Virtueel fietsen met de WFTC! 
  • Op woensdagavond tussen 20:05 en 21:05 is er een WFTC social ride op Zwift

De corona-crises levert ook nieuwe ideeën. Om toch samen te blijven fietsen organiseert de WFTC virtuele groepsritten op Zwift (Meet-Ups). Een uurtje samen fietsen een bijkletsen via een audio app. Het is bijna net zo leuk als buiten, alleen hebben we nog niets gevonden op virtuele appeltaart en koffie.

Wat is virtueel fietsen via Zwift?

Zwift is een online fietsplatform waar fietsers van over de hele wereld met en tegen elkaar fietsen. Met elkaar is mogelijk om zelf alleen een rondje te rijden, mee te doen aan  groepstrainingen of deel te nemen aan wedstrijdjes. Steeds meer professionele teams, zoals INEOS, Jumbo, Movistar maken gebruik van dit platform. Een leuke kans om eens virtueel met deze wielerhelden mee te fietsen.

 

Maar wat heb je eigenlijk nodig om online te kunnen fietsen?

Het begint uiteraard gewoon met de racefiets. De racefiets koppel je aan een fietstrainer. Het liefst een smart fietstrainer, omdat deze trainer het fietsen realistischer maakt en het beste samenwerkt met de software zoals Zwift. Het stijgingspercentage wordt bijvoorbeeld automatisch aangepast als je een heuvel op of af gaat. Om de Zwift software te kunnen gebruiken heb je voor elke fiets rit een laptop, pc of tablet nodig, waar de software op draait en het beeld van de virtuele omgeving wordt gepresenteerd. Ook een smartphone is noodzakelijk. Ten eerste voor whats-app – hierin blijf je op de hoogte wanneer er weer gereden wordt en voor Zwift Pompanion-App – via deze app worden de Meet-Ups gepland en ontvang je de uitnodiging.

Hoe kun je meedoen?

Iedereen kan meedoen! WFTC lid of niet – het gaat om de gezelligheid en het is GEEN wedstrijd. Interesse en/of in het bezit van een (smart)fietstrainer, laptop, pc of tablet en de Zwift software, laat het ons dan even weten via de Zwift Whats-App – opgeven kan via onderstaande link.

Schrijf je in voor de whatsapp groep via het formulier op Opgaaf Whats-App groep. Onzeker over hoe het werkt je kan daar ook je vragen stellen. Er is altijd wel iemand bereidt om je door het proces heen te loodsen.

Links naar de gebruikte programma’s:
https://zwift.com/eu
https://discord.gg/JPaCh6H