WFTC club rit naar, over Texel en weer terug

De clubrit op Texel staat al lang op het verlanglijstje van de toercommissie. Johan en Frits hebben enige tijd geleden een mooie route uitgezet over het eiland (omzeilen van de toeristische centra). Op zondag 10 September ging een groepje van 12 man om 08:00 van start bij de handbalvereniging voor de lange rit (170 km) van Oosterblokker naar de boot, Texel en weer terug.

Bij de TESO groeide de groep tot meer dan 20 man/vrouw. Na de overtocht, eerst op de foto en lekker peddelen door het Texelse landschap. Na een mooie route kris kras over het eiland, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend, Oost, Eierland en De Cocksdorp ff stoppen voor koffie en appelgebak onder de vuurtoren van Texel.

Na een groepsfoto op het noordelijke topje van Texel splitste de groep zich. Langs de Slufter en Den Burg rijden we terug naar ’t Horntje waar de TESO ons terugbrengt naar het vaste land. Op het vasteland zet een deel de fiets weer achter op de auto en de die-hards maken de monstertocht van 175km af richt huis.

 

Deze tocht was precies goed getimed, tussen alle natte dagen door een heerlijke fietsdag met Hollandse luchten, Texelse schapen, lekker briesje en die paar spetters, daar hebben we maling aan. Dank voor de mooie tocht toercommissie.