8 april 2018 – Tussen Hoorn en Medemblik (65 – 85 km)

Op 8 april rijden de profs de klassieker Parijs Roubaix. Deze oeroude klassieker werd vorig jaar gewonnen door Greg van Avermaat. Vraag is of er dit jaar voldoende Nederlands talent is om een gooi naar de eindoverwinning te doen.

Bij de Westfriese Toerclub uit Blokker is het een publiek geheim dat hun meest begaafde coureurs regelmatig te vinden zijn op de Zuider Kwelweg in de Wieringermeer. Op die manier trachten zij het juiste kasseiengevoel te ontwikkelen. Benieuwd wat dat mag worden.

Op zondag 8 april staat een ander parcours centraal: het gebied tussen Hoorn en Medemblik. Zeker geen kwelling, maar mooie, vriendelijke en vooral veilige wegen zijn door de Toercommissie uitgekozen. Met een helm op en de telefoon in de achterzak is het nog veiliger.

De start is bij de Handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker. Twee afstanden zijn gepland: 65 en 85 km. Vertrektijd is 09.00 uur. Bij het vertrek wordt u geattendeerd op de mogelijkheid om in groepjes te rijden van verschillende snelheden. Variërend van snel tot rustig. Er is vastwel een passende snelheid te vinden.

De langste rit volgt geruime tijd de Markermeerdijk naar de koffiestop in Wervershoof. Daarna via Opperdoes, De Weere en Midwoud naar de finish.

De 65 km koerst via een krapper parcours naar de koffiestop en doet daarna nog Oostwoud, Midwoud en Nibbixwoud aan alvorens over de meet te bollen.

Hopelijk valt dit rondje in de smaak, want op 6 mei rijdt WFTC de rit De Beemster op zijn mooist. Leuk fietsen en ’s middags Giro d´Italia kijken.

Wat wil een fietser nog meer?