Samen trainen? Dat kan bij de WFTC!

De meest gebruikelijke tijden voor een informeel fiets rondje zijn:

  • Woensdagavond tussen 18:30 & 19:00 (tussen ingang zomertijd en wintertijd)
  • Dinsdagavond of donderdagochtend om 09:30 (damesgroep)
  • Zondagochtend rond de klok van 09:00

Op deze dagen wordt er, afhankelijk van de opkomst, gefietst. Het vertrekpunt voor de trainingen is winkelcentrum De Beurs in Wester Blokker, tegenover Het Gouden Hoofd, Blokker

Het aantal deelnemers aan de trainingsritten varieert. Soms is er niemand, een enkeling en soms meer dan 25 man. Met name in het winterseizoen is de animo, begrijpelijk, lager en wordt de racefiets wel eens ingeruild voor een MTB rondje.

Wil je meefietsen met de WFC? Dat kan altijd, maar weet je niet welke groep geschikt voor jou is? Neem contact op via: Contact met WFTC, dan kunnen we samen kijken welke groep het beste bij jou past. Vaak is het eerst meefietsen in een Toerrit, zie onze WFTC toerritten kalender, vaak een goede graadmeter.

Cyql app

Gelanceerd als alternatief op Whats-app, biedt de NTFU sinds kort een app aan, Cyql! Deze app maakt het voor verenigingen mogelijk om makkelijker afspraken te maken om (informeel) samen met clubgenoten, veilig te fietsen en overzichtelijk is (en niet via een ondergesneeuwde Whats-app groep ;-), die vaak niet bij alle leden bekend is) en nieuws te delen over wat er reilt en zeilt binnen de WFTC. De code om je aan te kunnen melden bij de WFTC groep staat in de handleiding.

Doel Cyql-app:  Afspraken maken om samen te fietsen, trainingsritjes en ritjes elders in het land door het plaatsen van ritten waarvoor clubgenoten zich kunnen opgeven. Het delen van WFTC nieuws, de WFTC events agenda en via vraag & aanbod functie om een soort WFTC marktplaats te creëren.

Natuurlijk kunnen de Whats-app groepen blijven bestaan, met Cyql bieden we een platform NAAST de Whats app groepen.

  • Cyql voor het delen van ritten en af te spreken wie er mee rijdt, WFTC marktplaats en nieuws;
  • Whats-app voor overige communicatie zoals delen foto’s, feliciteren, enzovoort.

Handleiding gebruik WFTC Cyql app

Doel Whats-App groepen: Het idee is om Cyql te gebruiken voor het afspreken voor trainingsritjes, informele ritjes in de regio en elders in het land en af te spreken wie er mee rijdt. Whats-App is in principe voor alle overige communicatie daaromheen zoals foto’s delen, etc …

‘Spelregels’ Whats-App groepen: Plaats alleen berichtjes die met fietsen te maken hebben, foto’s te delen van ritjes, te feliciteren met verjaardagen 😉 en het delen van mooie aanbiedingen voor fietsspullen of kortingscodes 😉

De beheerders van de Whats-App groepen kunnen contact met potentiële deelnemers opnemen voordat je wordt ’toegelaten’

  • Snelle groep – Peloton 3.0  (>33 km/h gemiddeld) – Dit is een groep die behoorlijk doorrijdt – voor de sterke rijders!
  • Sportieve groep – Pursuit 3.0 (+/- 30 km/h gemiddeld) – Dit is een groep die een sportief toertempo aanhoudt – voor de sportieve rijders.
  • Recreatieve groep??UNDER CONSTRUCTION?? (+/- 28 km/h gemiddeld) – deze groep bestaat (nog) niet, maar misschien is er wel animo voor – voor de recreatieve rijders.
  • Dames groep – Ladies only (+/- 24-26 km/h gemiddeld) – Voor onze dames
  • MTB/Gravel 3.0 – voor onverharde ritjes op MTB en gravelbik (voor/na-seizoen)

Velden met * zijn vereist om het formulier succesvol te versturen

De verstrekte gegevens zullen uitsluitend gebruikt worden voor opgaaf van de Whatsapp groepen. Deze gegevens blijven beschikbaar in de Whatsapp groep, waarin eenieder zelf kan bepalen niet langer deel uit te maken van de groep. Verstrekte gegevens worden maximaal 1 jaar in email bewaard en daarna vernietigd. WFTC handelt conform de privacy policy, zoals opgenomen in het huishoudelijk reglement. Deelname aan WFTC activiteiten is op eigen risico, WFTC is niet aansprakelijk voor enige schade als gevolg van deelname aan een WFTC activiteit en/of event.