Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief met alle zaken in en om de Westfriese Toerclub.

Veel leesplezier!
Beste WFTC-ers,

De zomer nadert een beetje zijn eind, met ander weer dan afgelopen jaar – minder hoge temperaturen (beter om bij te fietsen), maar ook met wat meer nattigheid (daar kun je je tegen kleden ;-). Vele WFTC-ers hebben veel mooie tochten gemaakt in en buiten West-Friesland en Noord-Holland. Waarvan iets verderop in de nieuwsbrief een aantal korte verslagen.

Wil je nou ook een keer met jouw fietsfoto in de nieuwsbrief? Deel deze dan via facebook of instagram. Of stuur deze via whatsapp naar een van de groepen/bestuursleden.

In deze nieuwsbrief vind je WFTC nieuws over:
 • Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?
 • Wat staat er de komende maanden op het programma?
 • WFTC bestuurszaken en mededelingen
 • Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?

WFTC Ladies ‘high tea” (koffie/thee&taart) ride – zondag 20 juni:

De eerste WFTC ladies ride, een initiatief van Martha Straat!, is een feit (en een succes). Met een leuk groepje van 8 vrouwen is er een mooi rondje gereden met als stop de theetuin: Neckermolen in Neck. Niet alleen WFTC leden fietste mee, maar ook 2 niet-leden hebben meegefietst. Na even verkeerd gereden te hebben, de theetuin bleek iets verder van de molen dan gedacht, is er genoten van een kopje koffie met gebak en een heerlijk zonnetje. Na de versnaperingen is de thuisreis weer aangevat minus 1. Sanne Goedhart wilde ondanks de verminderde conditie de ladies ride niet missen en heeft laten ophalen nadat ze de heenreis meegereden heeft. Speciale vermelding is er voor Jan Hoiting, die deze hele rit heeft begeleidt om eventuele assistentie te verlenen bij pech onderweg (was gelukkig niet nodig). Kortom een zeer geslaagde rit die voor herhaling vatbaar is en we zeker zullen terugzien op de 2022 WFTC toerritten kalander.

Verslag ritten/tochten van leden:

27 juni: Markermeertocht.

Het was mooi weer voor de langste tocht op het programma: de WFTC markermeer tocht. Met een lekker zonnetje en een briesje uit de verkeerde hoek (Beetje mee op de dijk en dan met de kop in de wind terug) zijn de verschillende groepen vertrokken. De lange afstand ging helemaal rond, de korte afstand bleef west van het Markermeer een fietste richting Marken. In Muiden stopte we, niet bij Ome Ko, vol dus ff verderop, om bij te kletsen en koffie en appeltaart te nuttigen. Het laatste stukje richting Hoorn verliep zonder veel kleerscheuren en zo kwamen vele met bijna 150km in de benen weer thuis. Beentjes omhoog en Tour kijken, waar we een kanootje voorgeschoteld kregen: het geel voor Matthieu van der Poel!


4 juli: Ronde van de Westfriese Omringdijk.

De Westfriese Omringdijk is de ‘achtertuin’ van de WFTC. Hoewel dit geen ‘eigen’ WFTC rit is doen er traditioneel heel veel WFTC-ers mee aan deze rit van Le Champion. Goed georganiseerd, lekker dichtbij huis en toeren langs een mooie route door ‘ons’ West-Friesland.
Wat een top editie vandaag, weinig wind,en een graad of 21, heerlijk om in een peloton te toeren. Doe maar meer van deze dagen.


11 juli: De Wormerpoel.

Mooi weer en een ritje door de Wormerveer. Met verschillende groepen van start voor een rondje Purmerend, Jisp, Wormer, Spijkerboor, West-graftdijk, Driehuis en Stompetoren. Lekker fietsen. Vanwege de naweeën van de corona is er deze keer voor een andere stop gekozen. Bijna helemaal op het einde bij Stompetoren.  We kwamen daar net op tijd aan om te kunnen schuilen voor het buitje wat ons verraste.  Na even brommers gekeken te hebben zijn we weer snel naar huis gereden.


18 juli: Rondje Friesland 

Een aantal leden had het spontane plan opgepakt om in de zomerstop een rondje rijden in Friesland #fietsjeeensergensanders. Na parkeren in Sneek – waar Jos de Lange nog ff zijn lekke band moest vervangen – wat kan ie dat snel! ging de groep en route langs vele Friese meren. Een ferme ronde van net over de 180 kilometer rond de Friese meren, met de nodige versterkingen van de innerlijke mens. Met als ludieke afsluiter nog een paar rondjes op de wielerbaan van Sneek #extrakilometers.


15 augustus: Hollandse Kroon tocht.

Het mooie zomerweer 🌤 zorgde voor een grote opkomst, meer dan 40 niet-leden en WFTC-ers verzamelden zich deze ochtend voor de Hollandse Kroon rit over 65 of 95 km. In 4 verschillende groepen reden we via Oostwoud, Abbekerk, Kolhorn en Slootdorp naar #brasseriewings, op het vliegveld van Middenmeer. Hier stond de ☕️ & 🍰 al klaar, uitstekend verzorgd 👍. Via Medemblik, Andijk en Hoogkarspel keerden we terug naar Hoorn. Wat een heerlijke rit met mooi weer en gezellig bijkletsen na de zomervakantie.

