wftc logo

De herfst heeft zich weer ingezet. De dagen worden korter en kouder. Het weer om buiten te fietsen wordt minder maar we beginnen zicht te krijgen op Sinterklaas en Kerst. Laten wij daar nu net van onze sponsoren een paar hele mooie buitenkansjes hebben ontvangen. Vandaar de nieuwsbrief een paar weken eerder.

Verder blikken we een beetje vooruit op het komende jaar en het winterseizoen. De eerste voorjaarstocht/vakantie is inmiddels is in de planningsfase.

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd?

  • We hebben de jaarlijkse barbecue gehouden.
  • We hebben de lange tocht gereden.
  • Het vertrekpunt bestaat 60 jaar

De Jaarlijkse Barbecue:

Het was weer gezellig. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we bijgepraat  over het wel en wee van het leven binnen en buiten onze gezamenlijke liefhebberij de wielersport. De Barbecue werd deze keer verzorgd door de Happy cooker. En we hebben het ons wel laten smaken.  Jacco heeft ook nog een klein praatje gehouden en daarin een wijziging in het clubvoordeel bekend gemaakt.

De zon liet ons helaas in de steek. Het begon zo mooi maar gedurende de avond werd het slechter en werden wij nog even getrakteerd op een forse regenbui. Maar dit mocht de pret niet drukken en hebben we er toch een gezellige avond van gemaakt.

Rondje Markermeer:

Na een geslaagde en gezellige barbecue reed de WFTC vandaag het Rondje Markermeer. Over 3 afstanden: ongeveer 15 deelnemers aan de 60km & 85km bleven in Noord-Holland en reden richting Marken. Ongeveer 35 deelnemers gingen in drie groepen helemaal rond: 140km. Met fantastisch fietsweer en een licht briesje mee de dijk over naar Lelystad, door het natuurgebied Oostvaardersplassen via Almere naar Muiden. Waar we voor koffie en appeltaart op het terras bij Ome Ko neerstreken. Kon Jan zijn band plakken en met de hand oppompen (patroontje??)
In Marken werd koffie en appeltaart gedaan bij de Taanketel, waar de taart met de mussen gedeeld moest worden.
Vlak voor Amsterdam reden we een buitenband aan flarden, provisorische reparatie bracht ons in ieder geval tot IJburg waar Bicycle Madman in no time Erik van nieuw rubber voorzag. Lekker doorfietsen naar Hoorn waar we bij het bordje Hoorn nog ff gelachen hebben naar onze klaarstaande fotograaf.

Handbalvereniging (ons vertrekpunt) bestaat 60 jaar:

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de handbalvereniging Blokker, was mij door de voorzitter Meinte Boersma gevraagd, als medegebruiker van de kantine, om een foto collage van WFTC aan te leveren.  Daarop zijn wij in het recente verleden gedoken van  foto’s van de club.

We troffen daar foto’s aan van o.a. meerder vertrekmomenten, de ronde van Noord Holland,  de  jaarvergadering, de diverse koffiestops, de Bbq,  foto’s van buitenlandse trips, foto’s van de lunch, een oversteek met een pontje en mooie sfeerfoto’s van de omgeving,.

Heel leuk om dat allemaal weer eens de revue te laten passeren. De lijst met foto’s krijgt een mooie plek in de kantine, en blijf zelf ook foto’s maken en deel ze met ons. Dan kunnen wij deze meenemen in de posts op de website of op facebook.

Nieuwe kortingsregeling van onze hoofdsponsor Konijn Cycling Center:

Bij de jaarlijkse Barbecue heeft Jacco een praatje gehouden waarbij hij ons bedankte voor de klandizie en het vertrouwen in Konijn Cycling Center. In de service en de vakmanschap.

In het verleden kregen wij een waardebon van onze sponsor Konijn Cycling Center in Hoorn. Deze komt dit jaar te vervallen en wordt omgezet in een rechtstreekse 10% korting. Hier zijn een paar uitzonderingen op. Kettingen en cassettes vallen hier niet onder. Ook de continental GP5000 banden kunnen zij hier niet onder laten vallen. Dit in verband met de concurrentie van het internet. Voor de mensen die alles bij Konijn halen zijn er nog betere condities te krijgen. Ga hiervoor even langs bij Konijn. De nieuwe modellen zijn er ook weer. Altijd leuk om eens te gaan kijken en alvast een lijstje te maken voor onder de boom. Je weet immers nooit.

Wij danken Jacco voor de aanbieding en zijn aanhoudend vertrouwen en verbondenheid met de WFTC.

Indoor fietsen:

Net als vorig jaar heeft Vredehof Fitness weer een WFTC Stages Cycling abonnement. 6 Maanden indoor fietsen bij Stages. 1 keer per week voor €170 en 2x per week voor €225. De lessen zijn op maandag 20:00 tot 21:00, woensdag 20:00 tot 21:30 en vrijdag van 20:00 tot 21:00. Voor inschrijven even contact zoeken met Niels Appelman of ga langs bij de Vredehof. Een aantal leden heeft zich reeds aangemeld. De plaatsen gaan hard en vol=vol

MTB seizoen voor de mensen die graag buiten zijn:

Zo langzamerhand wordt het weer tijd om de andere fiets van stal te halen: de Mountain- of Gravelbike! Vanaf eind september tot begin maart zijn er weer diverse onverharde tochten. Ook de omstandigheden zijn weer ff anders, meer kleding aan, soms wat nat en modder en zand.
Diverse WFTC leden rijden MTB tochten in de buurt van Schoorl, op Texel, op de Veluwe of op de Utrechtse heuvelrug.

Op de nftu fietssport app Kun je alle MTB toertochten vinden:
https://www.fietssport.nl/toertochten

MTB toertochten in Noord-Holland:
http://mtbnoordholland.nl/index.php/kalender/
Tochten voor dit jaar zullen hierop spoedig te zien zijn.

Wil je off-road rijden met de WFTC meldt je dan aan voor de whats-app groep MTB 2.0 via: http://wftc.eu/samen-trainen-op-de-fiets/

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Datum Omschrijving Activiteit Opmerking
15 september  Waterlandtocht (65/100 km) Toerrit  
6 oktober Herfsttocht (65/90 km)    
20 oktober Sluitingstocht (~40-60 km) Clubrit *, € voor lunch
15 november Jaarafsluiting & uitreiking kilometer prijzen Feestavond €**
16-23 mei (?) Gezamelijke reis naar Mallorca meerdaagse €**

De Reis naar Mallorca

Ook in 2020 gaan er weer een aantal WFTC-ers naar Mallorca. Al enige jaren gaat er een groep die met heel veel plezier in een voortreffelijk klimaat de nodige kilometers maakt op dit eiland in de Middellandse zee. Op dit eiland is er voor elk wat wils, vlakke ritten, bergritten, met over het algemeen heerlijk weer.

Boeken moet wel iedereen zelf doen via Fred Rompelberg, maar dan is hotel, huurfiets en deelname aan groepsritten (verschillende snelheden, incl Cappuccino groep ) ook prima geregeld.

(Sterke) Verhalen.

Heb jij een fiets weetje of een mooie fiets tocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan op naar webmaster@wftc.eu en wie weet kunnen wij deze in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

Sponsor nieuws

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC! U kunt ook eenvoudig de sponsorkliks bereiken via de website op de link linksboven te klikken.