Tour des Alps 2018

Tour des Alps van 16 – 23 juni 2018

Na de geweldige ervaring door de Pyrenees, is het idee snel geboren om ook in 2018 een nieuwe uitdaging in de bergen aan te gaan.
In een week tenminste 10 Alpencols bedwingen als een prof,
je hoeft alleen te fietsen, de rest is geregeld!
Dit week-arrangement in de Alpen van zaterdag 16 juni t/m zaterdag 23 juni 2018 is volledig verzorgd door ‘Tour de Vacances” met comfortabel appartement(en) o.b.v. vol pension (aan de voet van de Alp D’Huez) begeleiding met volgauto en verzorging onderweg.
Deze reis wordt exclusief voor deze groep georganiseerd!  We kunnen dus al onze fietsvrienden uitnodigen.
Deze reis is beschikbaar voor iedereen, niet alleen voor WFTC leden.
De reis gaat door!
Het minimale aantal deelnemers is gehaald, maar je kan nog gewoon inschrijven.
Er is plek genoeg, er kan ongeveer 35 man/vrouw mee!

Programma:

Het fietsschema van deze Tour des Alps zal ingericht worden met het standaard programma dat Tour de Vacance aanbiedt. Dit programma kun je hier vinden: Tour des Vacance – Tour de Alpes 2018

Basisprogramma:

Dag 1 Aankomst vanaf 15.00 + eerste diner
 Dag 2 Col du Glandon + Col de la Croix de Fèr (+optioneel extra lus/col) 82 km 2100 hm
 Dag 3  Col de la Bérarde + Alpe d’Huez (+optioneel extra lus/col)  100 km 2400 hm
 Dag 4 Balkon Auris + Les Deux Alpes + Col de Sarenne (+optioneel extra lus/col)  75 km 2500 hm
 Dag 5 Rustdag of gewoon een lekkere etappe
 Dag 6  Col du Lautaret + Col du Galibier (+optioneel extra lus/col) 95 km  2200 hm
 Dag 7  Col d’Ornon + Col de la Morte (+optioneel extra lus/col)  120 km  2600 hm
 Dag 8  Ontbijt + Vertrek om 10.00u

Wij kunnen bovenstaande ritten gemakkelijk uitbreiden met extra lusjes (of extra colletje) voor de echte klimtijgers, die meer kilometers en hoogtemeters willen (maar dat hoeft niet). Tijdens alle ritten rijdt Tour de Vacance met een professioneel uitgeruste volgauto mee met enkele zitplaatsen, voldoende drinkwater en eten, materiaal, reservewielen, EHBO en gereedschap.

Voor deze meerdaagse klimuitdaging zijn diverse sponsoren aangetrokken om ons tegen een zeer aantrekkelijke prijs in een mooi tenue te steken. Dus schrijf je op tijd in anders val je buiten de besteltermijn voor dit mooie tenue:

 

Kosten:

De kosten zijn ongeveer 650 EUR per persoon all-in (exclusief éénmalige boekingskosten van € 12,- voor de reisgarantie), hiervoor krijg je:

 • Volpension (7 nachten) in prachtige appartementen nabij Alpe d’Huez, op 3 kilometer van bocht 6 (vanaf boven gezien). Onze “thuisbasis” in de Alpen is het dorpje Villard Reculas. (op 1450 meter hoogte)
 • Appartementen bevatten 2 persoons kamers
 • Eigen vervoer van en naar Frankrijk (carpoolen dus 😉
 • Dagelijks ontbijt, after-training pasta, 3-gangen diner (catering aan huis)
 • Prachtige fietstochten, 5 of 6 dagen, door de Alpen
 • Gezelligheid en een sportieve challenge
 • Volgauto met bevoorrading tijdens de ritten
 • Kosten eindschoonmaak
 • Gratis WiFi
 • Bedlinnen
 • Gratis parkeergelegenheid

Niet inbegrepen:
– Heen- en terugreis
– Bij de maaltijden is geen drank inbegrepen

 • De speciale Tour des Alpes wielerkleding

 

Meerprijs één-persoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Tour de Vacance heeft verschillende appartementen ter beschikking. Via deze link, Appartementen, vindt je de selectie van appartementen. Het aantal deelnemers zal bepalen welke appartementen voor deze groep beschikbaar zijn, maar zien ze er niet allemaal top uit?

