wftc logo

Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief om haar leden te informeren over alles wat er is en gaat gebeuren binnen en rond de Westfriese Toerclub, omlijst met leuke feitjes en foto’s.

Veel leesplezier!

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurt?

Welkom bij alweer de derde nieuwsbrief van dit jaar. We lijken langzaam weer uit de lockdown te komen. Buitensporten zijn weer meer toegestaan. De terrassen gaan langzaam weer open en er wordt voorzichtig gekeken of we weer op vakantie kunnen. Dit betekent ook dat wij doorgaan met plannen van het Eifel weekend en alvast het programma van volgende jaar ontwikkelen, met oa nieuwe elementen en een fietsreis naar de Kale Berg in juni 2021.

WFTC volgen de NFTU/RIVM richtlijnen heel goed – complimenten daarvoor! We mogen inmiddels weer in kleine groepjes op pad, met maximaal 4 personen op pad. Hou rekening  met elkaar, spreek elkaar hierop aan en blijf de richtlijnen van de NTFU en het RIVM Coronaregels voor wielrenners volgen.

Nieuwtjes in deze nieuwsbrief
 • Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurt?
 • Wat staat er de komende maanden op het programma?
 • WFTC bestuurszaken en mededelingen
 • Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?
 • WFTC wielerverhalen

 

De hoofdpunten van het Ledentevredenheidsonderzoek 2020

Tijdens de ALV begin dit jaar en on-line hebben we onze leden geraadpleegd om feedback te verzamelen wat goed gaat in de WFTC en wat misschien beter kan. Hieronder de hoofdpunten:

 • De verscheidenheid aan wielergerelateerde activiteiten is goed. Naast toerritten vele informele ritjes (afspreken via Whats-app), ritten in rest van Nederland en soms daarbuiten, BBQ en jaarfeest;
 • Communicatie naar leden is goed (email, social media en website);
 • Aandacht voor verkeersveiligheid blijft ondanks instellen wegkapiteins continue aandacht vragen en kan nog beter;
 • Zichtbaarheid van wegkapiteins kan verbeterd worden en groepen bij elkaar houden;
 • Vergroten verscheidenheid activiteiten met onderhoudsworkshops zoals afstellen derailleur, gebruik navigatie en Strava;
 • Mogelijkheid tot samenwerking/ritten organiseren met andere toerclubs.
 • Meer leden voor WFTC;
 • Vrijwilligers voor organiseren activiteiten zijn moeilijk te vinden.

Nav van deze feedback worden binnen het bestuur en de diverse commissies acties uitgezet om hier aan te werken.

Kort verslag Webinar Rim Sluijs namens NTFU

Op 29 april 2020 heeft Rim Sluijs een webinar namens de NTFU gegeven waarbij kort is uitgelegd wat de verschillende mogelijkheden zijn tot het rijden op de virtuele fietsplatformen. Daarbij is iets meer in de diepte gegaan in opzetten en rijden van een virtuele rit met Zwift en hoe dit in zijn werk gaat. Wil je deze webinar terugkijken dan kan dat via onderstaande link.

Dit was mooie reclame voor de WFTC – goed initiatief, bedankt Rim!

Bekijk de webinar via: https://www.youtube.com/embed/pRCeBcWPq-8

 

Enkele Epische tochten:

De toerritten van de WFTC gaan dan wel niet door, maar er wordt wel gefietst, veel gefietst als we de Strava statistieken zien. Sommigen maken (zelfs op 1 dag) vele kilometers. Bijvoorbeeld op 30 mei is de Dirty Kanzelled 200 mijl gereden door Jan Hoiting en Rim Sluijs (en Christiaan Evenhuis). Van Hoorn naar Kootwijk en weer terug (met een omweg). En zo veel mogelijk op gravel.

Op 21 mei is er door Timo Straat, Michael Kohler, Michael Rippens en Robert Karel een rondje Flevoland gereden. Deze tocht was ook een slordige 185km.

Op 25 April, iets dichter bij huis hebben Michael Kohler en Rim Sluijs 270km gefietst zonder daarbij West-Friesland te verlaten. En zonder twee keer op dezelfde weg te rijden.

Heb je nou zelf ook een leuke tocht gereden en wil je er over vertellen? Stuur dan een verhaaltje (+foto’s) dan kunnen we dit met overige leden delen in de volgende nieuwsbrief. Dat hoeft natuurlijk niet zo episch te zijn als hierboven. Neem bv Christian Goedhart, hij heeft voor het eerst een 100+km tocht solo gereden, KUDOS! Wij horen graag van jullie.

Wat staat er de komende maanden op het programma?

Wat gaat WFTC doen, na 1 september? 

De toerritten van de WFTC zijn afgelast tot 1 september, hetgeen geldt voor alle NTU & vergunningsplichtige evenementen. Tot die tijd kunnen we, conform het advies NTFU en RIVM wel gewoon fietsen, maar in kleine groepjes van 4 personen maximaal. Dit geeft in iedergeval iets meer ruimte om toch samen te fietsen, trainen, bijkletsen en de conditie op peil houden. Het is nog onduidelijk hoe de situatie na 1 september zal zijn. Mochten we inderdaad weer evenementen mogen organiseren dan pakken we de WFTC toerritten kalender gewoon weer op zoals die was. De Toercommissie is bezig om misschien wat extra’s toe te voegen, maar dit hangt geheel af van de regelgeving die op dat moment zal gelden.

WFTC ledenbarbecue op zaterdag 29 augustus

Op dit moment overweegt het kabinet om per 1 juli bijeenkomsten tot 100 man toe te staan mits voldoende afstand (1,5m) gewaarborgd is. Wij zijn van mening dat er bij de Handbalvereniging voldoende mogelijkheden zijn om een 1,5m barbecue te organiseren. Tevens is dit een mooie gelegenheid om elkaar allemaal weer eens te spreken in dit aparte (fiets)jaar waarin we elkaar minder gezien en en gesproken hebben. De Happy Cooker zal weer van de partij zijn om ons een overheerlijke barbecue voor te schotelen – de uitnodiging staat op WFTC zomerbarbecue, inschrijven kan nu al. In een later stadium volgt nog een uitnodiging.

Uiteraard vragen we je niet te komen als je klachten hebt, verkouden bent of je niet comfortabel voelt. En als de overheid de regels niet aanpast – gaat het niet door.

Eifel weekend met WFTC:

De Eifel meerdaagse hebben we moeten verplaatsen en met de huidige ontwikkeling van de Corona-regels is er een aanzienlijke kans dat we dit event door kunnen laten gaan. We hebben een nieuwe datum en locatie voor het Eifel weekend: donderdag 24 t/m 27 september, locatie Dorint Seehotel & Resort Bitburg/Südeifel in Biersdorf. Inschrijven kan tot 22 augustus via WFTC meerdaagse Eifel . Meer informatie is ook op deze pagina te vinden.

WFTC naar de Kale Berg in 2021

Volgens jaar in het de week van 12-19 juni 2021 organiseren wij een fiets vakantie richting de Kale berg (Mont Ventoux) en omgeving. Waarbij de intentie is om de berg van alle drie de kanten te gaan beklimmen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Enthousiast voor zo’n leuk, gezellige en sportieve fietsreis met je fietsvrienden? Mocht je overwegen mee te gaan, kijk dan alvast op de speciale 2021 WFTC naar de Kale Berg pagina of neem contact op met Joost Carol via webmaster@wftc.eu. De inschrijving zal zeer binnenkort open gaan!

WFTC bestuurszaken en mededelingen

Mei

Het bestuur vergadert nog steeds digitaal. We bespreken oa de financieel impact van de Corona-crisis en het niet kunnen fietsen – gelukkig is deze beperkt. Status van sponsorcontracten en voortgang van de nieuwe clubkleding komen ter sprake. Het bestuur besluit om dit jaar geen grote aankondigingen en werving te doen – dit zal volgende jaar wel in gang gezet worden.

Juni

In juni kwamen we weer bij elkaar in de kantine (op 1,5m). In deze vergadering hebben we samen met de TC toekomstplannen besproken, zie verderop in de nieuwsbrief. We bespreken hoe we na de coronatijd in 1,5m maatschappij de BBQ gaan houden en weer gaan fietsen. De ontwerpen van de clubkleding komen ter tafel. Tot slot hebben we de laatste hand gelegd aan de WFTC strategie – een document waarin staat hoe het bestuur de WFTC de komende jaren wil vormgeven. Lees hier de WFTC strategie.

 

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Plannen van de ToerCommissie voor het volgende jaar

De Toercommissie heeft al een gevarieerd programma voor volgend seizoen in elkaar gedraaid. Hierin zullen een aantal nieuwe elementen worden opgenomen. Sommige namen van onze toerritten zullen veranderen, mogelijk wordt een gravel- of veldtoerrit opgenomen, MTB clinics in omgeving Schoorl, virtueel fietsen op Zwift in de winter en op regenachtige dagen en workshops omtrent Strava en Garmin/Mio gebruik staan op het programma. Het is nog niet geheel definitief, maar het zijn mooie vooruitzichten. Onze WFTC ‘openbare’ events komen op het platform ‘Fietssport’ van de NTFU. Niet-leden kunnen zich daar inschrijven voor onze events,  routes downloaden en gegevens over de WFTC vinden op de WFTC clubpagina. we recent een clubpagina aangemaakt om onze WFTC onder de aandacht te brengen.

Gezamenlijk fietsen met WFTC-ers? Spreek af via de WFTC Whats-app groepen

Voor de snelle, dames en gemiddelde groep zijn er WhatsApp-groepen om fiets-afspraken te maken. De ene groep is wat actiever dan de andere, maar zeker in deze tijden een mooie en handige manier om met elkaar in contact te komen voor een fiets-afspraak. Vertrek is nog steeds traditioneel bij de Beurs (het Gouden Hoofd in Blokker) en worden er groepjes van vier gemaakt die samen opfietsen. Wil je toegevoegd worden aan deze groep schijf je dan in op WFTC trainingsritten. Wil je zelf fietsen en kan je wel wat gezelschap gebruiken kan je ook van deze groepen gebruik maken om eventueel een maatje te vinden.

Mocht je inspiratie missen over om welke rondes te rijden wij hebben een aantal van onze ritten als gpx beschikbaar gemaakt via GPS archief 2020 WFTC toerrit routes

WFTC clubkleding

Graag informeren we jullie over de laatste stand van zaken inzake de nieuw clubkleding. Kalas, onze nieuwe kledingleverancier heeft inmiddels 3 ontwerpen gemaakt waarin onze traditionele blauw/gele kleuren verwerkt zijn. De ontwerpen worden in de komende maand verder uitgewerkt. In augustus willen wij via een enquete de ontwerpen aan onze leden voorleggen.

Net als afgelopen jaren is de minimale afname een basis-set, bestaande uit een korte broek, shirt korte mouw en sokken. De verwachte eigen bijdrage basis-set zal rond de 40,- euro liggen (vergelijkbaar met afgelopen jaren).

Het bestuur adviseert echter om ook een voorjaars/herfstjas aan te schaffen, zodat iedereen een zo lang mogelijk periode van het jaar in onze WFTC clubkleding kunnen rijden. Dit WFTC pakket zal bestaan uit: korte broek, shirt korte mouw, sokken en voorjaars/herfstjas). De verwachte eigen bijdrage WFTC pakket zal rond de 90,- euro liggen.

De planning is om ergens in september/oktober een pas-avond te organiseren (afhankelijk van de corona-regels), waarbij gelijk een initieel bestelling kan worden doorgegeven. Begin 2021 kunnen we dan in onze nieuwe WFTC clubkleding gaan fietsen.

De WFTC clubkleding voor 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van onze sponsoren: STABO, Konijn Cycling Center, Octant en Fysio Hoorn!

WFTC wielerverhalen

Verhalen en stukjes en foto’s voor de WFTC nieuwsbrief en social media:

Heb jij een fiets weetje of een mooie fietstocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan op naar webmaster@wftc.eu en wie weet kunnen wij deze in de volgende nieuwsbrief plaatsen.

WFTC Sponsorkliks

De sticker actie heeft al meer dan 20,- euro opgeleverd in de afgelopen weken! Ga zo door.

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!