WFTC in de 2017 Ronde van Vlaanderen (Hoogmis!)

Wat een overwinning van Philippe Gilbert, maar de WFTC was ook present in Vlaanderen ….

Vrijdag halverwege de middag vertrokken wij (Michael en Rim) richting Oudenaarde om onze startbescheiden op te halen voor de 141 kilometer van De Hoogmis. Na een dikke 1,5 uur vertraging arriveerden wij rond half 7 in Oudenaarde waar de hemel naar beneden kwam. Hopelijk zou het op de dag van De Koers droog zijn, de voorspellingen waren in elk geval goed. Bij het hotel aan de Schelde droogde het buiten gelukkig alweer op. Nadat wij onze spullen op onze kamer hadden gelegd waren wij toe aan pasta of pizza en zijn wij richting een Italiaans restaurant nabij de voet van de  Oude Kruisberg gereden. Een beetje koolhydraten heb je immers wel nodig voor een rit als deze. Na heerlijk te hebben gegeten, zijn wij binnendoor over de Kruisberg en een stukje van de Kwaremont(weg was afgesloten voor koers) naar huis gereden.

Zaterdagdag ochtend na een heerlijk ontbijtje hebben wij op een kilometer van de start in Oudenaarde onze auto geparkeerd en zijn we richting de start gaan fietsen. Bij de start aangekomen zijn wij direct van start gegaan richting de eerste klim: de Wolvenberg. Rim zijn diesel moest nog een beetje omgang komen, maar Michael was al in bloedvorm bergop. Op de Molenberg was het helaas was druk, waardoor wij genoodzaakt waren deze op te wandelen.  Best een uitdaging met die kasseien en fietsschoenen. Na een aantal kasseien stroken, waaronder de Paddenstraat met 2300 meters lengte, kwamen wij aan bij de eerste stop. Door de trillingen van de kasseien waren onze beide fietsnavigatie houders los gaan zitten en die van Michael was zelfs door de kasseien stroken kapot gegaan. Gelukkig waren de medekoersmannen zo attent om ons hierop te wijzen. Scheelt toch weer de aanschaf van een nieuwe Garmin. Tot aan de 2e stop waren er niet echt klimmen van enige noemenswaardigheid, maar na de tweede stop begon het feest pas echt, de kuitenbijter Koppenberg met een max. hellingspercentage van 22% scheidde de mannen van de jongens. Vooral jongens ook hier, want door de drukte was het ook hier wandelen geslagen. Gelukkig hebben wij beide het laatste stukje nog kunnen klimmen. Na de 3e stop was begon de finale met als eerst de Oude Kruisberg om daarna richting de Oude Kwaremont te fietsen. Als toetje mochten wij de Paterberg beklimmen. Boven aangekomen hadden wij een erg mooi uitzicht over het Vlaamse Ardennen landschap. Na de Paterberg was het stoempen richting de finish in Oudenaarde. Bij de finish aangekomen even snel wat foto’s gemaakt en weer snel richting de auto naar huis.

Wat ons tijdens deze tocht vooral opviel is dat de HOOGMIS en fietsen echt leeft in België, overal langs het parkoers staan fans je aan te moedigen en zijn door de sponsoren grote stand opgebouwd voor de profrace van zondag. Kortom de Ronde van Vlaanderen is een must voor je fietstochten bucketlist.