Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief met alle zaken in en om de Westfriese Toerclub.

Veel leesplezier!
Beste WFTC-ers,

Welkom bij de nieuwsbrief van December. De laatste van dit jaar en mag ik zeggen een uitzonderlijk jaar. Door bekende omstandigheden hebben wij vele ritten niet kunnen rijden en de ritten die wel doorgingen waren met de nodige aanpassingen. 2020 was ook het jaar van de keus van een nieuw clubtenue en hebben we maar liefst 14 nieuwe mensen mogen verwelkomen in de club, daarentegen verlieten 9 leden ons. We sluiten met 90 WFTC leden 2020 af in een raar jaar met lockdown als slot. Maar fietsen mag, hetzij alleen of met z’n 2-en. Maak daar gebruik van, want echt koud is het niet!

In deze nieuwsbrief vind je WFTC nieuws over:
 • WFTC wielerverhalen??
 • Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?
 • Wat staat er de komende maanden op het programma?
 • WFTC bestuurszaken en mededelingen
 • Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

 

WFTC wielerverhalen

Verhalen, stukjes en foto’s voor de WFTC nieuwsbrief en social media:

Oproep!Heb jij een fiets weetje of een mooie fietstocht/reis gemaakt en wil je hier graag over vertellen. Stuur deze dan met foto’s naar webmaster@wftc.eu en dan delen we dat met de overige WFTC leden in de volgende nieuwsbrief en/of social media plaatsen. Want op dit moment zien we wel veel foto’s van een klein deel van de club – het zou wel  erg leuk zijn om ook meer foto’s van andere clubleden te kunnen delen. Alvast bedankt!

Vrijwilligers voor WFTC events en activiteiten in 2021:

Oproep! Wil jij helpen de kantine meer tot een wielerkantine te maken? Aankleding met fiets-attributen, kleding, foto’s en noem maar op. Hiervoor zoeken we een vrijwilligers die 1 of een paar zaterdagen hier een bijdrage aan willen leveren. Meldt je bij het bestuur.

Oproep! De WFTC heeft inmiddels een aantal wegkapiteins, maar we hebben er een paar extra nodig in 2021 om de ritten leuk, gezellig en veilig te laten verlopen. Interesse? Meldt je bij het bestuur.

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?

Verslag ritten/tochten van leden:

Er is toch best wel veel gefietst met inachtneming van de corona-regels. Veelal met kleine groepjes, duo of solo zijn er toch de nodige kilometers op en naast de weg gemaakt. Het MTB-en is bij steeds meer leden in trek en daar speelt de WFTC op in met de KOERSPRET WestFriese Veldtoertocht. Nu hebben we die uitgesteld tot het voorjaar van volgend jaar, maar een flink aantal WFTC-ers hebben de route reeds verkend. Echt een leuk MTB rondje in Westfriesland. Verder zijn er de nodige rondjes gereden rond het Markermeer en over de wegen van West-Friesland. Overigens staan alle routes van 2020 WFTC toerritten op WFTC GPS archief . Voor als je deze routes in de wintermaanden zelf wilt fietsen.

Wat staat er de komende maanden op het programma?

WFTC vooruitblik:

Wij gaan er vanuit dat we met zijn allen de corona onder de knie krijgen en dat wij gedurende het komende jaar weer gewoon met zijn allen op de fiets kunnen stappen en gezellig met de club of met de vriendengroep onze rondjes weer kunnen draaien. Derhalve heeft de toercommissie hard gewerkt om weer een mooi programma in elkaar te draaien. Op naar 2021 – een mooi fietsjaar!

 

WFTC clubkleding:

De nieuwe clubkleding is binnen! Ook in de lockdown kun je je kleding nog ophalen. Maar maak wel eerst even een afspraak via het afspraakformulier van Konijn Bike & Fashion. Haal je kleding zo snel mogelijk op, liefst voor 31 december, maar uiterlijk voor 31 januari 2021.

TIP: om je nieuwe tenue helemaal gesoigneerd te maken: Gele overschoenen en Gele handschoenen! (zie foto’s). Ter herinnering: alle WFTC leden krijgen 10% korting bij Konijn Bike & Fashion en de fiets kan ook in de lockdown gewoon gerepareerd worden.

Webshop WFTC clubkleding gaat weer open van 22 januari t/m 31 Januari 2021!

Passessie nodig? Dat kan op 22 januari 2021. Opgave via het formulier op WFTC clubkleding pagina en kledingcommissie laat je weten waar en hoe laat.

NIEUW: Naast kleding kun je ook waterdichte zakjes (rubriek: overige) via de webshop bestellen, handig voor je telefoon.

