wftc logo

Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief om haar leden te informeren wat er zoal speelt in de Westfriese Toerclub. Zo staan we stil wat er de afgelopen maanden allemaal gebeurt is, waaronder fietsavonturen van leden, onze toerritten en evenementen. We kijken vooruit wat er allemaal op het programma staat en informeren over onderwerpen die voor WFTC leden van belang zijn.

Veel leesplezier!

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurt?

Officieel is het seizoen ten einde. Officieus zijn de wegen nog gewoon berijdbaar. En dat betekent dat er ook mensen op de fiets zitten en blijven rijden. Ondanks dat we in de winterstop zitten blijkt toch nog heel wat te vertellen en dat willen we graag met jullie delen. Daarom ook in december weer een mooie nieuwsbrief. Ook is er hard gewerkt aan de website en is deze vernieuwd dus kom gauw kijken op WFTC.eu

  • De jaarafsluiting is geweest.
  • Het kilometer klassement is bekend
  • Zijn de wegkapiteins nog even onder de aandacht gebracht
  • Is het programma van 2020 bekend
  • Zijn toch een paar tochtjes geweest op de racer en op de MTB
  • Wordt er ook binnen gefietst
  • SPECIALE AANBIEDING
  • Hebben wij een instagram account.
De Jaarafsluiting:

Onder het genot van een gebakje en een drankje hebben zo een vijftigtal leden+aanhang zich verzameld bij het Wapen van Hoorn nabij de Oosterpoort. Na een woordje van Ton Beerepoot hebben wij ons uitstekend vermaakt met de Ik hou van Holland quiz. Na een nek aan nek race tussen links en rechts is er uiteindelijk een winnaar uit gekomen. Daarna is er nog gezellig nagepraat en trokken de laatste zich tegen enen huiswaarts. Onze dank gaat uit naar de goede organisatie van Sjors Spitteler.

Het kilometer klassement:

Van de mannen heeft Willem Heins zich tot kampioen mogen laten kronen met ruim 18.751 kilometer. Op de tweede plaats Nico Mul met 17.874 km en op de derde plaats Pieter Kos 15.826 km.

Bij de dames was Ank Knook – Poel op ruime afstand eerste met een respectabele 14.155 kilometer. Op de tweede plaats is geëindigd Hankie Bijl met 7.825 km en op de derde plaats Gre Bos -Varga met 7.344 km.

Verder hebben Nico Mul en Joost Carol het geklaard om een rondje rond onze aardbol (meer dan 40.000km) te rijden. Hulde met deze prestaties.

Wat staat er de komende maanden op het programma?

Het programma van 2020:

Op onze vernieuwde website kunt alle geplande evenementen vinden voor het komende jaar. De volledige WFTC toeragenda vind je het hier: WFTC 2020 events

De Reis naar Mallorca:

Ook in 2020 gaan er weer een aantal WFTC-ers naar Mallorca. Al enige jaren gaat er een groep die met heel veel plezier in een voortreffelijk klimaat de nodige kilometers maakt op dit eiland in de Middellandse zee. Op dit eiland is er voor elk wat wils, vlakke ritten, bergritten, met over het algemeen heerlijk weer.

Boeken moet wel iedereen zelf doen via Fred Rompelberg, maar dan is hotel, huurfiets en deelname aan groepsritten (verschillende snelheden, incl Cappuccino groep ) ook prima geregeld.

WFTC nieuwjaarsborrel

Na overweldigend succes vorig jaar hebben wij ook dit jaar een nieuwjaarsborrel in het verschiet. Dit doen wij dit jaar op vrijdag 3 januari om 16:45 in de loft der zotheid in het centrum van Hoorn. Thema dit jaar Wielerhistorie: Dus trek je retro moltine shirtje aan of zet je peugeot pet op.

Geef je op via: Nieuwjaarsborrel WFTC

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Waarom wegkapiteins?
Een wegkapitein begeleidt groepen wielrenners om daarmee de verkeersveiligheid te waarborgen, want als wielrenner ben je nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer en in de praktijk ook vaak een ergernis voor medeweggebruikers.

Uitvoering:
Zaterdag 23 maart stond bij WFTC in het teken van de verkeersveiligheid. Met een groep van 9 leden van onze vereniging en twee instructeurs van de NTFU hebben wij de cursus wegkapitein gevolgd. Wij als WFTC vinden het belangrijk dat we allemaal lekker kunnen ontspannen op de openbare weg en daarbij onze medeweggebruikers zo weinig mogelijk tot last zijn.

Begonnen werd met theorie en een uitleg van het waarom van de wegkapiteins. Omdat je in de praktijk nu eenmaal het meest leert, zijn we na het verorberen van een goed verzorgde lunch, een rit van 40 km door de omgeving gaan maken. We hebben daarbij nuttige feedback gehad van onze instructeurs om de verkeersveiligheid nog beter te waarborgen. We hebben enthousiaste reacties van de deelnemers gekregen en zullen de boodschap ook richting onze andere leden gaan uitdragen. Niet geheel onbelangrijk: alle deelnemers zijn geslaagd.

Onze speciale dank gaat uit naar Stabo voor het beschikbaar stellen van de locatie en de NTFU voor het verzorgen van deze cursus, top geregeld!

Deelnemers aan cursus WFTC: Ton Beerenpoot, Michael Köhler, Frank Hoogerland, Ger van Hoorn, Richard Mes, Jan Hoiting, Rik Bakker, Larry Schouten, Erik Droog. En iedereen is geslaagd. Tijdens de ceremonie is aan eenieder een certificaat uitgereikt.

En er is stiekem toch gefietst:

Ondanks dat er het seizoen officieel ten einde is kunnen sommigen het toch niet laten om op de racer of de MTB te klimmen en samen met clubgenoten een ronde te rijden. Zo zijn er onder andere ritjes verreden met de MTB in Westfriesland, maar ook in Apeldoorn en Texel. Hieronder een kleine sfeerimpressie. Voor volledige verslagen kan ik je verwijzen naar de facebook pagina Facebook WFTC

Wil je nou ook eens meerijden?

Schrijf je dan in voor een van de whatsapp groepen Samen trainen op de fiets

Ons nieuwe instagram account:

Wij zijn nu ook te volgen op instagram via Instagram WFTC of @westfriesetoerclub via dit kanaal zullen wij ook foto’s en nieuwtjes gaan delen net als via Facebook, Strava en de website. Dus volg ons en deel je fietsfoto’s ook met ons via de hashtag #Westfriesetoerclub

Speciale aanbieding!

De Sint heeft ons land nog maar net verlaten, staat de Kerstman al weer bij de WFTC voor de deur. Na een mooi jaar fietsen en heel veel kilometers vond de Kerstman het wel een goed idee om de fietsgarderobe voor een klein prijsje te updaten. Speciaal voor deze Kerst kunnen wij dan ook onze fietssokken voor een mooie prijs aanbieden. Een mooi presentje voor jezelf onder de Kerstboom of voor iemand anders natuurlijk. 1 paar fietssokken kost in plaats van €7 nog maar €5. Als je 2 paar wilt kopen, neemt het voordeel alleen maar toe. Je betaalt dan in plaats van €14 nog maar €9. Ons speciale actietarief geldt t/m 31 december 2019 en geldt ook voor niet-leden. Let op: OP = OP!

Verhalen en stukjes en foto’s voor de WFTC nieuwsbrief en social media

Heb jij een fiets weetje of een mooie fietstocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan op naar webmaster@wftc.eu en wie weet kunnen wij deze in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!