8 juli 2018: WFTC toertocht: Rondje Alkmaardermeer (70/105km)

Op zondag 8 juli voert het parcours in de Ronde van Frankrijk de renners van Mouilleron-Saint-Germain naar La Roche-Sur-Yon over 182,5 km. Grote vraag is natuurlijk: waar ligt dat? In Zuidwest Frankrijk, bij Nantes, op korte afstand van de Atlantische oceaan. Dan is daar meteen het bruggetje naar de locatie waar de West-Friese Toerclub uit Blokker op zondag 8 juli de activiteiten gaat ontwikkelen. Namelijk het water van het Alkmaardermeer.

Nog los van de vraag of Froome op zaterdag 7 juli écht zal starten, of wíl starten, of zal mógen starten, de Franse wielerfans zullen hem ongetwijfeld uitjouwen. Zoveel is zeker!

Het is zondag 8 juli voor de vierde keer dat het rondje Alkmaardermeer bij de Westfriese Toerclub uit Blokker op het programma staat.

Bij de start aan de Noorderdracht 42a (Handbalvereniging) in Oosterblokker kunt u kiezen uit twee afstanden: 70 en 105 km. De langste rit wordt wel wat langer door de omleiding door Alkmaar in verband met de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug. De starttijd voor de langste rit is 09.00 uur. Bij de start wordt duidelijk aangegeven welk groepje een bepaalde snelheid gaat rijden. Het is dus zaak even op te letten welke groep u kiest.

Voor de rit van 70 km is een rondje om het Alkmaardermeer wat ver. De keuze is daarom gevallen op een rit die gaat via Spierdijk en Rustenburg, naar de koffiestop in Akersloot. Over Stompetoren en De Goorn wordt de thuisreis ingezet.

De langste rit gaat eerst naar HHwaard om daarna langs Heiloo naar Akersloot te rijden. Na de koffie wordt eerst nog Uitgeest en Krommenie aangedaan, om ten slotte via Wormerveer, Driehuizen en Ursem weer aan te komen op de Noorderdracht.

Wij nodigen u van harte uit op zondag 8 juli weer eens met ons mee te rijden. Daarbij is het goed te weten dat WFTC Blokker altijd kiest voor veilige wegen, waar u in eigen tempo en aan de hand van duidelijke routebeschrijvingen volop kunt genieten. Voor meer veiligheid raden wij aan om een helm op te zetten en de telefoon onderweg met rust te laten.

Nog meer te genieten valt er op zondag 29 juli. Dan rijden we de Waterlandtocht. Kijk ook eens op www.wftc.eu

Graag tot ziens.

 

Wilt u het GPS bestand van de route ontvangen?

Dat kan! Vul het onderstaand formulier in om toegang te krijgen tot de download locatie (en wachtwoord). Je kunt dan zelf de GPS bestanden vanaf ongeveer 4 dagen voor de tocht downloaden van de WFTC site.

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw woonplaats *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden