wftc logo

Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief om haar leden te informeren wat er zoal speelt in de Westfriese Toerclub. Zo staan we stil wat er de afgelopen maanden allemaal gebeurt is, waaronder fietsavonturen van leden, onze toerritten en evenementen. We kijken vooruit wat er allemaal op het programma staat en informeren over onderwerpen die voor WFTC leden van belang zijn.

Veel leesplezier!

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurt?

Nieuwsbrief 2020-02

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen. De dagen worden weer langer en de benen beginnen weer te kriebelen. Februari schiet al weer lekker op de lente komt eraan. Tijd om uit de winterslaap te ontwaken. Om oude fietsvrienden weer op te zoeken en de wegen weer te berijden. Hoewel, sommige van ons rijden gewoon het hele jaar door. Getuige de ritten die toch nog worden gedeeld via de verschillende sociale media. Genoeg voer voor de nieuwsbrief. Deze hebben we dan ook met veel plezier samengesteld.

Nieuwtjes in deze nieuwsbrief
 • We hebben een borreltje gedaan na oudjaar
 • Er zijn een aantal ritjes gereden
 • De algemene ledenvergadering komt eraan
 • Het nieuwe jaar wordt voorbereid, voorzichtige plannen voor nieuwe ritjes.
De WFTC nieuwjaarsborrel

Vrijdag 3 januari was er voor het tweede jaar een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Vanaf 16.45u in de zwarte olifant te Hoorn. Ongeveer 35 WFTC leden hadden zich aangemeld, en onder het genot van een drankje werden er handen geschut, beste wensen gedeeld en goede voornemens doorgenomen.
Van alle snelheidsgroepen waren er leden te zien – zelfs Jaap van der Aarde was even op de fiets geklommen om aanwezig te zijn –(doet Jaap trouwens elke dag).
Verschillende leden hadden op verzoek nog een oud shirt uit de kast gevist, maar de fietspet van Cor Boot was echt een in het oog springend object.
Misschien was de aanvangstijd van 16.30u voor de werkenden wat aan de vroege kant, maar alles bijeen een goed initiatief, en voor volgend jaar zeker weer voor herhaling vatbaar.

De ritten

Een aantal van de leden hebben toch nog een paar mooie ritten volbracht. Zo is er een ronde op Texel gemaakt op de mountainbike. Is er op het strand gereden. Hebben een paar bikkels het ook nog voor elkaar gekregen om een ronde rond het Markermeer te maken. De fietsomstandigheden waren niet altijd even ideaal wat ook voor de nodige panne zorgde. Verschillende lekke banden en ander ongenoegen viel de tochten vaak ten deel maar vele handen maken licht werk en geeft een samenhorigheidsgevoel. Dan ben je blij dat een paar (fiets)maten om je heen hebt in plaats van eenzaam en alleen te ploeteren in de berm. In deze nieuwsbrief vindt u een kleine selectie van de foto’s voor meer kunt terecht op onze website of via facebook of instagram.

 

 

 

Wat staat er de komende maanden op het programma?

Het programma van 2020

Op onze vernieuwde website kunt alle geplande evenementen vinden voor het komende jaar. De volledige WFTC toeragenda vind je het hier: WFTC 2020 events

Bikemotion 29 februari

Zondag 29 februari gaan een aantal van ons naar Bikemotion om de laatste nieuwtjes op fietsgebied te bekijken. En stiekem een verlanglijstje in te vullen voor volgend jaar. Een kort verslag zal waarschijnlijk in de volgende nieuwsbrief verschijnen.

Wil je naar Bikemotion met WFTC korting: hier vind je alles: WFTC naar Bikemotion

De Openingsrit – 22 maart

Over een kleine maand is het alweer zover. Dan gaat voor WFTC het toerseizoen weer van start met de openingsrit. Hou je mailbox en de website in de gaten.

Opgeven voor de openingsrit gaat via de site: Opgave Openingsrit 2020

De Ronde van Arnhem

Er is voorzichtig gepeild of er interesse is om de toertocht de Ronde van Arnhem te gaan rijden met een aantal clubgenoten. Meer informatie over de ronde op https://rondevanarnhem.nl misschien zijn er meer leden die hier aan mee willen doen? Dan kan er misschien met elkaar meegereden worden of een ploegje gevormd worden.

Algemene ledenvergadering

De Westfriese Toerclub Algemene ledenvergadering van 2020 wordt gehouden op vrijdag 28 februari om 20.00 uur bij HV Blokker, (Noorderdracht 42a te Oosterblokker). De kantine is geopend om 19.45 uur, de vergadering zal beginnen om stipt, 20:00 uur en tot ongeveer 22:00 uur duren.

Geef je wel even op via: WFTC ALV dan weet je zeker dat er ook voor jou een gebakje klaar staat!

We willen 2 zaken ter stemming brengen. Een aanpassing in ‘Het kilometerklassement’ & ‘Het huishoudelijk reglement’ aangaande de privacy wetgeving.

Meerdaagse Eifel

Na vorig jaar de Alternatieve in Belgie willen we dit jaar met de club naar Eiffel om daar een paar dagen een rondje te fietsen. Na de inventarisatie on der de leden is het weekend van donderdag 23 t/m zondag 26 april het meest geschikt gevonden. Lijkt het je leuk om mee te gaan kijk dan even op onderstaande link.

Meer informatie over het WFTC Eifel weekend vind je hier: WFTC meerdaagse Eifel

Je kunt met je vragen ook bij Rim Sluijs en Jan Hoiting terecht.

WFTC bestuurszaken en mededelingen

Wat bespreekt het bestuur nou allemaal als ze elke maand vergaderen? Vanaf 2020 in elke nieuwsbrief delen we een kort stukje van de WFTC bestuurstafel.

Januari

We trappen het jaar af met de evaluatie van het Jaarafsluitingsfeest met Sjors Spiteler. De voorbereidingen voor de ALV worden gedaan – agenda vastgesteld, benodigde stukken en presentatie gereed maken voor 28 Februari.   Tevens wordt er andere invulling gegeven aan activiteiten om reclame te maken voor de WFTC en onze mooie toerritten. Zo wordt een nieuwe flyer ontworpen, advertenties in huis-aan-huis bladen en social media (Facebook en Instagram) voorbereid.

Februari

We zitten samen met de Toercommissie om het komende seizoen door te nemen en afspraken te maken tussen bestuur en TC. Verder een hoop papierwerk over WFTC strategie, marketing en sponsoring op de agenda deze keer. Maar ook wordt de nieuwe WFTC clubkleding concreter met het bepalen van de nieuwe leverancier (bekendmaking op ALV).

 

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Ons nieuwe instagram account

Wij zijn nu ook te volgen op instagram via Instagram WFTC of @westfriesetoerclub via dit kanaal zullen wij ook foto’s en nieuwtjes gaan delen net als via Facebook, Strava en de website. Dus volg ons en deel je fietsfoto’s ook met ons via de hashtag #Westfriesetoerclub

WFTC clubkleding

Met ingang van 1 april 2020 plaatsen wij geen nieuwe orders meer bij onze kledingleverancier ivm de voorbereidingen om naar een nieuw tenue over te gaan per 2021.

Onderstaande voorraad (update 01/02/2020) is nog beschikbaar voor verkoop.

 • Herenshirt kort, maat M €40
 • Herenshirt lange mouw, maat M €55
 • Damesshirt, maat XS €40
 • Damesshort, maat XS €62
 • Armstukken, maat M €10
 • Beenstukken, maat S (2x), maat M (1x) per set €20
 • Handschoenen, maat L (2x) per paar €15
 • Clubsokken, ruime voorraad in de maten (2 paar voor €9):
  • XS (schoenmaat 37-39, 5x)
  • S (schoenmaat 40-42, 44x)
  • L (schoenmaat 43-45, 29x),
  • XXL (schoenmaat 45+, 11x)

Dit overzicht is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Voor het meest actuele aanbod kun je het beste contact opnemen met de kledingcommissie clubkleding@wftc.eu.

Verhalen en stukjes en foto’s voor de WFTC nieuwsbrief en social media

Heb jij een fiets weetje of een mooie fietstocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan op naar webmaster@wftc.eu en wie weet kunnen wij deze in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

WFTC Sponsorkliks

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!