Waterlandtocht 15 september

Op zondag 15 september 2019 organiseert de WFTC de “Waterlandtocht”. Een tocht bestaande uit twee variëteiten, een van 65 km en een van 100 km. Uiteraard zijn er in de twee tochten pauzes ingelast voor een kopje koffie en om even bij te praten.
De tocht van 65 km gaat via Hoorn, Scharwoude, Warder naar Edam, waar een koffiepauze is aan het water in Edam. Na de koffie fietsen we verder via Kwadijk, Hobrede, NoordBeemster naar Avenhorn en vanaf hier terug naar Blokker.
De lange tocht van 100 km loopt via Scharwoude, Warder naar Middelie, door naar Broek in Waterland en via Zunderdorp naar de koffiestop bij de golfbaan “Waterland Amsterdam”. Na de pauze gaan we naar Purmerend, Midden- en Noord Beemster op weg naar Avenhorn en hier het laatste stukje terug naar de finishplaats.
De start en finish van de tocht is zoals gebruikelijk bij de handbalvereniging aan de Noorderdracht 42a in Oosterblokker. De start is om 9.00 uur, maar je kunt al inschrijven en vóóraf een koppie drinken vanaf 08.30 uur. Doe een helm op en laat de telefoon met rust, dan is het nog veiliger. WFTC zorgt voor veiligheid en laat in elke groep minimaal één wegkapitein meefietsen.

Enkele dagen voor de rit kun je de GPS track downloaden via: http://wftc.eu/gps-bestanden-wftc-toertochten/

UPDATE: Er is een wijziging in de route. In purmerend is een brug afgesloten. We rijden dus een klein stukje om. Een up to date gpx is te downloaden op http://wftc.eu/gps-bestanden-wftc-toertochten/ en via de link Lange route – 100 km de hele route. (up to date)

Wanneer kunt u weer een mooie club rit rijden van de WFTC?
Dit kan op zondag 6 oktober. WFTC rijdt dan de “Herfsttocht” met afstanden van 65 km en 90 km. Kijk voor nieuws en onze fietsavonturen op www.wftc.eu