6 mei 2018: WFTC toertocht – De Beemster op z’n mooiste (65/90 km)

De Beemster op zijn mooist

Na een prachtige tocht ‘tussen Hoorn en Medemblik’ op de zonovergoten 8 april kijken we alweer uit naar begin mei. Op zondag 6 mei rijden de profs van de Worldtour de derde etappe in de Giro d´Italia van Beér Sheva naar Eilat. Huh, zult u zeggen? Inderdaad. Dat is in Israel. Een tot dusverre onbekend gebied voor de grote wielerrondes. Een rit van ruim 229 km. Weinig hoogtemeters en veel, erg veel, woestijnzand. De vraag is of Tom Dumoulin dat nou een lekker parcours vindt. Zijn tijd komt later wel als het echt omhoog gaat.

De West-Friese Toerclub uit Blokker zoekt op zondag 6 mei een bekend gebied op, het werelderfgoed De Beemster. We rijden dan dwars door dat gebied. Als het een beetje meezit, is de Beemster dan op zijn mooist door de bloeiende fruitbomen.

Er staan twee afstanden op het programma: 90 en 65 km. Het zijn vrije toertochten, in eigen tempo te rijden en er is gekozen voor veilige wegen. Veiligheid verhogend is het om een helm op te zetten en de telefoon in de achterzak te laten. Bij de start is het mogelijk een groepje te kiezen dat een voor u passende snelheid gaat rijden.

Bij de Handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker wordt gestart om 09.00 uur.

De langste rit brengt u ondermeer langs de Wogmeer, Schermerhorn en Purmerend, om aan de Volgerweg bij de golfbaan een korte stop te maken. Daarna loopt de weg langs De Rijp, Ursem, Zandwerven en Nibbik om zo de eindstreep te naderen.

De rit van 65 km kent ook een stop bij de golfbaan, maar komt daar via Scharwoude, Beets en Z.O. Beemster. De terugtocht gaat langs Westbeemster, Avenhorn en Bobeldijk.

Graag ziet WFTC u graag in groten getale deelnemen. Het mooie weer is al besteld!

De volgende rit van WFTC is de Voorjaarstocht op 27 mei. Kijk voor het volledige programma eens op wftc.eu

Graag tot ziens!

 

Wilt u het GPS bestand van de route ontvangen, vul dan onderstaand formulier in. Tussen 2 en 4 dagen voor de rit ontvang je de bestanden van onze toercommissie

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw woonplaats *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden