WFTC sluitingsrit – uitreiking nieuwe tenue & sponsorpresentatie

De Westfriese Toerclub (WFTC) sluit haar wielerseizoen in stijl af.
Op zondag 29 oktober reed de WFTC haar laatste toertocht van 2017. Voorafgaand aan deze herfstachtige tocht kreeg de burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg, uit handen van de voorzitter, Ton Beerepoot, het eerst nieuwe shirt uitgereikt in de winkel van Konijn Bike & Fashion. Het regionaal beoefenen van sport is van grote waarde voor Westfriesland. De WFTC draagt daarna bij, zeker in de nieuwe opvallende kleuren. De burgemeester wenst de WFTC vele veilige kilometers in de mooie regio Westfriesland.
Na het woordje van de burgermeester vertrekken een 45 tal leden richting de Oude Veiling in Zwaag om vervolgens via de Dorpstraat, Ijsbaan de Westfries en de Bobeldijk naar Spierdijk te rijden.
In de straffe en frisse wind moet het stuur goed recht gehouden worden, maar het is heerlijk uitwaaien on der het bleke oktoberzonnetje. Na Spanbroek gaat de druk even van de pedalen, met de wind in de rug, en af en toe een spatje, door Wognum, Nibbixwoud en Hauwert, rijdt het WFTC peloton via Hoogkarspel, Westwoud, het mooie Wijzenddijkje naar haar thuisbasis in Oosterblokker voor een afsluitende gezamenlijke lunch.
Het was een heerlijk fietsjaar, op naar 2018, er staan weer mooie activiteiten op het WFTC programma, zowel regionaal als daarbuiten. www.wftc.eu
De WFTC is het toerfietsplatform voor Westfriesland, waarbij het in sportieve, gezellige en ongedwongen sfeer beoefenen van de wielersport in de regio voorop staat.