Start 2 Bike

Wat is Start2Bike?

Het voorjaar van 2019 is het moment om een goed voornemen om te zetten in de uitvoering ervan.
Zowel dames als heren besluiten dan om een “racefiets” te kopen. Het rijden van zo’n fiets vraagt echter andere vaardigheden dan het fietsen op een “boodschappen- , school- of woon/werkfiets”. Om veel plezier van je nieuwe racefiets te hebben, biedt de WFTC de cursus Start 2 Bike van de NFTU aan.
Onder leiding van een ervaren trainer wordt je in 4 bijeenkomsten de volgende vaardigheden aangeleerd:

  • Stuurvaardigheid: hoe rijd ik een bocht bij verschillende snelheden
  • Schakeltechniek: op welk tandwiel moet ik de ketting leggen om lekker te fietsen en hoe doe je dat zo soepel mogelijk.
  • Remmen: bij hogere snelheden is het belangrijk goed te kunnen remmen, welke rem gebruik ik, de voor- of achterrem en wat zijnde effecten hiervan.
  • In een groep fietsen: waarbij de juiste trapfrequentie, om lekker te fietsen, wordt geleerd
  • Het gedrag in een peloton: om veilig in een groep te fietsen worden bepaalde tekens gebruikt. Hierdoor worden ongevallen voorkomen. Welke dat zijn komt in de cursus ter sprake.
  • Rijden in de bergen: hoe schakelen, wanneer schakelen, remmen
  • Opbouw van je conditie: niets is prettiger dan met een goede conditie de zomer in te gaan. Met een goede conditie is fietsen op een racefiets een plezier. Aan de opbouw van een goede conditie wordt daarom ook aandacht besteed.
  • Zit je goed op je fiets. Om nek- rug- of knieklachten te voorkomen, is de afstelling van de fiets van groot belang. Hoe hoog het zadel moet staan en andere aandachtspunten komen aan de orde.

Naast de genoemde punten krijg je ook tips voor het onderhoud van je fiets, welke kleding aan te raden is en wat te eten en te drinken tijdens een tocht. Het is een training die je niet mag missen!

Opgeven kan via de Start2Bike site van de NFTU: Inschrijven Start2Bike

 

De kosten van deze training zijn € 37.50. Het maximale aantal deelnemers is 15.

De startlocatie is Lageweg 25 te Hoorn. Deze lessen gaan altijd door, omdat er de mogelijkheid bestaat om binnen te rijden.

2019:

Eerste sessie: 31 maart, aanvang 09:30 tot +/- 13:00 uur (vanaf 09:00 ben je welkom voor een koppie

De volgende sessies zijn op 7, 14 en 28 april 

 

Voor informatie kun je ook bellen met Piet Has, tel: 0229-501459 / 06-53742996 of je vraag stellen via onderstaand contactformulier.

Opgeven kan via de Start2Bike site van de NFTU: Inschrijven Start2Bike

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw mobiel *

Uw bericht *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden