9 nieuwe wegkapiteins voor de WFTC!

Zaterdag 23 maart stond bij WFTC in het teken van de verkeersveiligheid. Met een groep van 9 leden van onze vereniging en twee instructeurs van de NTFU hebben wij de cursus wegkapitein gevolgd. Een wegkapitein begeleidt groepen wielerenners om daarmee de verkeersveiligheid te waarborgen, want als wielrenner ben je nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer en in de praktijk ook vaak een ergernis voor medeweggebruikers. Wij als WFTC vinden het belangrijk dat we allemaal lekker kunnen ontspannen op de openbare weg en daarbij onze medeweggebruikers zo weinig mogelijk tot last zijn.
Nadat de koffie en koek waren genuttigd begon de dag met een stuk theorie en een uitleg van het waarom van de wegkapiteins. Omdat je in de praktijk nu eenmaal het meest leert, zijn we na het verorberen van een goed verzorgde lunch, een rit van 40 km door de omgeving gaan maken.

We hebben daarbij nuttige feedback gehad van onze instructeurs om de verkeersveiligheid nog beter te waarborgen. We hebben enthousiaste reacties van de deelnemers gekregen en zullen de boodschap ook richting onze andere leden gaan uitdragen. Niet geheel onbelangrijk: alle deelnemers zijn geslaagd!

Onze speciale dank gaat uit naar Stabo voor het beschikbaar stellen van de locatie en de NTFU voor het verzorgen van deze cursus, top geregeld!