WFTC kilometerklassement:

Het kilometerklassement is dit jaar een beetje gewijzigd ten opzichte van de andere jaren. Het volledige (hernieuwde) reglement kun je hier lezen: WFTC reglement kilometer competitie.

De WFTC kilometercompetitie kent de volgende categorieën (voor elke categorie wordt 1 prijs beschikbaar gesteld):

 • Meeste kilometers mannen & vrouwen;
 • Meeste kilometers werkende-mannen & vrouwen;
 • Benader-het-Jaartal-met-je-kilometers, (wie benadert het huidige jaartal? – 2020 kilometer);
 • Benader-het-aantal-kilometers-van-de-TourdeFrance, (wie benadert het aantal kilometers van de TourdeFrance? – 3470 kilometer);
 • Benader-het-aantal-kilometers-naar-de-Mount Everest, (wie benadert het aantal kilometers naar de Mount Everest? – 7045 kilometer).

ACTIE: Geef je kilometerstand van 31 december 2020 door via: WFTC kilometerklassement of mail: webmaster@wftc.eu doe dit voor 21 januari 2021.

WFTC winter-activiteiten: 

Navigatie & Strava instructie- avond (12 februari 2021 van 20:00 – 22:00 –  Virtueel via Skype – deelnemers ontvangen op later tijdstip een link).

Event gaat helaas niet door. 

 

De Christmas Break challenge! Speciaal voor DIE-HARD winterfietsers
 • Fiets de Rapha Festive 500, 500km buiten fietsen tussen Kerst en oud & nieuw – plaats je ritten op Strava om aangemoedigd te worden door anderen – KUDOS!
 • Fiets de alternatieve #DrentheKanzelled200 op 28 december – Ingewikkeld is het niet. Het is zaak om in je uppie of met één maatje op pad te gaan voor 200 kilometer afzien (100 kilometer mag ook). Corona-proof! Maar er zijn meer ‘regels’, dus let op:

– Maak zelf (of download van iemand anders) een route van 200 kilometer met daarin zo veel mogelijk gravel en offroad
– Fiets waar je wil, dus vertrek gewoon vanuit huis en ga niet massaal tóch naar Drenthe!
– Rijd je #DrentheKanzelled200 op 28 december
– Start om 06.00 uur!
– Deel je avontuur met de hashtag #drenthekanzelled200 op je social media zodat iedereen die dag kan meegenieten
– Zorg voor een lekker biertje na afloop
– Lukt het je om – net als bij Drenthe200 – halverwege een bord snert te regelen, dan heb je de full experience te pakken. Go fot it!

Rim, heeft ons alvast geholpen door een paar routes te maken:
#WFTCDrentheKanzelled NH200

#WFTCDrentheKanzelled West-Friesland

MTB clinic in Schoorl (7 of 14 maart ’21). Afhankelijk van animo/interesse en ontwikkeling van corona – anders verplaatsen we naar herfst 2021

Ben jij enthousiast om te MTB-en? Wil jij het eens proberen? Onder begeleiding van een ervaren MBT trainer ga je fietsen op wellicht onbekende paden in de duinen rondom Schoorl. Je leert de basiskneepjes van het rijden op een MTB. Geen fiets? Geen probleem – die kun je huren tegen speciaal tarief voor deze clinic. Deze clinic is geschikt voor beginners en gevorderden.

Prijs: Voor WFTC leden: € 35,- incl huur MTB. Heb je zelf een MTB dan bedragen de kosten € 22,- Dit is inclusief kaartje duingebied. We hebben de prijs kunnen verlagen tot deze € 35,- door een bijdrage van de WFTC. Niet-leden betalen € 40,-

Deelnemers: WFTC leden en niet-leden (leden hebben voorrang bij inschrijving). Minimaal deelnemers aantal = 10, maximaal = 20.

Inschrijven voor MTB clinic: WFTC MTB clinic

WFTC doet de Alternatieve (B):

Zo’n 10 WFTC leden gebruiken de Alternatieve in België (17 April) als training voor het Kale Berg avontuur. Deze tocht hebben we vorig jaar, onder heroïsche omstandigheden – sneeuw, al een aantal keer verreden. De route is dit jaar iets anders maar wat onveranderd is: steile kuitenbijters en Belgisch asfalt.

Zijn er meer WFTC liefhebbers voor deze tocht in het weekend van 16 april?

Oproep: Wie wil en kan de organisatie van een dergelijk evenement voor zijn rekening nemen? Meldt je bij TC of Bestuur.

