Hierbij de nieuwe editie van de WFTC nieuwsbrief. De WFTC publiceert elke 2 maanden een nieuwsbrief met alle zaken in en om de Westfriese Toerclub.

Veel leesplezier!
Beste WFTC-ers,

Het WFTC fietsseizoen zit er officieel op! De sluitingsrit afgerond met lunch en fantastisch toetje: flensjes, ijs en warme kersen, wat een feestje was dat! Het fietsen zit er natuurlijk nog niet op. Als het weer het toelaat lekker rondje op de zondagochtend of mee met een paar MTB liefhebbers het bos in of op het gravel. De laatste twee maanden hebben vele WFTC-ers mooie tochten gemaakt in en buiten West-Friesland en Noord-Holland. Iets verderop in de nieuwsbrief vind je hiervan een aantal korte verslagen.

Wil je ook een keer met jouw fietsfoto in de nieuwsbrief? Deel deze dan via facebook of instagram (met hashtag #westfriesetoerclub). Of stuur deze via whatsapp naar een van de groepen/bestuursleden.

In deze nieuwsbrief vind je WFTC nieuws over:
  • Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?
  • Wat staat er de komende maanden op het programma?
  • WFTC bestuurszaken en mededelingen
  • Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?
WFTC agenda 2021 – de laatste loodjes

Nog een paar items op de WFTC agenda voor 2021, graag ontvangen we je inschrijving via de website zodat we de catering kunnen afstemmen op het aantal deelnemers, dank je wel.

2021
Datum Type tocht Wie Naam Afstand Locatie
29-okt ALV Leden ALV inschrijven na Clubgebouw
19-nov Gezellig Leden Jaarafsluitingsfeest inschrijven na Het Gouden Hoofd,  Blokker

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd?

Verslag ritten/tochten van leden:

29 augustus: Hel van de Wieringermeer.

De Hel van de Wieringermeer werd verreden door meer dan 40 leden en niet-leden. In 4 groepen werd de noordenwind 💨 getrotseerd richting het eiland Wieringen. De routebouwers hadden een mooie variatie aan open en beschutte wegen uitgezocht (ff iets minder spanning op de benen 😏).
In Hippolytushoef stond de koffie ☕️ en appeltaart klaar bij De Smulhoek super geregeld! Waarna, met de wind in de rug, we in No time Hoorn weer in zicht kregen. Heerlijk gereden.

12 september: zomaar een zondags WFTC-ritje

Wat heerlijke 🌞 dagen om te fietsen. Zowel de vrouwen als mannen gingen afgelopen week 1 of meerdere ritjes maken. Het WFTC blauwe tenue zal menigeen inmiddels herkennen, onze dames waren wel erg gesoigneerd op pad: bijpassende nagellak. Toppers. De mannen maakte zondag een trainingsrondje richting Petten en verkende gelijk wat weggetjes die ze nog niet kende (doodlopend 🤣).

19 september: zomaar een zondags WFTC-ritje

Een heerlijke nazomerdag in september, prachtig om te fietsen. Wel ff armwarmers en/windjack aan, maar dat mag pret niet drukken.
Met oostenwind in de rug waren we zo in Groet en Petten, waar het terras pas om 11:00 open ging. 😟, dan maar doorrijden naar Schagen. Waar we op verwarmd terras bij #cafepietpann heerlijk appeltaart en koffie hebben gehad. Met de wind tegen terug naar Hoorn ging met beetje hindernissen, materiaalpech en lekke band, hielden ons beetje op alvorens we weer thuis landde.

26 september: Dijk- en Duinentocht.

De herfst begint langzaam in te vallen, een paar spatjes, blaadjes op de weg en bomen die een eerste poging doen om van kleur te verschieten. In combinatie met de Noord-Hollandse duinen een prachtig decor voor de Dijk- & Duinen toertocht. Zo’n 60 fietsers reden 105km richting Bergen of 60 richting Scharwoude. Met een heerlijke temperatuur, af en toe 🌞 en niet al teveel wind een prachtige toerrit.


17 oktober: Sluitingsrit.

