7 Oktober 2018: WFTC toertocht: Herfsttocht (65/90km)

Herfsttocht

Op zondag 7 oktober wordt de rit Parijs Tours gereden. Huidig Europees kampioen Matteo Trentin is de winnaar van de rit van 2017. Benieuwd wat nu staat te gebeuren. Philip Gilbert is terug van zijn kwetsuur. Vraag is of hij alweer kan meespelen voor de overwinning. Hij barst wel weer van de goesting! Het parcours heeft een flinke verandering ondergaan. De afstand is teruggebracht tot 211 km. Er zitten 7 klimmen in en (de nieuwste trend) 50 km onverhard. Soort van Bl­ote Bienenpad, maar dan langer.

Met de Westfriese Toerclub uit Blokker bent u op zondag 7 oktober alvast verzekerd van een overwinning. Op het programma staat namelijk de Herfsttocht. Altijd leuk! En ook veilig, want de gekozen wegen zijn niet alleen leuk, maar vooral veilig. Zeker met een helm op het hoofd en de telefoon in de achterzak.

Op zondag 7 oktober staan er twee afstanden op het programma: 65 en 90 km.

Bij de start aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker (Handbalvereniging) staat de 90 km en de 65 km om 09.00 uur gepland. Ook wordt daar duidelijk aangegeven welke snelheid de diverse te vormen groepjes gaan rijden. Doe er uw voordeel mee.

Alle ritten gaan naar de koffiestop in Nieuwe Niedorp. De langste rit doet dat uiteraard met een ruime draai: eerst gaat het langs Westwoud en Wervershoof, om dan af te buigen naar Aartswoud voor de koffie in Nieuwe Niedorp. Na de pauze wordt doorgestoken naar Obdam en Avenhorn teneinde de streep in Oosterblokker te pakken.

De korte afstand brengt u langs Zwaagdijk en Midwoud naar Gouwe om vervolgens het koffiepunt te bereiken. De terugrit voert langs HHwaard en Wogmeer.

Dit is tevens de laatste rit van de Westfriese Toerclub van dit seizoen. Voor de clubleden volgt er nog een Sluitingsrit op zondag 21 oktober.

In het seizoen 2019 zijn we weer van de partij.

Wie weet zien we elkaar dan ook weer….

Volg ons ondertussen op www.wftc.eu

 

Wilt u het GPS bestand van de route ontvangen?

Dat kan! Vul het onderstaand formulier in om toegang te krijgen tot de download locatie (en wachtwoord). Je kunt dan zelf de GPS bestanden vanaf ongeveer 4 dagen voor de tocht downloaden van de WFTC site.

[contact-form-7 404 "Not Found"]