Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief met alle zaken in en om de Westfriese Toerclub.

Veel leesplezier!
Beste WFTC-ers,

Welkom bij de nieuwsbrief van Februari. Corona, lockdown, avondklok en vrieskou houden ons in de greep. Enkele leden en/of hun gezinsleden hebben helaas met corona te maken gekregen, via deze weg wensen we ze veel sterkte en een spoedig herstel. Heb jij nou ook een nieuwtje dat enigszins fiets of club gerelateerd is meld je dan bij de redactie en dan kunnen wij daar misschien ene stukje over schrijven.

In deze nieuwsbrief vind je WFTC nieuws over:
 • Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?
 • Wat staat er de komende maanden op het programma?
 • WFTC bestuurszaken en mededelingen
 • Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Vrijwilligers voor WFTC events en activiteiten in 2021:

Oproep! Wil jij helpen de kantine meer tot een wielerkantine te maken? Aankleding met fiets-attributen, kleding, foto’s en noem maar op. Hiervoor zoeken we een vrijwilligers die 1 of een paar zaterdagen hier een bijdrage aan willen leveren. Meld je bij het bestuur.

Oproep! De WFTC heeft inmiddels een aantal wegkapiteins, maar we hebben er een paar extra nodig in 2021 om de ritten leuk, gezellig en veilig te laten verlopen. Interesse? Meld je bij het bestuur.

Oproep! De WFTC zoekt regelmatig liefhebbers om evenementen te (helpen) organiseren. Dit kan variëren van een onderhoudsworkshop, dagje naar de wielerbaan in Alkmaar, een rit elders in het land of een aantal dagen met fietsvrienden van de WFTC op pad in Nederland of buitenland. Wil jij een keer iets organiseren voor jou vereniging? Meld je bij het bestuur.

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?

Verslag ritten/tochten van leden:

Sinds december hebben we allemaal onze nieuwe WFTC kleding kunnen ophalen en dit heeft al leuk wat nieuwe foto’s opgeleverd van fietsers in WFTC blauw.

Op 31 december is de solo oliebollentocht verreden. Verschillende leden hebben deze laatste dag van het jaar de stoute schoenen toch aan getrokken en zijn eropuit getrokken. Angelina Carol had voor deze gelegenheid, zoals al vele jaren, wat balletjes in het vet gegooid ter aanmoediging. Hiervan hebben meer dan 12 WFTC leden gretig gebruikt van gemaakt om coronaproof een balletje te komen happen bij Huize Carol.

Zaterdagochtend 16 januari stond er 10 man aan de start voor een Zwift Meetup #thebattle team Niels tegen team Rim. In de voorbereiding werden de fietsen, de outfits en de wielen van team Rim op elkaar afgestemd om gesoigneerd aan de start te staan. Voor de wedstrijd was de Big Loop route met 42 kilometer en 650 hoogtemeters geselecteerd. Het hoogtepunt waar alles moest gebeuren was de klim Epic KOM, met een lengte van 9,5 km en een stijgingspercentage van 4%.
Bedankt en gefeliciteerd Christiaan, Theo, Nick en Michael van team Rim. En team Niels met Rik, Matthijs, Tom en Martijn bedankt voor de uitdaging en volgende keer maar een vlakke route voor #thebattle?
WFTC Goede Doelen actie:
Sinds begin dit jaar rijden we zo goed als allemaal rond in het mooie, nieuwe WFTC-tenue. Dat betekent dat de oude tenues bij velen van jullie in de kast komen te liggen om stof te happen. Hartstikke zonde dacht de kledingcommissie. Om de oude tenues een tweede leven te geven kwamen wij via via met ons lid Hankie Bijl in contact met Tour de HeroesDit is een bijzonder initiatief (in het verlengde van Tour de Fris) dat de wielersport inzet om jongeren met en zonder beperking in hun sociaal emotionele ontwikkeling te ondersteunen en hun zelfbeeld positief te beinvloeden.  
Voor 2021 was er mooie fietsrit gepland met deze jonge enthousiastelingen vanaf de grens met Polen terug naar Hoogwoud. Onze oude tenues zouden daar natuurlijk meer dan goed van pas komen. Afgelopen 22 januari zijn de oude tenues coronaproof door Ellen aan Hankie overgedragen. Helaas heeft Corona ook voor deze mooie tocht een stok tussen de wielen betekend. Wij hopen met jullie mee dat jullie mooie rit snel alsnog gaat plaatsvinden!
Toer de Heroeswe wensen jullie heel plezier met de tenues. We zijn als WFTC natuurlijk heel nieuwsgierig hoe jullie straks trots als pauwen rondrijden!
Leggen jullie dat vast op beeld?

Wat staat er de komende maanden op het programma?

WFTC vooruitblik:

Gelet op de huidige lock-down tot 2 maart en de beperkende corona-maatregelen mag er nog steeds alleen of met z’n tweeën gefietst worden. Gelukkig doen vele WFTC-ers dat ook. Het bestuur en de Toercommissie volgen de ontwikkelingen (lees: versoepeling) van de corona regels op de voet. Regelmatig bespreken we de situatie en beoordelen wat er WEL zou kunnen. Dit blijven we doen. Des al niet te min hebben bestuur en TC vastgesteld dat de WFTC t/m 26 maart nog geen events kan organiseren. In de tweede week van maart evalueren we opnieuw wanneer en hoe we weer met elkaar op de fiets kunnen.

 

 

WFTC ALV:
Door de corona perikelen zijn we genoodzaakt om de Algemene LedenVergadering (ALV) uit te stellen. Het heeft onze voorkeur om de ledenvergadering fysiek te organiseren en niet te kiezen voor een digitale ALV. Statutair mogen we de ALV tot 31 juli verplaatsten, in bijzondere gevallen (zoals dit jaar) zelfs tot 31 oktober. Wanneer de ALV daadwerkelijk gaat plaatsvinden weten we nu nog niet. Een punt dat we niet gaan doorschuiven is het bekrachtigen en benoemen van bestuursleden aangezien van drie bestuursleden de bestuurstermijn verloopt. WFTC leden ontvangen een aparte mail waarin de leden kunnen stemmen voor een nieuwe termijn van de penningmeester en twee nieuwe leden die in het bestuur zitting willen gaan nemen.

 

 

WFTC kilometerkampioenen 2020:

Bekendmaking van de kilometerkampioenen vindt plaats tijdens de WFTC – ALV. Deze is voor onbekende tijd uitgesteld. Daarmee ook het bekendmaken van de kilometerkampioenen, want persoonlijk een prijs ontvangen en daarvoor applaus krijgen is zoveel leuker!

 

 

MTB clinic in Schoorl:

(7 of 14 maart ’21). Afgelast!

De corona maatregelen bieden nog onvoldoende ruimte om de MTB clinic door te laten gaan – in het najaar proberen we het nog een keer.

Inschrijven voor MTB clinic: WFTC MTB clinic

WFTC doet de Alternatieve (B):

Zo’n 10 WFTC leden gebruiken de Alternatieve in België (17 April) als training voor het Kale Berg avontuur in juni. Deze tocht hebben we vorig jaar, onder heroïsche omstandigheden – sneeuw, al een aantal keer verreden. De route is dit jaar iets anders maar wat onveranderd is: steile kuitenbijters en Belgisch asfalt.

Het is nog even afwachten of dit event door kan gaan!

WFTC bestuurszaken en mededelingen

Januari

Het nieuwe jaar zijn we wederom digitaal begonnen. Met 7 man sterk deze keer. Onze twee aspirant bestuursleden, Joost Schrieken en Erik Droog, schoven aan om alvast ‘ingewerkt’ te worden in het reilen en zeilen van het bestuur van de WFTC. In januari beginnen we met het vaststellen van de begroting en de voorbereiding voor de ALV – wie bereidt welke stukken voor, wat wordt de agenda en wat willen we aan onze leden voorleggen. Daarnaast bespreken we verschillende alternatieven voor de ALV. Fysiek in de kantine lijkt uitgesloten, moeten we de ALV uitstellen naar de zomer, digitaal organiseren of via een SurveyMonkey enquête de leden raadplagen?

Februari

Het bestuur beslist over de verdeling van de bestuurstaken in de nieuwe samenstelling – zodat dit voorstel gereed is voor de ALV. Tevens besluiten we hoe de ALV wordt gehouden. Er wordt besloten de ALV uit te stellen tot een nader te bepalen datum. Wel zal per mail de verkiezing van nieuwe bestuursleden gehouden worden, om bestuurstermijnen en voortgang van de dagelijkse gang van zaken te waarborgen. Leden worden geïnformeerd over deze procedure per mail. Tot slot – hoe gaan we het seizoen starten? Welke ‘aanpassingen’ moeten we doen om zo snel mogelijk weer met meer dan 2 te kunnen fietsen. Tot 27 maart beperken de corona maatregelen ons en zijn al onze events afgelast.

Afscheid van Ton en Ruud als bestuurslid

Ton Beerenpoot en Ruud maas hebben vele jaren deel uitgemaakt van het bestuur. Ton is 6 jaar (vice)voorzitter geweest en Ruud heeft 9 jaar diverse taken, voornamelijk notulist/algemeen lid in het bestuur gezeten. Enorm bedankt voor jullie bijdrage aan onze mooie vereniging al deze jaren, jullie hebben allebei veel vrije tijd gestoken in het maken tot wat de WFTC vandaag de dag is. Via deze weg, helaas wat onpersoonlijk door corona, maar zeker niet minder gemeend, heel hartelijk dank!

Even voorstellen, Joost Schrieken:

Joost Schrieken, geboren in 1967,  woont met Jorien , Tijmen, Sterre en Ole sinds 2008 in Zwaag in de kleurige wijk Bangert en Oosterpolder. Joost komt graag het bestuur versterken in de rol van voorzitter. ‘Iemand moet het doen’ 😁

Als Joost niet fietst, beschermt hij vanuit het noodgedwongen thuiskantoor als onafhankelijk privacytoezichthouder de persoonsgegevens van klanten en medewerkers van Waternet, het (drink)waterbedrijf van Amsterdam. Daarnaast zit hij een privacyplatform voor, opgericht door de waterschappen. De kracht van Joost: verbinden.

Even voorstellen, Erik Droog:

Mijn naam is Erik Droog. Ik rij als sinds mijn 18e rondjes in West-Friesland op de racefiets. Eerst met mijn vader, later alleen. Na een racefiets loze periode van een flink aantal jaren heb ik het fietsen ca 10 jaar geleden weer opgepakt. In eerste instantie weer solo, vervolgens in groepsverband. Via Timo kwam ik in contact met de WFTC. Na een paar ritjes als gast mee gereden te hebben ben ik lid geworden van de vereniging. Na een paar jaar en vele duizenden kilometers verder maken de rondjes op de racefiets een vast deel uit van mijn agenda. Helaas heb ik afgelopen jaar meer kilometers alleen gereden dan ik van te voren vermoeden kon maar ik ga er van uit dat we dit in 2021 goed gaan maken!

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Inschrijving voor toerritten verandert in 2021!

Heb jij onze nieuwe WFTC clubpagina op NTFU – Fietssport al gezien? Kijk snel op:  Fietssport WFTC. Neem alvast een kijkje, want via deze NTFU site zul je je vanaf 1 januari ’21 moeten inschrijven voor WFTC toerritten. Heb je nog geen Fietssport account maak dit dan alvast aan.

Vooraf inschrijven en registreren is in het corona-jaar redelijk normaal geworden. Het vermindert contactmomenten, is makkelijker voor deelnemers en organisatoren en veiliger voor iedereen. De WFTC introduceert een digitale inschrijfprocedure voor al onze toerritten in 2021 via Fietssport WFTC en Scan&Go.

Inschrijven voor nieuwjaarsborrel, openings-, sluitingsrit, zomerbarbecue, jaarfeest verandert NIET! Deze inschrijvingen blijven, zoals jullie gewend zijn, via de formulieren op WFTC website gaan.
Nieuwe inschrijfprocedure (Scan & Go) WFTC toerritten:
 • Voor WFTC leden:
  • Om in te schrijven ga je naar WFTC clubsite op Fietssport;
  • Vul je gegevens in (als je inlogt met je account zijn deze al automatisch ingevuld) en selecteer de juiste toertocht en afstand;
  • Je klikt op Inschrijven & Betalen -> WFTC leden zien in het volgende scherm dat ze 0,- euro hoeven af te rekenen.
  • Je neemt je NTFU ledenpas (met streepjescode) mee en laat deze scannen bij de inschrijftafel;
   • Heb je geen ledenpas, dan kun je je NTFU ledenpas downloaden van je Fietssport account en bewaren in je smartphone of print het uit en neem mee;
   • Heb je nog geen account? Maak deze dan gratis aan op www.Fietssport.nl.
  • Je bent nu klaar om de WFTC toertocht te fietsen.
 • Voor externe deelnemers:
  • Om in te schrijven ga je naar WFTC clubsite op Fietssport;
  • Vul je gegevens in (als je inlogt met je account zijn deze al automatisch ingevuld) en selecteer de juiste toertocht en afstand;
  • Je klikt op Inschrijven & Betalen
  • Je betaald het inschrijfgeld (via Ideal of PayPal) via Fietssport WFTC ;
  • Je meldt je met inschrijfbevestiging (streepjescode) bij de inschrijftafel en laat je code scannen;
  • Je bent nu klaar om de WFTC toertocht te fietsen.
Inschrijven voor nieuwjaarsborrel, openings-, sluitingsrit, zomerbarbecue, jaarfeest verandert NIET! Deze inschrijvingen blijven, zoals jullie gewend zijn, via de formulieren op WFTC website gaan.
WFTC kalender 2021

Zet onderstaande data alvast in je agenda:

Datum Type tocht Wie Naam Afstand Locatie
UITGESTELD Gezellig Leden Algemene Leden Vergadering na Clubgebouw of Virtueel (Skype)
AFGELAST MTB/Gravel NTFU KOERSPRET WestFriese Veldtoertocht 45/85 Clubgebouw
28 Maart Toer Leden Openingstocht 40/60 Clubgebouw
11 April Toer NTFU Kop van NH bollenstreektocht 64/92 Clubgebouw
15 – 18 April Meerdaagse Leden

Vrienden

[Alternatieve in België of iets anders??]
09 Mei Toer NTFU Zeeweringstocht 72/109 Clubgebouw
30 Mei Toer NTFU Hollands mooiste Molenstocht 70/104/122 Clubgebouw
13 Juni Toer NTFU Fortenroute 65/73/132 Clubgebouw
UITGESTELD Meerdaagse Leden

Vrienden

2022 WFTC De Kale Berg

Verplaatst naar juni 2022

40 á 160 Mont Ventoux (FR)
27 Juni Toer NTFU Markermeertocht 58/84/137 Clubgebouw
11 Juli Toer NTFU De Wormerpoel 65/90 Clubgebouw
15 Augustus Toer NTFU Hollandse Kroontocht 65/95 Clubgebouw
28 Augustus Gezellig Leden ZomerBarbecue na Clubgebouw
29 Augustus Toer NTFU De hel van de Wieringermeer 69/91 Clubgebouw
12 September Meerdaagse Leden

Vrienden

Gaasterland …/… Gaasterland (FR)
26 September Toer NTFU Over Dijk & Duinentocht 65/97 Clubgebouw
3 Oktober MTB/Gravel NTFU WestFriese Veldtoertocht 45/85 Clubgebouw
17 Oktober Toer Leden Sluitingstocht 40/60 Clubgebouw
19 November Gezellig Leden Jaarafsluitingsfeest na nader te bepalen

 

Nieuwe sponsoren

Vanaf 1 januari prijken er nieuwe (en oude bekende) sponsoren op ons wielertenue, website, social media en banner.

Dank jullie wel voor het vertrouwen en steun voor de komende jaren.

Stabo Bouw, Octant mondzorg, FysioHoorn, Konijn Bike & Fashion, Hellend, Bouwcenter RAB, Vredehof fitness, Koerspret en Sponsorkliks.

 

WFTC Sponsorkliks

Totaal heeft sponsorkliks al meer dan 457,- euro opgeleverd! Ga zo door!

Let op: bestellingen via app’s op je telefoon leveren GEEN geld voor WFTC op, bestel via je PC!

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!