WFTC meerdaagse in de Ardennen

Op donderdagochtend om 07:30 verzamelen bij de carpool Hoorn, poef da’s vroeg. Maar voor ons liggen 4 mooie dagen fietsen in de Ardennen. Na een tussenstop in Nederweert, waar Marijn en Peter zich bij de groep voegen rijden we rond 13:30 Parc de Clusure op. Een mooie 4 sterren camping in een zonovergoten dal, dat beloofd veel goeds!

Met onze groep, 13 man/vrouw sterk (Ton Beerepoot, Ger de Vries, Richard Mes, Larry Schouten, Frank Hoogland, Pieter Kos, Nico Mul, Peter en Marijn Schouten, Joost Carol, Rim Sluijs, Rik Bakker en Lowie van der Voort) betrekken we 4 sta-caravans.

We maken ons op voor de eerste rit van ongeveer 60km. Een gezamenlijke rit om de benen aan de heuveltjes te laten wennen. Ton en Larry moeten genoodzaakt door mechanische pech omdraaien en de fietsenmaker in Rochfort opzoeken. De overige vinden verderop oponthoud door een vervelende valpartij van Ger en Pieter. Met een achterwiel op half 7 van Pieter en Ger die helaas ook niet verder kan, kachelt de rest rustig terug naar de camping.

Op de vrijdag rijden we met z’n allen naar La Roche – na de koffie splitsen we in twee groepjes, een kleiner en iets groter lusje. Maar met z’n allen gaan we nog wel eerste de hel van de Ardennen – de zwaarste klim in België (Haussiere) op.

Op zaterdag gaan we verschillende routes rijden. Eengroepje richting Bastogne (95 – 1600 hm) en naar Bouillon (140Km – 2200 hm). Na deze mooie fietsdag volgt een BBQ bij de caravans. Heerlijk relaxed.

Op zondag doen wee een afsluitende gezamenlijke rit over een kilometer of 50. Maar Rim heeft het toetje to het laatste bewaard, want 900 hm in 50 km, met 19% in de laatste klim, toppers.

Een super geslaagd en verzorgd 4 daags arrangement in de heuvels van de Ardennen – een top WFTC weekend. Rim en Rik – bedankt voor de organisatie!