WFTC toerrit – een foto-wedstrijd.
Wil jij nou ook zo bidon winnen, maak dan foto’s van het mooie Westfriese landschap met fietsende WFTC-er.
Hieronder de winnende foto’s van de afgelopen periode:
 • Markermeertocht – Mark Vlijm.
 • Vakantie – Matthijs Mennes
 • Hollandse Kroon rit – Richard de Moel

Wat staat er de komende maanden op het programma?

WFTC vooruitblik/perspectief:

We rijden al bijna weer zoals vanouds, maar er zijn nog steeds landelijke corona-maatregelen van kracht, die we ook als vereniging moeten naleven. Voor onze ritten zijn (nog steeds) de volgende beperkingen van kracht:

 • Alleen digitaal inschrijven via Fietssport WFTC. ;
 • De kantine (en de toiletten) is weer open;
 • Voor de start kun je weer een bakkie krijgen in de kantine – blijft niet in de kantine, maar wacht buiten op de start;
 • Rijden in kleine groepjes van maximaal 14 personen (of minder) tbv verkeersveiligheid van onszelf en overige weggebruikers;;
 • We starten weer vanaf  09:00 in groepjes (per snelheid categorie). Omdat de snelle groep erg groot is geworden, splitsen we deze en start de tweede snelle groep als allerlaatste;
 • Afstand van 1,5m op de startlocatie en tijdens de koffie-stop blijft voorlopig.

De zomer barbecue en ALV schuiven we nog even door, hiervoor moet de 1,5m regel opgeheven zijn om deze events veilig te kunnen organiseren.

WFTC kalender 2021

Zet onderstaande data alvast in je agenda:

Datum Type tocht Wie Naam Afstand Locatie
AFGELAST Gezellig Leden ZomerBarbecue na Clubgebouw
29 Augustus Toer NTFU De hel van de Wieringermeer 69/91 Clubgebouw
AFGELAST Meerdaagse Leden Gaasterland …/… Gaasterland (FR)
26 September Toer NTFU Over Dijk & Duinentocht 65/97 Clubgebouw
3 Oktober MTB/Gravel NTFU WestFriese Veldtoertocht 45/85 Clubgebouw
Oktober ??? ALV Leden ALV (als 1,5m afgeschaft is!) na Clubgebouw
17 Oktober Toer Leden Sluitingstocht 40/60 Clubgebouw
19 November Gezellig Leden Jaarafsluitingsfeest na nader te bepalen
Verplaatst Meerdaagse Leden

Vrienden

2022 WFTC De Kale Berg

Verplaatst naar 18-25 juni 2022

40 á 160 Mont Ventoux (FR)

WFTC bestuurszaken en mededelingen

Juli

In Juli kwam het bestuur na een lange tijd weer fysiek bij elkaar. Erik en Joost S. wisten niet beter, dit was hun eerste ‘echte’ bestuursvergadering. Tijdens het overleg kwam onder andere de concept agenda van 2022, de donatie aan de verhuurder van ons clubhuis, de handbalvereniging, en de ledenwervingsactie op de socials ter sprake. In Augustus geniet ook het bestuur van een welverdiende vakantie en komt in september weer bijeen.

Augustus

In augustus in het bestuur ook met vakantie 😉 en wordt er ook niet vergadert.

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

Social Ride Koerspret in Hoorn 
Koerspret is een sponsor van de WFTC en daarom brengen we graag deze rit onder jullie aandacht.
Racefiets social ride café Goos by Koerspret wielerbier. Voor iedereen die houdt van fietsen en gezelligheid.
🗓 Donderdag 26 Augustus.
🚩 Goos, Kerkplein 35 Hoorn
⏰ Verzamelen 18:15
🚴‍♂️ Vertrek 18:30
⏳ +/- 50km
🍻 +/- 20:15 Op het terras bij Café Goos

Meer weten? Je kunt alles lezen op: Koerspret social Ride Hoorn

LongTermNLchallenge

Nederland heeft zoveel mooie gebieden om op de fiets te ontdekken buiten west-friesland en Noord-holland.

Fietssport heeft een website ontwikkeld waar je kunt bijhouden waar je allemaal gefietst hebt in Nederland (op een mooie landkaart worden je gefietste gemeenten ‘ingekleurd’). Met natuurlijk de uitdaging om alle 352 ‘continentale’ Nederlandse gemeenten aan je ‘palmares’ toe te voegen en voltooi daarmee de ‘Long term NL challenge’. 100 wielerfanaten gingen je al voor om in alle 352 gemeenten te fietsen, misschien ook iets voor jou?

Meer weten? Je kunt alles lezen op: LongTermNLchallenge

Opknapbeurt voor de Handbal & nu ook WFTC kantine!

Zoals jullie afgelopen zondag al hebben kunnen zien is de kantine al voor een klein stukje getransformeerd naar een echt WFTC wielercafe. Op een mooie zaterdagochtend in augustus is Dennis, Jordi en Michael een berg werk verzet om het westfries geel op de muur te verven. Dank jullie wel mannen! Wordt vervolgd, want we zijn nog niet klaar!

Extra dank voor het beschikbaar stellen van de verf en tijd: Licht Schildersbedrijf

WFTC Sponsorkliks

Totaal heeft sponsorkliks al meer dan 495,- euro opgeleverd! Ga zo door!

Let op: bestellingen via app’s op je telefoon leveren GEEN geld voor WFTC op, bestel via je PC!

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!