTC kiest altijd voor veilige en rustige wegen waarop eenieder zijn eigen tempo kan vinden. Voor meer veiligheid wordt geadviseerd een helm op te zetten en de telefoon met rust te laten.

De rit van 95 km brengt u met een mooi rondje West-Friesland langs Hauwert, De Weere (met het beruchte Blôte Bienepad) en Kolhorn naar Middenmeer om bij het vliegveld even op te steken. Daarna koerst u over Medemblik en Onderdijk via het Streekbos naar de finish.

Met de toer van 65 km gaat het uiteraard wat beknopter door West-Friesland: Oostwoud en Opperdoes op de heenweg. Terug langs Medemblik, Onderdijk en Wervershoof.

Graag zien wij u op zondag 12 augustus bij ons starten. Mocht dat qua planning niet lukken? Kies dan voor 26 augustus, want dan beklimmen we het Kopje van Bloemendaal. Zie ook onze website www.wftc.eumet ons rittenprogramma.

Tot ziens!

 

Wilt u het GPS bestand van de route ontvangen?

Dat kan! Vul het onderstaand formulier in om toegang te krijgen tot de download locatie (en wachtwoord). Je kunt dan zelf de GPS bestanden vanaf ongeveer 4 dagen voor de tocht downloaden van de WFTC site.

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw woonplaats *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden