Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief met alle zaken in en om de Westfriese Toerclub.

Veel leesplezier!

 

Beste WFTC-ers,

We mogen weer! Na bijna een jaar solo of in duo’s rijden worden de mogelijkheden voor groepsactiviteiten van sportclubs weer uitgebreid. De fiets kan weer uit de schuur. De ketting gesmeerd. De bips in de nieuwe broek. De whatsapp weer aangeslingerd. Na een regenachtig voorjaar doet ook de zon weer een duit in het zakje en zorgt voor fantastisch fietsweer. Verschillende clubleden hebben zich dit ook al geen twee keer laten zeggen en de eerste officiële en trainingsritten zijn alweer verreden. Het is nog wel even zoeken naar een modus in deze tijd van veranderingen. Niet alles loopt vlekkeloos maar dat mag de pret niet drukken. Verderop in de nieuwsbrief staan alvast wat verhalen over de afgelopen periode.

Wil je nou ook een keer met jouw fietsfoto in de nieuwsbrief? Deel deze dan via facebook of instagram. Of stuur deze via whatsapp naar een van de groepen/bestuursleden.

In deze nieuwsbrief vind je WFTC nieuws over:
 • Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?
 • Wat staat er de komende maanden op het programma?
 • WFTC bestuurszaken en mededelingen
 • Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?

Verslag ritten/tochten van leden:

16 mei. De WFTC Zeeweringstocht – de zwaai-editie. Het bestuur had voor 16 mei een leuk alternatief voor de solo/duo ritten bedacht. Iedereen vertrekt vanuit huis. De ene helft van de leden fietst met de klok mee en de andere helft tegen de klok in. Dan kom je elkaar toch tegen en kan je even gedag zeggen en zwaaien. Dan heb je toch het idee dat je het samen aan het fietsen bent. Het weer werkte helaas niet helemaal mee, waardoor niet iedereen het heeft aangedurfd om ‘s ochtends in de regen te vertrekken. De groepen reden daardoor wat verspreid en heeft niet iedereen elkaar gezien.Gelukkig zijn er heel wat leuke foto’s van de leden ontvangen. En de contactmomenten waren een feest van herkenning.


23 mei. Het was zover. De groepsgrootte voor buitensporters werd opgerekt. Hier is meteen gebruik van gemaakt om een gezamenlijk ritje op te zetten. Er was een mooi rondje Wormer opgezet om weer eens met zijn allen te fietsen. Even een praatje maken en weer wennen aan het in een groep fietsen. Het was duidelijk dat nog niet iedereen er klaar voor was. Gelukkig kom je met gezond verstand een heel eind en is op tijd afhaken voor je er helemaal doorheen zit geen schande.


30 mei. Noord-Hollands Mooiste Molentocht. Met de schuinende zon was de eerste officiële clubrit van 2021 was een feit. Een ronde langs Noord-Hollands mooiste molens. Met veel enthousiasme werd er als vanouds verzameld bij het clubhuis. Nu nog zonder koffie en buiten inschrijven met de eerste gebruik van Scan en Go. Met kleinere groepjes en meerdere afstanden/starttijden werd de ronde gereden. De snelle mannen, een substantiële groep, had zich deze keer in tweeën gesplitst voor een vroege start en een late start, zodat er overzichtelijke en verkeersvriendelijke groepen ontstonden. Immers zullen ook de medeweggebruikers zullen ook weer aan ons moeten wennen. Zonder noemenswaardige incidenten, een enkele lekke band daargelaten is de tocht voltooid.


06 juni. Geen officiële tocht maar wel gefietst. Het was te mooi weer om binnen te zitten. En velen van ons zijn dan ook op de fiets gestapt om een rondje te rijden. In verschillende groepjes is een aantal hele mooie ritjes gereden. Ook zonder officiële tocht op het programma zoeken de leden elkaar op om gezellig met elkaar te rijden. WFTC in groten getale op pad. Fantastisch om te zien.


13 juni. De Fortenroute. we mogen weer in normale groepjes fietsen, kantine weer open, bijna weer zo als normaal. Deze mooie route bracht ons langs meer dan 10 Forten van de Stelling van Amsterdam – een prachtige route met prachtig weer – zon, heel weinig wind en een graad of 22 – heel veel beter dan dit wordt het niet. In Assendelft drinken we koffie en eten appeltaart bij cafe de Delft – die speciaal eerder open gin voor onze rit – wat een service – bedankt.

