Le petit tour de France

Le Petit Tour de France 2019

‘En route’ Voor de afwisseling was het eind mei weer tijd voor een uitje buiten de vertrouwde Westfriese wegen. Met een afvaardiging van zes leden (Timo, Rik, Sjors, Jos, Joost en Michael) en nog 13 anderen werd er gestart in Valkenburg om de monstertocht naar Morzine, in de Franse Alpen, te voltooien. Maar liefst 950 kilometer moest er in 6 dagen worden afgelegd waarbij er ook nog eens 15.000 hoogtemeters onder wielen door zouden vliegen. Afzien gegarandeerd dus!

 

  

 

Naast bovengenoemde leden waren er ook een aantal bekenden van de vereniging aanwezig (Ferry ‘tête de la course’ Pranger en Dave, wie kent ze nog uit de Alpen?) hadden zich ook aangesloten. Zo zie je maar dat de activiteiten van onze vereniging ook buiten het ledenbestand animo hebben. Timo, echt super dat je dit allemaal hebt willen regelen, bedankt daarvoor!

De ritten waren erg mooi en de hotels ook erg fijn. In zes dagen door de Ardennen, de Elzas, de Vogezen, de Jura en afsluiten in de Alpen. Met al die mooie uitzichten vergeet je haast dat je elke dag toch al snel 150 kilometer onderweg bent. Zes dagen fietsen als een prof met bevoorrading onderweg en geen zorgen over het transport van je bagage, goede diners en elke dag de mogelijkheid om je te laten masseren. Echt een aanrader!

Naast al de afstanden en de mooie uitzichten was het bovenal erg gezellig met de groep op stap te zijn. Je doet wat je het leukste vindt met gelijkgestemden. Dat helpt zeker om elkaar de rit te laten voltooien, want je doet het natuurlijk niet zomaar even. Uiteindelijk is iedereen dan ook veilig (en fietsend) in Morzine aangekomen, waar we van ons welverdiende overwinningsbiertje mochten gaan genieten.

De terugreis was goed geregeld met een ruime touringcar, waarbij de fietsen netjes  zijn afgeleverd bij de startplaats in Valkenburg. De deelnemers zijn een mooie ervaring rijker. En dat het smaakt naar meer was wel duidelijk. De eerste ideeën om volgend jaar een vergelijkbare tocht te gaan doen, zijn op de terugreis alweer besproken. Worden het Dolomieten of toch Mallorca? Heb je zelf leuke ideeën om een mooie activiteit te organiseren? Laat het ons vooral weten waar je behoefte aan hebt en wat je hiervoor zou willen doen.

 

Michael