WFTC bestuurszaken en mededelingen

November

Wederom zijn twee WFTC leden aangeschoven bij de digitale bestuursvergadering. Voor bestuur nuttig om op deze manier direct feedback van leden te krijgen en voor leden leuk om eens een kijkje in bestuur keuken te nemen en invloed uit te oefenen op het clubbeleid. Het bestuur besluit om de inschrijving voor alle ritten vanaf 1 januari 2021 via Scan & Go te laten verlopen, meer details hierover verderop in deze nieuwsbrief. Dit verminderd inschrijftijd en contactmoment aan de tafel in de kantine en is bovenal makkelijker voor externe deelnemers.

December

Tradioneel staat de laatste vergadering in het teken van het vaststellen van het strategisch plan voor de volgende jaren. Hiervoor evalueren we hoogte en dieptepunten en beginnen aan de invulling van de ALV – waarvoor we een virtuele variant (via Skype) gaan voorbereiden. De invulling van het bestuur wordt geëvalueerd – we hebben reeds bij vele gepolst, maar liefhebbers kunnen zich nog steeds melden.

OPROEP:  Eind van dit jaar zit de termijn er voor 2 bestuursleden op. Wil jij bijdragen aan de WFTC als bestuurslid, meldt je dan bij een van de huidige bestuursleden. Dank je wel.

WFTC heeft meegedaan  aan Rabobank clubkas campagne:

En jullie als leden hebben ons weer flink gesteund.

De penningmeester heeft Euro 202,25 mogen bijschrijven. Dank jullie wel voor je support 👏👌👍 aan jou eigen WFTC!

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

WFTC op Fietssport.nl

Heb jij onze nieuwe WFTC clubpagina op NTFU – Fietssport al gezien? Kijk snel op:  Fietssport WFTC. Neem alvast een kijkje, want via deze NTFU site zul je je vanaf 1 januari ’21 moeten inschrijven voor WFTC toerritten. Heb je nog geen Fietssport account maak dit dan alvast aan.

WIJZIGING: inschrijving voor toerritten verandert in 2021!

Vooraf inschrijven en registreren is in dit corona-jaar redelijk normaal geworden. Het vermindert contactmomenten, is makkelijker voor deelnemers en organisatoren en veiliger voor iedereen. De WFTC introduceert een digitale inschrijfprocedure voor al onze toerritten in 2021 via Fietssport WFTC en Scan&Go.

Tijdens de ALV plannen we een demonstratie hoe je kunt inschrijven via Fietssport.

Nieuwe inschrijfprocedure (Scan & Go) WFTC toerritten:
 • Voor WFTC leden:
  • Om in te schrijven ga je naar WFTC clubsite op Fietssport;
  • Vul je gegevens in (als je inlogt met je account zijn deze al automatisch ingevuld) en selecteer de juiste toertocht en afstand;
  • Je klikt op Inschrijven & Betalen -> WFTC leden zien in het volgende scherm dat ze 0,- euro hoeven af te rekenen.
  • Je neemt je NTFU ledenpas (met streepjescode) mee en laat deze scannen bij de inschrijftafel;
   • Heb je geen ledenpas, dan kun je je NTFU ledenpas downloaden van je Fietssport account en bewaren in je smartphone of print het uit en neem mee;
   • Heb je nog geen account? Maak deze dan gratis aan op www.Fietssport.nl.
  • Je bent nu klaar om de WFTC toertocht te fietsen.
 • Voor externe deelnemers:
  • Om in te schrijven ga je naar WFTC clubsite op Fietssport;
  • Vul je gegevens in (als je inlogt met je account zijn deze al automatisch ingevuld) en selecteer de juiste toertocht en afstand;
  • Je klikt op Inschrijven & Betalen
  • Je betaald het inschrijfgeld (via Ideal of PayPal) via Fietssport WFTC ;
  • Je meldt je met inschrijfbevestiging (streepjescode) bij de inschrijftafel en laat je code scannen;
  • Je bent nu klaar om de WFTC toertocht te fietsen.
Inschrijven voor nieuwjaarsborrel, openings-, sluitingsrit, zomerbarbecue, jaarfeest verandert NIET! Deze inschrijvingen blijven, zoals jullie gewend zijn, via de formulieren op WFTC website gaan.
Plannen voor het volgende jaar – WFTC kalender

Zet onderstaande data alvast in je agenda:

WFTC PROGRAMMA 2021

Datum Type tocht Wie Naam Afstand Locatie
9 Januari Gezellig Leden Nieuwjaarsborrel – AFGELAST! na na
12 Februari Wielerkennis Leden Navigatie workshop na Virtueel (Skype)
5 Maart Gezellig Leden Algemene Leden Vergadering na Clubgebouw of Virtueel (Skype)
21 Maart MTB/Gravel NTFU KOERSPRET WestFriese Veldtoertocht 45/85 Clubgebouw
28 Maart Toer Leden Openingstocht 40/60 Clubgebouw
11 April Toer NTFU Kop van NH bollenstreektocht 64/92 Clubgebouw
15 – 18 April Meerdaagse Leden+Vrienden [Alternatieve in Belgie of iest anders??]