Wat een heerlijke herfstdag om het seizoen af te sluiten. zo’n 40 WFTC verzamelden zich iets voor 10:00 bij de kantine voor een rit van 50 of 70 kilometer. Een enkeling had de racefiets al opgeborgen en besloten de rit op de MTB met ‘dikke banden’ te rijden. Tijdens het fietsen hebben Jan en Anja Hoiting en Caren Schrijver een heerlijk lunch buffet gemaakt en tot slot serveerden ze een heerlijk toetje: flensjes met ijs en warme kersen, wat een traktatie – super verzorgd!

Deze lunch is onze eerste gezamenlijke club-activiteit NAAST het fietsen sinds een tijdje, wat fijn en gezellig dat we ook dat weer kunnen doen. Later deze maand komen we nog samen voor de uitgestelde ALV (29 oktober) en in november (19 november) sluiten we het jaar echt af met het WFTC jaarfeest.


WFTC doet mee aan Rabo clubkas campagne.
Draag jij het toerwielrennen in West-Friesland een warm hart toe? Breng jou stem dan uit op de WFTC in de Rabobank Clubkas campagne. Stemmen kan via de app of website van de Rabobank.
WFTC toerrit – een foto-wedstrijd.
Wil jij nou ook zo’n bidon winnen, maak dan foto’s van het mooie Westfriese landschap met fietsende WFTC-ers.
Hieronder de winnende foto’s van de afgelopen periode:
  • Hel van de Wieringermeer – Christian Goedhart
  • Dijk- en Duinentocht – Ellen Dammes en Nick Haakman
  • Sluitingsrit – Martha Straat en een eervolle vermelding voor Marten Douma met ‘pech onderweg’

Wat staat er de komende maanden op het programma?

WFTC ALV 29 oktober 2021 

De jaarlijkse ALV is op 29 oktober 2021, aanvangstijd: 20:00, verwachte eindtijd: 22:00 in de Kantine van de Handbalvereniging/WFTC aan de Noorderdracht 42a te Hoorn.

Ookal is de ALV over 2020 veel later in het jaar dan normaal – een mooie gelegenheid om als WFTC lid te horen hoe het gaat binnen de vereniging en jou ideeën te delen voor nog meer gezelligheid, sportiviteit en verenigingsgevoel.

Geef je op via WFTC ALV, zodat we genoeg gebak kunnen bestellen 😉

De agenda en bijbehorende vergader documentatie zullen tijdig voor de vergadering worden verstuurd per mail.

WFTC feestavond 19 november 2021 

De WFTC sluit haar jaar niet alleen af op de fiets tijdens de Sluitingstocht, maar ook een gezellig samenzijn om de stoere fietsverhalen ophalen en plannen maken voor het nieuwe jaar. Hiervoor verzorgd de feestcommissie voor een vermakelijke activiteit; de WFTC wieler pub quiz. Ook staat de uitreiking van de kilometer prijzen van 2020 op het programma.

In 2021 vindt het WFTC jaarfeest plaats in Het Gouden Hoofd te Blokker, aanvangstijd: 20:00 tot 00:00 op vrijdag 19 november 2021!

Met dit jaar extra drankmuntjes, bitterballen en een speciaal voor 2021 gereduceerde eigen bijdrage van slechts 5 euro (normaal 10 euro)

Geef je op via WFTC jaarafsluitingsfeest

WFTC vooruitblik/perspectief:

De sluitingstocht zit er weer op, maar blijf vooral fietsen met elkaar. Er zijn genoeg leuke MTB ritten in Noord-Holland of op de Veluwe. Of als vanouds, zondagochtend om 0900 naar de “Beurs” in Oosterblokker en lekker rondje met WFTC-ers. De ene week zijn het er wat meer de andere week wat minder.

  • Hieronder de ritten van 2022. Deze komen weer op Facebook, Strava en ten behoeve van digitaal inschrijven via Fietssport WFTC. 

WFTC kalender 2022

De planning voor 2022 is rond. Zet onderstaande data alvast in je agenda:

2022
Datum Type tocht Wie Naam Afstand Locatie
8-jan Gezellig Leden Nieuwjaarsborrel na ntb
18-mrt ALV Leden ALV na Clubgebouw
20-mrt Toer NTFU-rit Koerspret Westfriese Veldtoertocht 45/85 Clubgebouw
27-mrt Toer Leden WFTC Openingsrit 40/60 Clubgebouw
10-apr Toer NTFU-rit Dijk- en Duinentocht tbc Clubgebouw
24-apr Toer NTFU-rit Kop van NH Bollentocht tbc Clubgebouw
8-mei Toer NTFU-rit Golftoer tbc Clubgebouw
15-mei Toer NTFU-rit Lady’s High Tea Ride theetuin 55 Clubgebouw
22-mei Toer NTFU-rit Fortenroute tbc Clubgebouw
12-jun Toer NTFU-rit Hollands mooiste Molentocht tbc Clubgebouw
17-27-jun Special Leden Mont Ventoux week Bedoin, Frankrijk
26-jun Toer NTFU-rit De Gouden Driehoek tbc Clubgebouw
10-jul Toer NTFU-rit Markermeertocht tbc Clubgebouw
7-aug Toer NTFU-rit Waterlandroute tbc Clubgebouw
21-aug Toer NTFU-rit De Hel van de Wieringermeer tbc Clubgebouw
27-aug Gezellig Leden ZomerBarbecue Clubgebouw
4-sep Toer NTFU-rit Wormerpoel tbc Clubgebouw
1-4-sept Special Leden Tilff Ardennen-weekend Tilff, Belgie
18-sep Toer NTFU-rit Hollandse Kroontocht tbc Clubgebouw
2-okt Toer NTFU-rit Herfsttocht tbc Clubgebouw
16-okt Toer Leden Sluitingsrit 40/60 Clubgebouw
18-nov Gezellig Leden Jaarafsluitingsfeest Het Gouden Hoofd,  Blokker

WFTC bestuurszaken en mededelingen

September

Weer een grote verscheidenheid aan onderwerpen op de agenda deze maand. Evaluatie toerritten, waarin onder andere de snelheidsbordjes ter sprake kwamen, vrijwilligers, clubkascampagne, toe- en afname van WFTC leden, sluitingsrit en jaarfeest inclusief de gereduceerde tarieven voor leden. Voorzichtig worden de eerste kaders gelegd voor een wat grote WFTC gezellig samenzijn, bv barbecue, in 2022. We bespreken hoe we de plek van Pieter Bruin in het bestuur gaan invullen, aangezien zijn bestuurstermijn in februari 2022 afloopt.

Oktober

Deze maand een gezamenlijke vergadering met de TC. Evaluatie van het afgelopen seizoen en we kijken vooruit naar het programma van 2022. TC en bestuur nemen het gezamenlijke besluit om in februari 2022 een wegkapitein opfris sessie te houden voor huidige en nieuwe wegkapiteins. De laatste zaken voor de ALV worden besproken en taken verdeeld wie wat dient voor te bereiden.

Wat gebeurt er nog meer in en om de WFTC?

WFTC clubkleding bestellen/passen

Wil jij je nieuw WFTC-fietstenue of je bestaande garderobe uitbreiden? Dat is mooi, want 17 november 2021 is er weer een nieuw kledingpasmoment in de kantine van HV Blokker. Vanaf 19 uur ben je van harte welkom.

Dit is ook de laatste keer tegen de huidige tarieven. Door de stijging van grondstoffenprijzen en transportkosten zal er per 1/1/2022 een prijsverhoging van gemiddeld 10% worden doorgevoerd. Zorg dus dat je er bij bent!

Voor aanmelden, assortiment en prijzen zie WFTC clubkleding

Wist u dat?? 

De WFTC bestaat volgend jaar 60 jaar! Een fantastische mijlpaal voor onze mooie toerfiets vereniging.

Natuurlijk willen we daar volgend jaar bij stil staan en hiervoor zoeken we leden die graag met willen denken en organiseren om dit jubileum een mooi feestelijk tintje te geven. Interesse? Meldt je bij een van de bestuursleden of mail via:  webmaster@wftc.eu

 

 

WFTC Sponsorkliks

Totaal heeft sponsorkliks al meer dan 519,- euro opgeleverd! Ga zo door!

Let op: bestellingen via app’s op je telefoon leveren GEEN geld voor WFTC op, bestel via je PC!

Koop online via de site van SponsorKliks WFTC. Je steunt de WFTC en  je betaalt geen cent extra!
Let op: volg altijd de link vanuit SponsorKliks WFTC, direct shoppen via de website van de winkel levert GEEN commissie op voor de WFTC!