 

 

Beloning na het fietsen: heerlijk eten!
Elke dag weer onbezorgde verwennerij, heerlijk, vers en meer dan voldoende. Op de dag van aankomst wordt het eerste 3-gangen diner aan huis bezorgd. Ook wordt dan je keuken gevuld met ontbijtproducten zoals koffie, thee, jus d’orange, diverse broodbeleg, yoghurt, melk, cruesli en fruit. Elke ochtend staat er vervolgens vers brood voor de deur en wordt de pasta bezorgd voor in de middag. Het 3-gangen diner wordt dagelijks aan het eind van de middag bezorgd in je appartement. De maaltijden worden bereid door een Nederlands-Belgische cateraar.

Foto’s:
Als gratis service krijg je na afloop van je verblijf alle foto’s die onderweg gemaakt worden digitaal aangeleverd. Foto’s in hoge resolutie en gemaakt op mooie plekken die wij voor jullie al ontdekt hebben.

De reis gaat door!
Het minimale aantal deelnemers is gehaald, maar je kan nog gewoon inschrijven.
Er is plek genoeg, er kan ongeveer 35 man/vrouw mee!

Voor meer informatie kun je terecht bij Joost Carol (joost.carol@gmail.com). Opgeven kan middels onderstaand formulier. Deelname op basis van beschikbaarheid accommodatie.

Na je inschrijving zullen we redelijk snel het eerste deel van de reissom moeten voldoen. Per deelnemer is dit ongeveer 175,- Euro.

Deelnemers:

1. Joost Carol 2. Michael Kohler 3. Timo Straat
4. Bart Rijkhoff 5. Bob Rijkhoff 6. Bas Entius
7. Marcel Boots 8. Ferry Pranger 9. Maarten Pronk
10. Sjors Spitteler 11. Rik Bakker 12. Marten Douma
13. Dave Kes 14. Andre Kroes 15. Peter te Broecke
16. 17. 18.
19. 20. 21.
22. 23. 24.
25. 26. 27.
28. 29. 30.
31. 32. 33.
34. 35.

Verzekering & aansprakelijkheid:

 • Alle enthousiaste fietsers zijn van harte welkom: hoe meer enthousiastelingen hoe leuker! Deze reis is NIET alleen voor WFTC leden! Het maximale deelnemers aantal is ongeveer 35.
 • De reis is zonder reis e/o annuleringsverzekering. Graag daarom zelf je reis e/o annuleringsverzekering regelen. Een reisverzekering is verplicht!
 • Je neemt geheel op eigen risico deel aan deze reis. De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel of schade van wat voor een aard dan ook. Voor meer informatie zie WFTC – spelregels en algemene voorwaarden Tour de Vacance.
 • Fietsen in het hooggebergte betekent zware inspanning. Bij boeking zal Tour de Vacance je vragen om een verklaring dat je weet dat je in goede gezondheid moet verkeren en bij aankomst vragen we je een eigenrisicoverklaring te ondertekenen.

Opgave-formulier:

* verplichte velden

Uw Naam *

Geboortedatum

Uw e-mail *

Straat en huisnummer

Postcode

Woonplaats

Mobiel *

Telefoonnummer in geval van nood *

Eigenaar/relatie noodnummer *

Telefoonnummer tijdens weekend *

Vervoer (Kunt u iemand meenemen dan graag incl fiets) *

Eigen vervoerRij graag meeHeb 1 extra plaatsHeb 2 extra plaatsen

Uw bericht

Ik ga akkoord met Spelregels voor meerdaagse fietstochten WFTC 01 en dat deze reis geheel voor eigen risico is, WFTC en haar organisatoren zijn niet aansprakelijk voor enige schade als gevolg van deelname aan een Meerdaagse tocht. *

ReCaptcha’s worden gebruikt om te voorkomen dat onze WFTC site gehackt wordt. Door aan te geven dat u geen robot bent kan de site vast stellen dat u een normale gebruiker bent.

* verplichte velden