19-21 Mei Meerdaagse Drenthe verslag

 

Piet en Anneke Has hebben dit jaar voor WFTC de Meerdaagse in Drenthe georganiseerd.

Eerste dag, vrijdag 19 mei

Rond de middag druppelden de deelnemers, binnen. We werden verwelkomd door de eigenaresse van de Baldwin Hoeve. Een korte rondleiding langs de slaapvertrekken, de keuken en de gemeenschappelijke ruimte en met de vraag of we koffie of thee wilden. Piet en Anneke kwamen al gauw even kijken . We installeerden ons en onder het genot van een bakkie troost maakten we kennis met elkaar, 15 deelnemers.

Piet Has vond het tijd worden dat we een rondje gingen fietsen. Er werden briefjes uitgedeeld waarop een knooppuntenroute stond vermeld. Om hiermee vertrouwd te raken werd bij het eerste knooppuntenbord uitleg gegeven. Vervolgens konden we met Anneke of Piet fietsen. Bij Piet merkte ik al snel dat hij de route zonder briefje ook wel kon rijden. Piet voorop , wij er achteraan. Om ons op de eerste dag niet te veel af te schrikken had hij een rustpauze ingelast bij een mooi gelegen café. De tafels werden aan elkaar geschoven zodat er voor iedereen plek was. De groep van Anneke had blijkbaar toch nog een flinke spurt ingezet want zij arriveerden al spoedig na ons. Even lekker bijpraten ……….

De tweede helft van het rondje verliep vlot. Af en toe een paar druppeltjes regen. Toch maar wat sneller fietsen, want de druppeltjes werden steeds talrijker. Uiteindelijk viel het toch wel mee. De kleding even laten drogen.

Jaap was inmiddels ook gearriveerd en rond 7 uur werd de warme maaltijd opgediend. Hongerige fietsers. Dat was duidelijk. Meerdere malen moesten de bakjes met macaroni worden bijgevuld. Even gezellig napraten en dan naar bed.

Tweede dag, zaterdag 20 mei

We gingen de Drentse Dorpentocht fietsen, afstand 100 km. De route van deze tocht liep dicht langs onze startplek. We vormden groepjes van gelijk niveau. Een prachtige route over geasfalteerde paadjes door de bossen en mooi open terrein. Na 35 km kwamen we bij de startplaats van de Toerclub NOAD. We schreven ons in en genoten van een heerlijk bakje koffie’, toch? Even plassen handen wassen in de enigszins vreemd gevormde fonteinbak en weer verder.

Lekker vaart maken want er waren 3 van ons vast al een heel stuk verder. Na weer zo’n stuk te hebben gefietst kwamen we een cafeetje tegen dat zo perfect gelegen was dat we daar natuurlijk het gebak even moesten proeven. Daar kwamen de 3 snelle mannen ook bij. We zaten heerlijk, moeilijk om weer op te stappen. De laatste kilometers werden aardig snel gereden. Ook nu weer een beetje gespetter, maar de meesten kwamen er goed vanaf.

En ‘s avonds….barbecue . dat was dik voor elkaar. Piet was de deskundige voor het vlees. Iedereen lekker smikkelen en vooral veel praten. Zo kom je nog weer eens wat aan de weet…… Dan is een avond ook zo weer om.

Derde dag, zondag 21 mei

Het was alweer de laatste dag. Rond negen uur was iedereen klaar voor de start. Jaap was ook zover en we konden hem nog even uitzwaaien. Hij ging deze dag rond de 70 km fietsen en had gisteren de het begin van zijn route al uitgezocht.

Anneke en Piet hadden voor deze dag met zorg een mooie knooppuntenroute samengesteld. In het begin hadden we misschien nog wat spierpijn maar weldra ging het lekker vlot. En dan koffie in Orvelte. Wat een fantastische plek . De andere groep kwam er al spoedig bij en genoten van de mooie plek, de koffie, het gebak en de aardige mevrouw die ons bediende.

En nu nog het laatste stuk…… Met mooi weer kan je alles. Lekker toeren, geen ongelukjes iedereen was goed gestemd. Vond Piet ook. Een ijsje mannen? Mhh.

Na terugkeer bij de Baldwin Hoeve ter afsluiting aten we gezamenlijk soep en een broodje kroket.

We bedankten Piet en Anneke waarbij Michael een fles wijn overhandigde als blijk van waardering. Voldaan keerden we naar huis.