24 september – Dijk- en Duinentocht (70-100 km) – WFTC toertocht

Op zondag 24 september wordt de wegwedstrijd gereden van het WK-wielrennen voor mannen. Na de Nederlandse euforie tijdens de laatste Ronde van Italië, wordt uiteraard gehoopt op een nieuw Nederlands succes. Het zal een lastige en lange rit worden. De kans op regen is heel groot, want Bergen is met afstand de natste plaats in Noorwegen.

Met de Westfriese Toerclub uit Blokker bent u die dag alvast verzekerd van een overwinning. Op het programma staat namelijk de Dijk- en Duinentocht. Altijd leuk! En ook veilig, want de gekozen wegen zijn niet alleen leuk, maar vooral veilig. Zeker met een helm op het hoofd en de telefoon in de achterzak.

Op zondag 24 september staan er twee afstanden op het programma: 70 en 100 km.

Bij de start aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker (Handbalvereniging) staat de 100 km en de 70 km om 09.00 uur gepland.

De langste rit gaat naar Duinvermaak in Bergen via Avenhorn, Oterleek en Egmond a/d Hoef. Terug eerst door het bos en dan naar Koedijk, HHwaard en Zwaag op de finish af. De rit van 70 km gaat naar De Evenaar in Warmenhuizen via Zuidermeer en Schoorldam. Terug langs Oudkarspel, De Weel en Spanbroek naar de start. Wij zien u graag deelnemen aan de Dijk- en Duinentocht van zondag 24 september 2017.

Dit is tevens de laatste rit van WFTC Blokker van dit jaar.

Graag tot ziens in 2018…..