Verslag Erno Rijnders Rit – 02-04-2017

Op zondag 2 april heeft de WFTC de Erno Rijnders rit gereden. Deze rit is speciaal vernoemd naar ons erelid, Erno Rijnders, die ons vorig jaar ontvallen is tijdens de Jan Janssen Classic. Ton Beerepoot en Larry Schouten richten enkele woorden ter herinnering voor het vertrek en benadrukten met name de aanwezigheid van Erno’s vrouw Corry, haar zoons en kleindochter. Erno’s toewijding voor de club, zijn wegkapitein-schap en zorg voor veiligheid werd extra door Larry genoemd als iets om door te zetten in onze club. Veilig fietsen houdt het leuk!

Na deze officiële opening gingen 61 man en vrouw (46 WFTC leden en 15 niet leden) naar hun fiets. Het wagenpark stond te blinken in de zon, wat een schitterende dag voor de uitgezetten tochten van 65 en 90 kilometer. De groepen waren binnen de eerste kilometer verdeeld in de snelle en gemiddelde voor de lange afstand en korte afstand. Michael Kohler heeft een paar leuke plaatjes van het vertrek geschoten – hebben we ook eens fiets foto’s en niet alleen maar terras foto’s 😉

In Waarland kwamen alle groepen weer samen voor koffie en appelgebak. Gelukkig voor de bediening kwamen we niet allemaal tegelijk, maar hoe erg was het? Even iets langer wachten op het terras in de zon. Een voor een vertrokken de groepjes weer voor het tweede deel van de route. Een super geslaagde dag met erg mooie fietsweer ter nagedachtenis aan ons erelid: Erno Rijnders!