Over WFTC

De WFTC is één van de oudste toerclubs in Nederland, opgericht in 1962 in Grootebroek en na wat omzwervingen in Blokker terecht gekomen. De club heeft vele enthousiaste leden, zowel dames als heren. 

WFTC, fiets sportief met ons mee!

Missie WFTC

Het bij elkaar brengen van gepassioneerde toerfietsers en wielrenners om gezamenlijk deel te nemen aan fiets- en fiets gerelateerde evenementen.

Visie WFTC

WFTC is hét toerfietsplatform voor West- Friesland en is bekend om haar verscheidenheid aan fiets gerelateerde activiteiten, waarbij het lid zijn van de vereniging een duidelijke meerwaarde heeft.

Waarden WFTC

Het in een sportieve, gezellige en ongedwongen sfeer beoefenen van de wielersport in diverse disciplines (oa toerfietsen en mountainbiken). De WFTC doet dit op verschillende niveau’s (oa rustige en snelle groepen) zonder de lokale identiteit uit het oog te verliezen.

Toer- en clubritten

De organisatie van de toerfiets- en clubritten is in handen van de Toercommissie. De routes zijn op GPS beschikbaar voor de leden. Gedurende het jaar worden er op zondagen ongeveer 12 tochten georganiseerd (meestal rond de 60 en 90 kilometer). Onze toerritten worden altijd door één van de 5 Toercommissieleden voorgereden. Halverwege de rit pauzeren we voor koffie, appeltaart en gezellig bijkletsen. De WFTC fietst in verschillende snelheidsroepen (intensief en recreatief), maar … samen uit, samen thuis! Voor de leden is er ieder jaar een openings- en een sluitingsrit.

NTFU

WFTC is aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie, NTFU, onder lidnummer 107002. Leden zijn automatisch aangesloten bij de NFTU. Dit levert hen direct voordeel op in de vorm van korting bij deelname aan ritten van zusterverenigingen en een uitgebreid verzekeringspakket tegen een unieke lage premie. Zo is de fiets, waarop een tocht wordt gereden, premier risk verzekerd tot een bedrag van € 1000.- ook ontvangt een lid 6 keer per jaar het Toerfietsmagazine. Kijk voor alle voordelen op www.ntfu.nl. WFTC bij NFTU: Westfriese Toerclub

Vertrekpunt

De West-Friese Toerclub heeft voor het vertrek van haar toertochten onderdak bij de Handbalvereniging Blokker aan de Noorderdracht 42a, Oosterblokker

Facebook
https://www.facebook.com/Westfriesetoerclub/

STRAVA
WFTC op STRAVA