Oproep: Vrijwilligers tbv organisatie gezocht!!!

09 Mei Toer NTFU Zeeweringstocht 72/109 Clubgebouw
30 Mei Toer NTFU Hollands mooiste Molenstocht 70/104/122 Clubgebouw
13 Juni Toer NTFU Fortenroute 65/73/132 Clubgebouw
12 – 20 Juni Meerdaagse Leden+Vrienden 2021 WFTC De Kale Berg 40 á 160 Mont Ventoux (FR)
27 Juni Toer NTFU Markermeertocht 58/84/137 Clubgebouw
11 Juli Toer NTFU De Wormerpoel 65/90 Clubgebouw
15 Augustus Toer NTFU Hollandse Kroontocht 65/95 Clubgebouw
28 Augustus Gezellig Leden ZomerBarbecue na Clubgebouw
29 Augustus Toer NTFU De hel van de Wieringermeer 69/91 Clubgebouw
12 September Meerdaagse Leden+Vrienden Gaasterland …/… Gaasterland (FR)
26 September Toer NTFU Over Dijk & Duinentocht 65/97 Clubgebouw
3 Oktober MTB/Gravel NTFU WestFriese Veldtoertocht 45/85 Clubgebouw
17 Oktober Toer Leden Sluitingstocht 40/60 Clubgebouw
19 November Gezellig Leden Jaarafsluitingsfeest na nader te bepalen

 

WFTC sponsornieuws

WFTC leden korting bij Konijn Bike & Fashion😉
10% korting op bijna alle fietsspullen bij Konijn Bike & Fashion in Hoorn, Noord-Holland;

Heb jij nog wat nodig om de winter door te fietsen, of je voor te bereiden op het nieuwe seizoen – shop voordelig bij onze sponsor. Graag voor afrekenen even aangeven dat je WFTC lid bent.

Ook tijdens de lockdown kun je bij Konijn terecht voor reparaties, maak wel eerst even een afspraak via het afspraakformulier van Konijn Bike & Fashion.

WFTC & Koerspret bier – cadeau idee of lekker zelf 😉

Koerspret – Het bier voor de echte wielerfanaat. En ja, dat zijn wij bij de WFTC! Sinds kort zijn wij een samenwerking aangegaan met de brouwer van dit lokale wielerbiertje. Deze brouwerij wordt door onze lokale oud-wielerprof Peter Koning in Grootebroek gerund. Zo’n speciaal biertje is een leuk cadeau, relatiegeschenk, voor je familie, vrienden of natuurlijk gewoon als perfecte afsluiter voor jezelf.

Je kunt via de WFTC, 750 ml flessen Weizenbier bestellen voor de prijs van €10. De Weizen is fris, fruitig en een heerlijke dorstlesser. Het bier is ongefilterd en heeft daardoor een mooie troebele weizenkleur en een stevige volle schuimkraag. Met de aankoop steun je bovendien de WFTC. Een win-win situatie toch? Bestel via: KOERSPRET

Cadeautip! WFTC strippenkaart

Ken jij iemand die fietsen ook leuk vindt? Wellicht heeft deze kennis extra motivatie nodig om met een toerclub mee te fietsen. Sinds kort bieden we de WFTC strippenkaart aan. Een seizoen lang meefietsen, zonder lid te zijn – ideaal om het gewoon eens uit te proberen. Een strippenkaart kost ‘slecht’ 25,- voor 1 heel seizoen (da’s voordeliger dan elke keer apart afrekenen).

Lees meer of bestel op: WFTC strippenkaart

 

Nieuwe sponsoren

Vanaf 1 januari prijken er nieuwe (en oude bekende) sponsoren op ons wielertenue, website, social media en banner.

Dank jullie wel voor het vertrouwen en steun voor de komende jaren.

Stabo Bouw, Octant mondzorg, FysioHoorn, Konijn Bike & Fashion, Hellend, Bouwcenter RAB, Vredehof fitness, Koerspret en Sponsorkliks.

 

WFTC Sponsorkliks

Totaal heeft sponsorkliks al meer dan 457,- euro opgeleverd! Ga zo door!

Let op: bestellingen via app’s op je telefoon leveren GEEN geld voor WFTC op, bestel via je PC!

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!