29 juli 2018: WFTC toertocht: Waterland tocht (65/100km)

Op zondag 29 juli wordt in de Ronde van Frankrijk de slotrit gereden met de finish op de Champs Elysee. Vorig jaar was Dylan Groenewegen daar de ritwinnaar. Hij behoort nu ook weer tot de rappe mannen.

De Westfriese Toerclub uit Blokker gaat die dag naar een gebied met alleen maar dalende lijnen. De club organiseert de Waterlandtocht. Met deze rit door delen van Laag Holland is het goed om even tot rust te komen met een leuk ritje naar de mooie veenweidegebieden van Waterland.

WFTC biedt u keuze uit een tweetal ritten: 65 en 100 km. De ritten starten van 09.00 tot 09.30 uur bij de Handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker. Bij de start wordt duidelijk aangegeven welk groepje een bepaalde snelheid gaat rijden. Even opletten dus met wie u meegaat.

Voor de rit van 65 km is de koffiestop gevonden in het strandbad aan de Zeevangsdijk in Edam. De heenweg voert via Berkhout, Beets en Middelie. Terug rijdt u langs Warder, Schardam en Schellinkhout.

De langste afstand is zeer geschikt voor coureurs met enig zitvlees, want 100 km doe je niet elke dag (hoewel?). Op naar de koffiestop in de Driesprong in Landsmeer wordt een groot aantal plaatsen aangedaan: Ursem, Zuidschermer, Oostknollendam en Engewormer. Retour gaat het via: Broek, Purmer, Warder en Schardam.

Met nadruk is gekozen voor veilige wegen, die goed in eigen tempo zijn te berijden. De veiligheid wordt in de vereniging benadrukt door het advies een helm op te zetten en de telefoon in de achterzak te laten.

Graag zien wij u op zondag 29 juli deelnemen aan een van onze ritten. Zo niet, dan graag welkom op 12 augustus. Dan doen we het Rondje Middenmeer. Kijk ook eens naar ons rittenschema op www.wftc.eu

Graag tot ziens!

 

Wilt u het GPS bestand van de route ontvangen?

Dat kan! Vul het onderstaand formulier in om toegang te krijgen tot de download locatie (en wachtwoord). Je kunt dan zelf de GPS bestanden vanaf ongeveer 4 dagen voor de tocht downloaden van de WFTC site.

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw woonplaats *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden