wftc logo

Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief om haar leden te informeren wat er zoal speelt in de Westfriese Toerclub. Wat is er binnen de vereniging gebeurt en wat staat er allemaal op stapel omlijst met leuke feitjes en foto’s.

Veel leesplezier!

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurt?

Beste WFTC-ers,

Welkom bij alweer de tweede nieuwsbrief van het jaar. Het is tot nu toe een behoorlijk bewogen jaar, het corona-virus houdt de hele wereld in zijn greep en Nederland bevind zich al enkele weken in een ‘intelligente’ lock-down. Onze seizoenstart is daardoor in de ijskast gezet – geen groep-evenementen tot zeker 1 juni.

Echter de wereld staat niet stil, in je eentje mag je nog wel fietsen (#RideSolo). Hou dan rekening  met elkaar en volg de richtlijnen van de NTFU en het RIVM https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus . Houd minimaal 1.5m afstand, bij voorkeur meer tijdens het sporten. Ga niet met mensen fietsen buiten je eigen gezin. Mijd de drukke gebieden zoals dijken en parken. En sluit niet bij groepen die je toch langs ziet komen.

Maar crisistijden zorgen ook voor vernieuwing en creatieve ideeën. Zo zijn de virtuele fietsers veel activeer geworden en organiseren WFTC groepsritten op de woensdag-avond (#RideVirtualTogether). De techniek staat voor niks. Maar daarover later meer.

Nieuwtjes in deze nieuwsbrief
 • Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurt?
 • Wat staat er de komende maanden op het programma?
 • WFTC bestuurszaken en mededelingen
 • Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?
 • WFTC wielerverhalen
 • Sponsornieuws

 

WFTC virtueel

Naar aanleiding van de afgelaste WFTC toerritten en het advies van de NTFU om groepsritten te mijden rees bij een aantal leden toch de behoefte om wat menselijk contact te hebben in combinatie met de fietssport. Een aantal van ons reed in de winter al op de fiets-trainer opsolfer of in de garage (al dat niet op Zwift, Bkool of ander virtueel programma). Hierop is het idee ontstaan om een Zwift meet-ups te maken. Een whatsapp groep werd gemaakt om te plannen en 18 maart was de eerste gezamenlijke rit een feit. Virtueel met elkaar verbonden via Zwift hebben we met een man of 7 een rondje gereden.

En dit zetten we door met steeds meer liefhebbers. Vanaf nu vaste prik op de woensdagavond: inloggen in Zwift en het chat programma discord hebben we een trainingsrit staan van 20:05 tot 21:05. Dit is een social ride waarbij kletsen en lekker trainen centraal staat.

Meer weten, kijk op: #RideVirtualTogether met de WFTC

De Jaarvergadering

28 februari is de jaarvergadering geweest. Onder het genot van een kopje koffie en een gebakje is het afgelopen jaar besproken en er is vooruitgekeken naar het komende jaar. Het was gezellig en leerzaam.

Een paar highlights:

 • De clubritten waren goed bezocht. Gemiddeld 42 deelnemers per rit waarvan 32 WFTC dus 10 gasten per rit.
 • De toer commissie heeft een paar veranderingen doorgemaakt.
 • De ritten gaan via een nieuw medium gedeeld worden. De ritten worden nu gedeeld via website en mail. Hier komt Strava bij.  Voor dit jaar wordt de huidige methodiek nog gebruikt.
 • De club is financieel gezond.
 • De kilometer competitie is gewijzigd. Hier was wat controversie over maar voor nu is de competitie opgedeeld in een werkende mannen/vrouwen en niet werkend mannen/vrouwen competitie.
 • De wegkapiteins zijn nog even aangestipt. Hierop werd toch duidelijk dat er bij de start van de tochten toch wel wat onduidelijk is zeker bij de start.
 • Om het reilen en zeilen van de club en de zichtbaarheid van het bestuur te vergroten wordt er bij iedere bestuursvergadering iemand uit de club uitgenodigd om de vergadering bij te wonen.  Mocht je ook interesse hebben een bestuursvergadering bij te wonen laat dit dan even weten aan een van de bestuursleden.
Uitslag enquete:

Uit de enquête tijdens de ALV en de online enquete is gebleken dat wij het als club helemaal niet zo slecht doen. De respondenten zijn tevreden over de WFTC – cijfer 8! Er zijn een aantal mooie suggesties uit naar voren gekomen die in het bestuur besproken zijn en die in een actieplannetje opgenomen worden. Allen dank voor jullie input en feedback!

Pieter de Bruin is vader geworden:
Einde van vorig jaar is onze secretaris Pieter, vader geworden van een mooie zoon, Jitse.
Het bestuur is in februari bij Pieter, Marloes en Jitse op kraambezoek geweest en had een toepasselijk tenue voor Jitse mee !

Wat staat er de komende maanden op het programma?

Komende ritten

De ritten in mei zijn in elk geval ook afgelast. Naar aanleiding van de kabinet en RIVM maatregelen gaan we verder kijken wanneer we onze eerste gezamenlijke activiteit in 2020 kunnen doen.

 

Eifel weekend met WFTC

Het Eifel weekend is helaas verplaatst. Gezien de huidige situatie hebben wij niets anders kunnen beslissen. Op dit moment hebben we een nieuwe datum in september gepland: Donderdag 24 t/m zondag 27.

 

WFTC bestuurszaken en mededelingen

Wat bespreekt het bestuur nou allemaal als ze elke maand vergaderen? Vanaf 2020 in elke nieuwsbrief delen we een kort stukje van de WFTC bestuurstafel.

Maart

Het coronavirus beheerst deze vergadering – we volgen de landelijke adviezen van RIVM en NTFU en lassen de Openingstocht af en adviseren om niet in groepen te gaan fietsen. De marketingacties, inclusief nieuwe flyer worden goedgekeurd. Joost en Michael zijn naar de NTFU ‘avond-van-de-wielervereniging geweest om ervaringen met andere clubs uit te wisselen en workshops te volgen omtrent ledenwerving, hoe meer deelnemers te krijgen op toertochten en het bevorderen van de gezelligheid in de vereniging. Leuke en nuttige avond met aantal praktische tips.

April

Corona loopt nog steeds door. Er wordt nagedacht hoe we toch het clubgevoel kunnen behouden. De ritten gaan op GPS gedeeld worden. De enquête is doorlopen en een actieplan opgesteld om suggestie te verwerken. Een aantal marketing gerelateerde activiteiten zijn verschoven. Het bestuur heeft de afgelopen week bijna alle WFTC leden persoonlijk gebeld om te horen hoe het gaat, betrokkenheid te tonen en haar leden te steunen in deze tijd. Gelukkig gaat het goed met onze leden. Hou vol, we hopen dat wel snel weer samen met jullie op de 🚴‍♂️ kunnen zitten.

 

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Ons nieuwe instagram account

Wij zijn nu ook te volgen op instagram via Instagram WFTC of @westfriesetoerclub via dit kanaal zullen wij ook foto’s en nieuwtjes gaan delen net als via Facebook, Strava en de website. Dus volg ons en deel je fietsfoto’s ook met ons via de hashtag #Westfriesetoerclub

Fietssport

De WFTC gaat in de toekomst intensiever gebruik van het wegplatform ‘Fietssport’ van de NTFU. Hierop staan onze tochten, kunnen routes gedownload worden en hebben we recent een clubpagina aangemaakt om onze WFTC onder de aandacht te brengen.

 

WFTC clubkleding

Inmiddels nemen we per 1 april 2020 geen nieuw kledingbestellingen meer. De kledingcommissie is druk bezig met de ontwerpen en zullen drie ontwerpen aan de leden voorleggen. In een enquete, die op nader te bepalen tijdstip op de website beschikbaar komt, mogen WFTC leden hun voorkeur aangeven voor het mooiste WFTC ontwerp.

 

contact opnemen met de kledingcommissie clubkleding@wftc.eu.

WFTC wielerverhalen

Verhalen en stukjes en foto’s voor de WFTC nieuwsbrief en social media

Heb jij een fiets weetje of een mooie fietstocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan op naar webmaster@wftc.eu en wie weet kunnen wij deze in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

WFTC Sponsorkliks

De sticker actie heeft al meer dan 20,- euro opgeleverd in de afgelopen weken! Ga zo door.

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!