24 juni 2018: WFTC toertocht, Zeeweringtocht (70/110 km)

Zeeweringtocht

Van 23 juni tot 1 juli worden de Nederlandse kampioenschappen wielrennen gehouden. De races worden gehouden op de Brabantse Wal, een markante verhoging in het landschap. Het NK eindigt op 1 juli met de wegwedstrijd voor mannen.

Op zondag 24 juni heeft de Westfriese Toerclub uit Blokker ook een markante verhoging in het landschap in het vizier en biedt u tevens de gelegenheid om te doen wat fietsers uit deze regio vaak doen: fietsen van de ene kust naar de andere kust en weer terug. Een vlakke rit dus, maar wel een mooie rit. Het fraaie en hoogliggende fietspad tussen Camperduin en Petten wordt niet voor niets drukbezocht. Uiteraard is daar altijd het al door afwisselende Noordhollandse landschap tussen het zoete Markermeer en de zoute Noordzee.

De Zeeweringtocht van zondag 24 juni kan in twee ritten worden gereden: 70 km en 110 km. Bij alle ritten is gekozen voor veilige wegen. Verhoog de veiligheid door een helm op te zetten en de telefoon in de achterzak te laten. Let bij de start op de aanduiding van de snelheid die de diverse groepjes gaan rijden. Het staat iedereen uiteraard vrij een eigen tempo te kiezen.

De ritten starten om 09.00 uur. Vertrekpunt is de Handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker.

De langste rit gaat via Veenhuizen, Moerbeek en Sint Maarten aan Zee naar de koffiestop. De terugtocht voert langs Petten, Schoorldam en Oterleek naar de finish.

De tocht van 70 km gaat ondermeer langs Noordermeer, Oterleek, Sint Pancreas en Rustenburg naar het startpunt. De koffiestop is nog “onder constructie”. Graag zien wij u op zondag 24juni met onze club meerijden.

Nog niet genoeg gereden?? Doe dan mee met onze volgende rit op zondag 8 juli. Dan doen we een rondje Alkmaardermeer.

Kijk ook eens op www.wftc.eu

Graag tot ziens!!

 

Wilt u het GPS bestand van de route ontvangen?

Dat kan! Vul het onderstaand formulier in om toegang te krijgen tot de download locatie (en wachtwoord). Je kunt dan zelf de GPS bestanden vanaf ongeveer 4 dagen voor de tocht downloaden van de WFTC site.

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw woonplaats *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden