27 mei 2018: WFTC toertocht: Voorjaarstocht (65/90 km)

Voorjaarstocht

Op zondag 27 mei wordt in de Ronde van Italië, met de slot etappe, de laatste race gereden van deze drie weken durende Pro Tour op Italiaanse bodem. De slotrit telt 115 km met start en finish in Rome.

Na de rustdag op 14 mei was de roze trui nog om de schouders van Yates. Hopelijk brengt de tijdrit bij Rovereto  Dumoulin het verwachte succes. Het parcours lijkt hem bijzonder goed te passen.  De Ronde van Italië is echt een fantastisch schouwspel. Zoals wel wordt gezegd: de Ronde van Frankrijk is voor iedereen; de Ronde van Italië is voor liefhebbers.

De leden van de Westfriese Toerclub zijn ook echte liefhebbers. Graag had de club u voor zondag 27 mei een Italiaans getint parcours aangeboden. Maar zodra duidelijk werd dat het parcours van de Giro diezelfde dag ook een vlakke rit aan bood, kon zonder problemen de Voorjaarstocht in de aanbieding.

De Voorjaarstocht  van zondag 27 mei, met start en finish bij de Handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker. Over 90 en 65 km. De start is om 09.00 uur. Alle ritten gaan over veilige wegen en zijn prima in eigen tempo te rijden. Doe een helm op en laat de telefoon met rust, dan is het nog veiliger. De Toercommissie biedt u de mogelijkheid om bij de start te kiezen voor een u passende snelheid. Even opletten welke groep u kiest.

De 90 km gaat via Schardam en Neck naar de Wormer voor de koffiestop. Terug gaat het over Spijkerboor naar Driehuizen en zo verder langs Spierdijk weer naar de handbalvereniging.

De 65 km maakt een draai langs Oosthuizen en Avenhorn naar de Walingsdijk voor de stop bij De Gouden Karper in Rustenburg. Daarna over Oterleek en Nibbik op huis aan.

Graag ziet WFTC u graag in groten getale deelnemen. Het mooie weer is (alweer) besteld!

 

Bij de Handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker wordt gestart om 09.00 uur. De kantine is open vanaf 08:30, de koffie staat klaar!

 

De volgende rit van WFTC is de Tussen Amstel en IJsselmeer (65/120 km) op 10 juni. Kijk voor het volledige programma eens op wftc.eu

 Moet u zeker doen. ‘s morgens fietsen, ’s middags finale van het Criterium du Dauphiné kijken.

Graag tot ziens!

 

Wilt u het GPS bestand van de route ontvangen?

Dat kan! Vul het onderstaand formulier in om toegang te krijgen tot de download locatie (en wachtwoord). Je kunt dan zelf de GPS bestanden vanaf ongeveer 4 dagen voor de tocht downloaden van de WFTC site.

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw woonplaats *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden