WFTC, fiets sportief met ons mee!

Missie WFTC

Het bij elkaar brengen van gepassioneerde toerfietsers en wielrenners om gezamenlijk deel te nemen aan fiets- en fiets gerelateerde evenementen.

Visie WFTC

WFTC is hét toerfietsplatform voor Westfriesland, vanuit Hoorn en is bekend om haar verscheidenheid aan fiets gerelateerde activiteiten, waarbij het lid zijn van de vereniging een duidelijke meerwaarde heeft.

Waarden WFTC

Het in een sportieve, gezellige en ongedwongen sfeer beoefenen van de wielersport in diverse disciplines (oa toerfietsen en mountainbiken). De WFTC doet dit op verschillende niveau’s (oa fietsen op recreatieve en sportieve snelheden) zonder de lokale identiteit uit het oog te verliezen.

NTFU

WFTC is aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie, NTFU, onder lidnummer 107002. Leden worden automatisch aangemeld bij de NTFU. Dit levert hen direct voordeel op in de vorm van korting bij deelname aan ritten van zusterverenigingen en een uitgebreid verzekeringspakket tegen een lage premie. Zo is je fiets, waarop een tocht wordt gereden, verzekerd tot een bedrag van € 1000,-. Ook ontvangt een NTFU lid 4 keer per jaar het Fietssport magazine. Kijk voor alle voordelen op www.ntfu.nl.

WFTC bij NTFU: Westfriese Toerclub

De WFTC is één van de oudste toerclubs in Nederland, opgericht in 1962 en na wat omzwervingen in Hoorn terecht gekomen. De club heeft vele enthousiaste leden, zowel vrouwen als mannen.

Toerritten en clubtochten 

De organisatie van de toerritten en clubtochten is in handen van de Toercommissie. De routes zijn op GPS beschikbaar. Gedurende het jaar worden er op zondagen ongeveer 12 toerritten georganiseerd (meestal rond de 60, 90 of 120 kilometer). Onze toerritten worden altijd door één van de Toercommissieleden voorgereden. Halverwege de rit pauzeren we voor koffie, appeltaart en gezellig bijkletsen. De WFTC fietst in verschillende snelheidsroepen (intensief en recreatief), maar … samen uit, samen thuis! Voor de leden worden er ieder jaar diverse clubtochten georganiseerd, waaronder een openings- en een sluitingstocht.

Vertrekpunt

De toerritten en clubtochten van de Westfriese Toerclub vertrekken vanaf de kantine, de we delen met de Handbalvereniging Blokker, aan de Noorderdracht 42a, Hoorn