Gespot – een nostalgisch WFTC shirt – wie weet nog in welke jaren dit de clubkleding van de WFTC was??

De banden werden aangehaald:

Omdat het land in de eerste maanden van het jaar nog allemaal op slot zat, heeft het bestuur om het clubgevoel een beetje te behouden het op zich genomen om de band met de leden eens aan te halen. Dit werd op ludieke wijze gedaan door de leden, op de fiets, een binnenbandje te bezorgen. Deze actie is door de leden zeer positief ontvangen. Vele hartverwarmende en leuke reacties. Dat is wat onze vereniging zo bijzonder maakt.

Nieuw! Elke WFTC toerrit – een foto-wedstrijd.
De molentocht had de primeur. De WFTC foto wedstrijd ging bij deze rit van start. En de prijs – de exclusieve enige echte WFTC bidon. Diegene die de mooiste foto maakte tijdens de rit gerelateerd aan de rit is beloond met een WFTC bidon. De winnende foto en de trotse winnaar zijn hiernaast te vinden.
Gefeliciteerd Michael Rippens met het winnen van de eerste echte WFTC bidon.
Wil jij nou ook zo bidon winnen, maak dan foto’s van het mooie Westfriese landschap met fietsende WFTC-er.

Wat staat er de komende maanden op het programma?

WFTC Ladies ‘high tea” (koffie/thee&taart) ride – zondag 20 juni:

Een speciale vrouwen fietstocht richting de theetuin: De Neckermolen. Een rit voor alle vrouwen in Westfriesland die van sportief en gezellig fietsen houden. De TC heeft een mooie route van rond de 60 km uitgezet, met De Neckermolen al tussenstop. Neem een kennis of vriendin mee om lekker gezellig te fietsen – deelname is gratis voor iedereen (koffie/thee&taart voor eigen rekening). We starten als 1 groep om 09:30. De GPX is beschikbaar op de website.

Je hoeft je niet van tevoren in te schrijven, kom gewoon naar de Kantine, Noorderdracht 42a, Oosterblokker (open vanaf 09:00)

WFTC vooruitblik/perspectief:

De Molentocht van zondag 13 juni konden we alweer bijna zoals vanouds rijden. 1,5m is nog steeds van kracht. De volgende stap van de WFTC is om de WFTC Rondje Markermeer van 27 juni, weer gezamenlijk als WFTC te rijden. Voor deze rit bepaalde zijn de volgende beperkingen van kracht:

 • Alleen digitaal inschrijven via Fietssport WFTC. ;
 • De kantine (en de toiletten) is weer open;
 • Voor de start kun je weer een bakkie krijgen in de kantine – blijft niet in de kantine, maar wacht buiten op de start;
 • Rijden in kleine groepjes van maximaal 14 personen (of minder) tbv verkeersveiligheid van onszelf en overige weggebruikers;;
 • We starten weer vanaf  09:00 in groepjes (per snelheid categorie). Omdat de snelle groep erg groot is geworden, splitsen we deze en start de tweede snelle groep als allerlaatste;
 • Afstand van 1,5m op de startlocatie en tijdens de koffie-stop blijft voorlopig.

De zomerbarbecue en ALV schuiven we nog even door, hiervoor moet de 1,5m regel opgeheven zijn om deze events veilig te kunnen organiseren.

WFTC kalender 2021

Zet onderstaande data alvast in je agenda:

Datum Type tocht Wie Naam Afstand Locatie
Verplaatst Meerdaagse Leden

Vrienden

2022 WFTC De Kale Berg

Verplaatst naar juni 2022

40 á 160 Mont Ventoux (FR)
20 juni Toer Iedereen Ladies ‘High Tea” *koffie&taart) ride +/- 50 Clubgebouw – Ladies only
27 Juni Toer NTFU Markermeertocht 58/84/137 Clubgebouw
11 Juli Toer NTFU De Wormerpoel 65/90 Clubgebouw
15 Augustus Toer NTFU Hollandse Kroontocht 65/95 Clubgebouw
28 Augustus Gezellig Leden ZomerBarbecue na Clubgebouw
29 Augustus Toer NTFU De hel van de Wieringermeer 69/91 Clubgebouw
AFGELAST Meerdaagse Leden

Vrienden

Gaasterland

Geen liefhebber(s) om te organiseren

…/… Gaasterland (FR)
26 September Toer NTFU Over Dijk & Duinentocht 65/97 Clubgebouw
3 Oktober MTB/Gravel NTFU WestFriese Veldtoertocht 45/85 Clubgebouw
17 Oktober Toer Leden Sluitingstocht 40/60 Clubgebouw
19 November Gezellig Leden Jaarafsluitingsfeest na nader te bepalen

WFTC bestuurszaken en mededelingen

Mei

Het bestuur vergadert nog steeds online en het bespreken van het WFTC openingsplan staat deze maand op de agenda – jullie hebben in het coronaprotocol kunnen lezen hoe de WFTC weer ‘open’ gaat. We evalueren de fietsbanden actie, kijken samen met de TC vooruit naar de kalender van het komende jaar. Het bestuur besluiten om via social media zichtbaar te blijven en mogelijk nieuwe leden te enthousiasmeren. Tevens initiëren we de foto wedstrijden met als prijs: de WFTC bidon.

Juni

De laatste online vergadering? Naast standaard onderwerpen als, toerritten, financieel en ledenzaken, staan we kort stil bij de Ladies ‘High tea (Koffie&taart) ride – een mooi initiatief van Martha Straat om het vrouwen fietsen te promoten. Het bestuur besluit om de data voor zomerbarbecue en ALV nog niet vast te stellen, maar verdere versoepelingen even af te wachten, zoals de 1,5m van kracht is, kunnen we deze events niet veilig organiseren.

Vrijwilligers voor WFTC events en activiteiten in 2021:

Dank voor jullie bijdrage! De tijd dat de kantine weer helemaal open kan en als ons vaste verzamel- en vertrekpunt kan worden gebruikt, is aangebroken! Als commissie WFTC wielercafé hebben wij onze eerste sessie gehad en allemaal leuke ideeën voor de inrichting ons kantine bedacht. We hebben ook al een aantal leuke items van leden mogen ontvangen (en dat kan nog steeds) om de kantine mee in te richten. Hartstikke bedankt daarvoor. De komende periode zullen wij de inrichting gaan vormgeven. We gaan nog niets van onze ideeën verklappen, behalve dat heel leuk wordt!

Oproep! De WFTC heeft inmiddels een aantal wegkapiteins, maar we hebben er een paar extra nodig in 2021 om de ritten leuk, gezellig en veilig te laten verlopen. Interesse? Meld je bij het bestuur.

Oproep! De WFTC zoekt regelmatig liefhebbers om evenementen te (helpen) organiseren. Dit kan variëren van een onderhoudsworkshop, dagje naar de wielerbaan in Alkmaar, een rit elders in het land of een aantal dagen met fietsvrienden van de WFTC op pad in Nederland of buitenland. Wil jij een keer iets organiseren voor jou vereniging? Meld je bij het bestuur.

 • Weekend fietsen elders in Nederland of buitenland

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Inschrijving voor toerritten is verandert in 2021!

De WFTC heeft een digitale inschrijfprocedure geïntroduceerd voor al onze toerritten in 2021. Iedereen schrijft zich digitaal in via Fietssport WFTC en Scan&Go. Mocht je er de eerste paar keer niet uitkomen, geen probleem, kom gewoon naar de kantine, dan leggen we het je uit en kun je gewoon meefietsen. En oh ja, WFTC leden hoeven NIET te betalen,  – als je inschrijft gewoon doorklikken – in de laatste stap staat gewoon 0,- euro, omdat je account herkent dat je WFTC lid bent.

Bekijk hoe de inschrijfprocedure werkt op: Aanmelden WFTC toerrit.

Laat ons weten wat je van de vernieuwde inschrijfprocedure vindt.

Inschrijven voor nieuwjaarsborrel, openings-, sluitingsrit, zomerbarbecue, jaarfeest verandert NIET! Deze inschrijvingen blijven, zoals jullie gewend zijn, via de formulieren op WFTC website gaan.
WFTC Sponsorkliks

Totaal heeft sponsorkliks al meer dan 490,- euro opgeleverd! Ga zo door!

Let op: bestellingen via app’s op je telefoon leveren GEEN geld voor WFTC op, bestel via je PC!

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!